Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 06/04/2006

Οι επαφές της ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη στην Κύπρο και οι δηλώσεις στις οποίες προέβη, η ενημέρωση της οποίας έτυχαν χθες από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ οι εκπρόσωποι ε/κ και τ/κ κομμάτων, οι δηλώσεις της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ Κοντολίζα Ράις για το Κυπριακό, νέες υποθέσεις ισχυριζόμενων κακοποιήσεων πολιτών από αστυνομικούς που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και οι επαφές του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης για τη Διεύρυνση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μάικλ Λι στα κατεχόμενα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Κακοήθης διαστρέβλωση του Μόλερ» γράφει πως ο επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Μάικλ Μόλερ εμφανίστηκε χθες ενώπιον της συνάντησης των ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων στο Λήδρα Πάλας και η ενημέρωση που έκανε για τη συμφωνία του Παρισιού «ήταν η απόλυτη αποκάλυψη των ψευδολογιών που οι κυβερνώντες αραδιάζουν από τις 28 Φεβρουαρίου στο λαό». Ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ σύμφωνα με την εφημερίδα «διαστρέβλωσε χονδροειδώς τα πάντα». Αλλού αναφέρει πως η επαναφορά του φόρου κατανάλωσης στα επίπεδα που ίσχυαν πριν τη χειμερινή περίοδο καθώς και οι τελευταίες αυξήσεις στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς αύξησαν αισθητά τις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, ιδιαίτερα του πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανάπηρο τον άφησαν Ζητάδες» αναφέρει πως τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το βίντεο του αίσχους που κάνει από την περασμένη Παρασκευή το γύρο του κόσμου, αφού κάποιοι πολίτες που δυνατόν να έτυχαν της ίδιας μεταχείρισης με τους Παπαγεωργίου και Νικολάου ξεθάρρεψαν και αποφάσισαν να λύσουν τη σιωπή τους. Πολύτεκνος από το Παλιομέτοχο υποστηρίζει ότι κτυπήθηκε από πέντε μέλη της ομάδας «Ζ» σε δρόμους του χωριού του σε σημείο που έμεινε ανάπηρος κατά 75%. Αλλού γράφει πως αισιόδοξη ότι θα επικρατήσουν τελικά οι «ευρωπαϊκές» δυνάμεις στην Τουρκία δήλωσε η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από συνάντηση με τον ομόλογό της Γιώργο Ιακώβου στη Λευκωσία.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Δέρνουν, πυροβολούν, απειλούν αθωώνονται» αναφέρει πως η αστυνομική βία, η οποία μπήκε με ωμότητα στα σπίτια μας με την αποκάλυψη του βίντεο από τον «Π», δεν είναι φαινόμενο σημερινό και πως η ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίθει από τέτοια «μεμονωμένα» επεισόδια τα οποία παρέμεναν σχεδόν πάντα ατιμώρητα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αντιστρέφονταν και οδηγούσαν τα θύματα ενώπιον της Δικαιοσύνης ως ενόχους. Αλλού αναφέρει πως το Κυπριακό συζήτησε ο Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάτ Μπράιζα στην Τουρκία, δηλώνοντας πως «οι ΗΠΑ επιθυμούν να αρθεί το εμπάργκο εναντίον των Τ/Κ».

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στο μάτι του κυκλώνα οι ποδοσφαιρικοί αγώνες» πως δραματικές εξελίξεις γύρω από τη μυστική συμφωνία ΑΤΗΚ LTV θέτουν στον κυκλώνα τη μετάδοση του κυπριακού ποδοσφαίρου. Οι εξελίξεις είναι τέτοιες που δεν αποκλείεται ακόμη και να «σπάσουν» την αποκλειστικότητα των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Σάντεμπεργκ επικοινώνησε με το βουλευτή Χρήστο Πουργουρίδη και ζήτησε όλες τις πληροφορίες που μπορούσε να του παρέχει ο βουλευτής για το ξυλοδαρμό των δυο νεαρών από αστυνομικά όργανα στη Λευκωσία.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Διαλύει τον Ειδικό Ουλαμό» αναφέρει πως ένα τμήμα της πρώτης γραμμής της Αστυνομίας ξηλώνεται από την ηγεσία του Σώματος, μετά την εμπλοκή τριών μελών του στο επεισόδιο κακοποίησης των δυο φοιτητών. Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Χαράλαμπος Κουλέντης έδωσε οδηγίες στην ηγεσία της ΜΜΑΔ για ετοιμασία έκθεσης που να αφορά στη μείωση στο ήμισυ περίπου του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού, επειδή έχει ξεφύγει από την αποστολή του. Αλλού αναφέρει πως η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως ουδείς μπορεί να παρερμηνεύσει το αμερικανικό ενδιαφέρον για την Κύπρο και τη διευθέτηση του προβλήματός της.

«Η Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Και θέματα ουσίας στις τεχνικές επιτροπές» γράφει πως στις τεχνικές επιτροπές, που θα συσταθούν από τις δυο πλευρές για να προετοιμάσουν την επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό, θα πρέπει να συζητηθούν και θέματα ουσίας τα οποία θα βοηθήσουν στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των δυο πλευρών, φέρεται να κατέστησε ξεκάθαρο στη χθεσινή του συνάντηση στο Λήδρα Πάλας με τα ε/κ και τ/κ κόμματα ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ. Αλλού αναφέρει πως ο Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης για τη Διεύρυνση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Μάικλ Λι είχε χθες επαφές στα κατεχόμενα κατά τις οποίες συζήτησε το θέμα της εφαρμογής του χρηματοδοτικού κανονισμού της ΕΕ για τους Τ/Κ.

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Τα παιδικά λεωφορεία μη κατάλληλα για τους δρόμους» αναφέρει πως η κυβέρνηση χθες υποσχέθηκε άμεση δράση για απόσυρση των ακατάλληλων σχολικών λεωφορείων από τους δρόμους, ύστερα από διερεύνηση του θέματος από το τηλεοπτικό κανάλι «Σίγμα» που έδειξε πως τα παιδιά μεταφέρονται με επικίνδυνα και μη αδειούχα οχήματα. Αλλού αναφέρει πως Κύπρος βρίσκεται μόνο ένα βήμα πριν την καταγγελία της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο λόγω της αποτυχίας της να απαγορεύσει σε θορυβώδη αεροσκάφη να πετούν στον κυπριακό ουρανό, δήλωσε χθες η ΕΕ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 6 April 2006 - 14:19:05 UTC