Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-07-24

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 24/07/2006

Ο βομβαρδισμός του Λιβάνου από τις ισραηλινές δυνάμεις και η αναμενόμενη προώθηση χερσαίων δυνάμεων εντός της χώρας, οι ευχαριστίες του ΓΓ του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά θέματα Γιαν Εγκελαντ και του Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ για την συνεργασία της Κύπρου με αφορμή την κρίση στην Μέση Ανατολή, η άφιξη εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για να βοηθήσουν την Κύπρο να ανταποκριθεί στις χιλιάδες ξένους υπηκόους που φθάνουν στο νησί και να συντονίσουν την μεταφορά τους στις χώρες τους και η προοπτική μιας στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των Γαλλίας-Κύπρου, είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν στον σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Η πρώτη κατάληψη'' γράφει πως σφοδροί βομβαρδισμοί ισραηλινών δυνάμεων ισοπεδώνουν ολόκληρες περιοχές στον Λίβανο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη χερσαία επιχείρηση στις νότιες περιοχές της χώρας. Στην Κύπρο έφθασαν εμπειρογνώμονες της ΕΕ για να βοηθήσουν την Κυπριακή κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν από την άφιξη χιλιάδων ξένων υπηκόων και να συντονίσουν την μεταφορά τους στις χώρες τους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Κιτίου απέρριψε τις επικρίσεις του Επισκόπου Κύκκου Νικηφόρου περί τεχνασμάτων όσον αφορά τον εκλογικό διάλογο.

To ''Θάρρος'' υπό τον τίτλο ''Κραυγή απόγνωσης χιλιάδων προσφύγων'' γράφει πως από ξηρά , θάλασσα και αέρα βομβαρδίζεται ο Λίβανος από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες ήδη έχουν καταλάβει ένα χωριό καθώς αναμένεται εντός των επόμενων ωρών η προώθηση μεγάλων χερσαίων δυνάμεων εντός της χώρας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι συνομιλίες στο Κυπριακό υπό νέους όρους που θα βασίζονται στο σχέδιο Ανάν και στην πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων, εισηγείται ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με επιστολή του προς τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αννάν.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Οι άμαχοι θύμα του παραλογισμού'' γράφει ότι συνεχίστηκε και χθες για δωδέκατη συνεχή ημέρα ο ανελέητος βομβαρδισμός του Λιβάνου από το Ισραήλ, την στιγμή που δρομολογείται και μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στα νότια της χώρας. Στο μεταξύ ακούραστα η Κύπρος υποδέχεται ξένους υπηκόους και πρόσφυγες από τον Λίβανο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι σε δέκα ημέρες παραδίδεται στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα, παρά την Μέσα Γειτονιά.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Σφυροκοπήματα με ανηλεείς βομβαρδισμούς'' γράφει ότι ανελέητους βομβαρδισμούς δέχθηκε χθες ο Λίβανος από τα ισραηλινά στρατεύματα, από αέρος, ξηράς και θαλάσσης, ενώ θεωρείται βέβαιο εντός των ημερών να δοθεί διαταγή για μεγάλης έκτασης χερσαίων επιχειρήσεων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος έλαβε το τελευταίο 48ωρο δύο προσωπικές επιστολές από τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ. Στην μια διατυπώνονται ευχαριστίες του Γάλλου Προέδρου για την συνεργασία της Κύπρου με αφορμή την κρίση στην Μέση Ανατολή και η άλλη επεκτείνεται στην προοπτική μιας στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Πλώρη για αναβάθμιση'' γράφει πως κινήσεις που στοχεύουν στην αποαναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας ή την αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος δια της εκπροσώπησης των Τ/Κ σε διεθνείς οργανισμούς, βρίσκονται σε εξέλιξη από τουρκικής πλευράς. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αναδιάρθρωση εκ βάθρων θα γίνει στην Πολιτική Αεροπορία. Στην Κύπρο βρίσκεται πενταμελής ομάδα εμπειρογνωμόνων της Αμερικανικής ''SH&E International Air Transport Consultancy''που κάλεσε η κυβέρνηση, με πρωτοβουλία του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Παγκόσμιος ξεσηκωμός'' γράφει ότι θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών προκαλούν σε όλο τον κόσμο οι ισραηλινές επιθέσεις κατά του Λιβάνου και του Παλαιστινιακού λαού. Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκυρίακο σε πολλές χώρες όπου χιλιάδες φιλειρηνιστές απαίτησαν εδώ και τώρα τερματισμό του πολέμου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη των ΗΕ προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Κυπριακό λαό για τη βοήθεια που προσέφεραν και εξακολουθούν να προσφέρουν στις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που έρχονται στην Κύπρο από τον Λίβανο, εξέφρασε ο ΓΓ για ανθρωπιστικά θέματα Γιαν Εγκελαντ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 24 July 2006 - 14:19:12 UTC