Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 13/05/2006

Οι επαφές στο περιθώριο της Συνόδου της ΕΕ-Λατινικής Αμερικής στη Γενεύη και οι δύο σύντομες συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, με τον οποίον συζήτησε πρωτίστως το θέμα λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών, καθώς και ο προεκλογικός πυρετός ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Κατάπιαν τη γλώσσα τους στο ΕΥΡΩΚΟ'' γράφει ότι μεγάλη σύγχυση και αμηχανία στο ΕΥΡΩΚΟ αλλά και ευρύτερα στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο έφερε η χθεσινή αποκάλυψη της ''Αλήθειας'' ότι υποψήφιος βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, ο οποίος είναι δικηγόρος, εκπροσωπεί Τ/Κ σε περιπτώσεις διεκδίκησης των περιουσιών τους στις ελεύθερες περιοχές, απειλώντας να σύρουν την Κυπριακή Δημοκρατία στα δικαστήρια και απαιτώντας μεγάλες οικονομικές αποζημιώσεις. Αλλού γράφει ότι γίνεται ''ψηφοθηρική εκμετάλλευση της δημόσιας υπηρεσίας" και ότι "τάζουν διορισμούς, προσλήψεις και μεταθέσεις''.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Χιονοστιβάδα οι γάμοιεξ αποστάσεως'' γράφει ότι την τροποποίηση του νόμου περί τέλεσης πολιτικών γάμων ζήτησαν οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης καθώς φαίνεται να υπάρχουν πολλά ''παραθυράκια'' σε αυτόν που επιτρέπουν στον κάθε δήμαρχο να τον ερμηνεύσει διαφορετικά. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε μιαν πολύ όμορφη τελετή βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα τα σχολεία της δημαρχούμενης περιοχής Λευκωσίας για τα σχέδια που δημιούργησαν τα παιδιά με θέμα ''Αλλάζουμε την πόλη μας''.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Υπόγειες διαδρομές στη μάχη της ψήφου'' γράφει ότι το τελευταίο τους χαρτί στην τσόχα των βουλευτικών εκλογών ετοιμάζονται να ρίξουν τα κόμματα. Μετά τις δηλώσεις και αντιδηλώσεις, τις αντιπαραθέσεις αλλά και την πόλωση, το μενού φαίνεται πως περιλαμβάνει και αποκαλύψεις για σκάνδαλα των αντιπάλων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως εισηγείται με έκθεσή της στον Δήμο της Πόλης Χρυσοχούς να λάβει άμεσα μέτρα κατά της χρήσης του πεζόδρομου και της πλατείας από ιδιοκτήτες κέντρων.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Παπισμός στην ομιλία του Τάσσου'' γράφει πως για παπισμό και αλαζονεία κατηγόρησε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο, με αφορμή την ομιλία του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Λευκόθεο με την ευκαιρία των 30χρονων του ΔΗΚΟ. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ξεσηκώθηκαν οι Τούρκοι μετά την αναφορά σε βιβλιαράκι της ΕΕ ότι ο μπακλαβάς είναι κυπριακό γλυκό.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Σκληρό πόκερ για Τουρκία'' γράφει πως στη Βιέννη, στο περιθώριο της συνόδου της ΕΕ-Λατινικής Αμερικής, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες επαφές. Συναντήθηκαν οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, μετά από αίτημα του δευτέρου. Στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, ο οποίος είχε και δύο σύντομες συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ με τον οποίον συζήτησε πρωτίστως το θέμα λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι στην επόμενη συνεδρία του Συμβουλίου Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν οι νέες μαθητικές στολές.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Στην αριστερά, η ελπίδα'' γράφει ότι ''το μέλλον ανήκει στους νέους". Φώναξαν και τραγούδησαν χθες το βράδυ χιλιάδες κόσμου στην Πλατεία Ελευθερίας στη συναυλία του ΑΚΕΛ για την νεολαία, στην οποία συμμετείχαν οι Ελλαδίτες καλλιτέχνες Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Πάνος Κατσιμίχας, Μάνος Ξυδούς και Μίλτος Πασχαλίδης. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι προβάδισμα περίπου δύο ποσοστιαίων μονάδων στο ΑΚΕΛ δίνει νέα δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' γράφει ότι ζεύγος και ο γιος τους τέθηκαν υπό κράτηση για οκτώ ημέρες ύστερα από εντοπισμό πέραν του ενός κιλού κάνναβης στην κατοχή τους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος διαβεβαίωσε τον Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο ότι η διευρυμένη σύνοδος της Γενεύης θα εξετάσει μόνο την κένωση ή όχι του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' υπό τον τίτλο ''Ναρκωτικά στις κερκίδες'' γράφει ότι με ναρκωτικά στις κερκίδες μαστουρώνουν και κάνουν επεισόδια οι χούλιγκαν, ενώ ο Διοικητής της ΥΚΑΝ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η βία στα γήπεδα να είναι ως ένα σημείο αλληλένδετη με τη χρήση ναρκωτικών ελαφριάς μορφής. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ένας Παλαιστίνιος σε συνέντευξη του αναφέρει ότι τα Ηνωμένα Εθνη κλείνουν τις πόρτες σε πολιτικούς πρόσφυγες.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 13 May 2006 - 14:19:05 UTC