Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 23/03/2006

Η σημερινή συνάντηση στις ΗΠΑ των Υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας Κοντολίζα Ράις και Ντόρας Μπακογιάννη, οι θέσεις που εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με το σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, η συνάντηση στις Βρυξέλλες του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, η ετοιμασία του πορίσματος για την αεροπορική τραγωδία του περασμένου Αυγούστου και οι δηλώσεις του δικηγόρου της Ε/Κ αιτήτριας κατά της Τουρκίας στο ΕΔΑΔ Μύρας Ξενίδη Αρέστη, Αχιλλέα Δημητριάδη για την έφεση άλλων Ε/Κ στην απόφαση του Δικαστηρίου στην υπόθεση Αρέστη είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Σοκ στις Κ.Α.» αναφέρει πως κεραυνός εν αιθρία έπεσαν στην κυβέρνηση και στις Κυπριακές Αερογραμμές οι θέσεις που εξέφρασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που εκπόνησε η διοίκηση για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών. Η ΕΕ, συνεπεία αμφιβολιών που έχει για τη δομή του σχεδίου αναδιάρθρωσης, αποφάσισε να ενεργοποιήσει επίσημα διαδικασίες έρευνας με επίκεντρο το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκατάστασης της βιωσιμότητας των Κυπριακών Αερογραμμών, που έχει προτείνει η κυπριακή κυβέρνηση. Αλλού αναφέρει πως ο πρώην ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Γούσταβ Φεϊσέλ δήλωσε πως είναι σημαντικό να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό τώρα, παρά οποτεδήποτε άλλοτε.

«H Μάχη» με κύριο τίτλο «Το νερό νεράκι εάν δεν βρέξει» αναφέρει στο κύριο της θέμα πως σοβαρά προβλήματα λόγω της ανομβρίας που πλήττει τη χώρα μας αναμένεται να παρουσιαστούν τους επόμενους μήνες, με ιδιαίτερες και καταστροφικές επιπτώσεις στους κλάδους των αγροτών και των χαμηλά εισοδηματικών στρωμάτων του λαού μας, αφού θα επιφέρουν αλυσιδωτές επιπλέον αυξήσεις τα πλείστα αγαθά. Αλλού αναφέρει πως μια και πλέον ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στις Βρυξέλλες. Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε τη συνάντηση χρήσιμη και εποικοδομητική.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Αγοράσαμε 2 και πληρώνουμε για 4» πως ελικόπτερα για πυρόσβεση παίρνει το Τμήμα Δασών και είναι άγνωστο αν θα μπορέσουν να σβήσουν τη φωτιά που άναψε η τιμή τους, η οποία πέταξε στα ύψη. Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η εφημερίδα, για κάθε ελικόπτερο πληρώνουμε περίπου 4.500.000 λίρες ενώ η τιμή τους στη διεθνή αγορά είναι γύρω στα 2.500.000. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως αρνητικές επιπτώσεις στην υπόθεση Αρέστη θεωρεί ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης πως ενδεχομένως να προκύψουν από τον τρόπο που ομάδα δικηγόρων ήγειρε κα προώθησε το αίτημα για άσκηση έφεσης στην απόφαση της 22ης Δεκεμβρίου του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Αρέστη.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Σάλος για τα HACCP αναφέρει πως σάλος έχει ξεσπάσει μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ότι σύμβουλοι παραχωρούν αυθαίρετα και χωρίς κανέναν έλεγχο πιστοποιητικά HACCP σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες τροφίμων. Μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα εναντίον τριών συμβούλων, οι οποίοι φέρονται να προσκόμισαν στο Ιδρυμα Τεχνολογίας εικονικά τιμολόγια. Αλλού γράφει πως με αναφορές τόσο για το Κυπριακό όσο και για την εσωτερική διακυβέρνηση συνέχισαν χθες το χορό της έντονης προεκλογικής τους αντιπαράθεσης κυβερνώντες και αντιπολιτεύομενοι.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σε τροχιά εξελίξεων» πως ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχουν σήμερα στην Ουάσιγκτον οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και τα ης Ελλάδας, Ράις και Μπακογιάννη, θα βρίσκεται το Κυπριακό. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ ανακοίνωσε ότι οι δυο ΥΠΕΞ θα συζητήσουν τρόπους για να ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Αλλού αναφέρει πως οι πρώτες 150 περίπου σελίδες του πορίσματος της Ελλαδικής Ερευνητικής Επιτροπής έχουν όχι μόνο συγγραφεί, αλλά και δοθεί σε εξειδικευμένο οίκο του εξωτερικού, όπου υπό τη στενή επίβλεψη του Ακριβού Τσολάκη μεταφράζεται προσεκτικά και με τρόπο που να καλύπτει πλήρως τα όσα αναφέρονται και να μην επιτρέπει νομικές παρερμηνείες.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Να μην χαθεί το μομέντουμ» πως το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να χαθεί το θετικό μομέντουμ που δημιουργείται μετά τη συνάντηση του Παρισιού έστειλε από την Αθήνα ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος χθες συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας. Αλλού σημειώνει πως τον προϋπολογισμό της ΑΤΗΚ και τη συμφωνία του Οργανισμού με την LTV θα συζητήσει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Ο Βορράς ξεκινά την επιτροπή για τις περιουσίες» αναφέρει πως «οι τουρκοκυπριακές αρχές ανακοίνωσαν χθες τη δημιουργία μια επιτροπής περιουσιών που, εάν γίνει δεκτή ως νόμιμη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μπορεί να χειρίζεται σύντομα τις αιτήσεις Ελληνοκυπρίων για την αποκατάσταση περιουσιών στο βορρά». Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε πριν την αναχώρησή του για τις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πως η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ με βάση το πρωτόκολλο τελωνειακής σύνδεσης.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 23 March 2006 - 15:19:12 UTC