Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 15/04/2006

Η επικείμενη επίσκεψη σε Αθήνα και Άγκυρα της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην Ινδία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο διορισμός του τρίτου μέλους της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και το αίτημα για άνοιγμα του οδοφράγματος Κάτω Πύργου Λιμνίτη είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Καρκίνος χωρίς ταυτότητα» γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα για τον καρκίνο δεν υπάρχει απόδειξη ότι στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα καρκίνου ιδιαίτερα δε όσον αφορά τον καρκίνο του εντέρου. Αλλού γράφει ότι στις 29 Απριλίου Ε/Κ και Τ/Κ κάτοικοι των περιοχών Κάτω Πύργου, Κοκκίνων και Λιμνίτη θα διοργανώσουν κοινό συλλαλητήριο με αίτημα το άνοιγμα του οδοφράγματος Κάτω Πύργου Λιμνίτη.

Η «Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κίνδυνος τα πλαστικά μπουκάλια» γράφει ότι ανησυχία και έντονος προβληματισμός επικρατεί διεθνώς από τους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί η πολυχρησία πλαστικών μπουκαλιών τα οποία ως επί το πλείστον περιέχουν νερό ή άλλα υγρά ροφήματα και αναψυκτικά. Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης Τιμών Πετρελαιοειδών εκτιμά ότι οι τιμές πώλησης καυσίμων στην Κύπρο είναι λογικές παρά τη συνεχή άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου διεθνώς.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Χαλάλισαν χαλίτικα και οι κυβερνώντες» γράφει ότι πρώην αξιωματούχος της Αστυνομίας ζήτησε και έλαβε με ανταλλαγή έκταση 8,5 περίπου σκαλών, ενόσω υπηρετούσε, χωρίς με βάση τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας, να είναι δικαιούχος. Αλλού γράφει ότι στήριξη στο «σχέδιο δράσης» της Τουρκίας για το Κυπριακό έδωσε το 4ο Συνέδριο της Κοινοβουλευτικής Ενωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης.

Η «Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Υπόθεση απάτης 14 εκατομμυρίων λιρών» γράφει ότι χιλιάδες πολίτες, κυρίως Λεμεσιανοί, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, έχασαν τεράστια χρηματικά ποσά που τοποθέτησαν σε εταιρεία πυραμίδα με στόχο το γρήγορο κόστος. Αλλού γράφει ότι ο Ελβετός Κριστόφ Ζιρόντ είναι το τρίτο μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους, ο οποίος θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του από τις αρχές Ιουνίου ανακοίνωσε χθες η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σπεύδει σε Αθήνα Αγκυρα» γράφει ότι η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις προτίθεται να επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα, πιθανότατα στις 25 και 26 Απριλίου, με το Κυπριακό πρώτο θέμα στην Ατζέντα. Αλλού γράφει ότι το πρωτότυπο βίντεο ξυλοδαρμού δυο νεαρών από αστυνομικούς στην περιοχή της Ακρόπολης βρίσκεται από προχθές στα χέρια των ποινικών ανακριτών και πως χθες υπογράφηκαν οι μεταθέσεις των τεσσάρων μελών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού που εμπλέκονται στα επεισόδια και από τη Δευτέρα θα υπηρετούν στη ΜΜΑΔ.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πάντα μαζί ΑΚΕΛ ΠΕΟ» γράφει ότι ΑΚΕΛ και ΠΕΟ τίμησαν την 65η επέτειο από τη Συνέλευση της Σκαρίνου που έθεσε τα θεμέλια για την ίδρυση του ΑΚΕΛ και την 60η επέτειο από τη δίκη της Παγκύπριας Συντεχνιακής Επιτροπής με την οποία οι Βρετανοί αποικιοκράτες επιχείρησαν να πνίξουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Αλλού γράφει ότι σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΡΙΚ το ΑΚΕΛ λαμβάνει ποσοστό 29.1% στις βουλευτικές εκλογές έναντι 27,4% του ΔΗΣΥ.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Θεοδώρου στο εδώλιο για πολιτική γκάφα» γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Δώρος Θεοδώρου δέχθηκε χθες πυρά για την τοποθέτησή του ότι οι πρώτοι που κατάφεραν να συνεργαστούν σε αυτόν τον τόπο είναι τα μέλη του υποκόσμου στις δυο πλευρές. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επισκέφθηκε χθες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας στην πόλη Μπακαλόρε της Ινδίας, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Μάθε» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πωλείται πατρίς» αναφέρεται σε υποψήφιο βουλευτή και σε γνωστό μεγαλοδικηγόρο των κατεχομένων που, σύμφωνα με την εφημερίδα, πωλούν γη στα κατεχόμενα και κάνουν επενδύσεις στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, κυρίως για τα συμφέροντα Ισραηλιτών πελατών τους. Αλλού γράφει ότι κοινωνικοί λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας μπήκαν στο στόχαστρο ψυχοπαθών, στους οποίους προσπαθούν να βοηθήσουν.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 15 April 2006 - 14:19:07 UTC