Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-07-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 31/07/2006

Η αιματοχυσία στην Κανά του νοτίου Λιβάνου όπου τουλάχιστον 60 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, οι 37 εκ των οποίων ήταν παιδιά και η διεθνής κατακραυγή, η οικολογική καταστροφή που απειλεί την ανατολική Μεσόγειο από το βομβαρδισμό δεξαμενών πετρελαίου στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό νότια του Λιβάνου καθώς και οι προτάσεις που θα υποβάλουν σήμερα οι δύο πλευρές στον αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ και το μέλλον της διαδικασίας των τεχνικών επιτροπών, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι η ανακοίνωση των ονομάτων των μελών στους Ημικρατικούς Οργανισμούς και οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο Δήμο Αγίου Τύχωνα, οι μελέτες για επέκταση των Κυπριακών Αερογραμμών καθώς και τα θρησκευτικά μνημόσυνα που τελέστηκαν χθες σε όλους τους ναούς της ελεύθερης Κύπρου για τη μνήμη του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Τα παιδιά πλήρωσαν τον πόλεμο'' αναφέρεται στην αιματοχυσία στην Κανά του νοτίου Λιβάνου όπου τουλάχιστον 60 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, οι 37 εκ των οποίων ήταν παιδιά. Στη Βηρυτό ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση ενώ οργισμένο πλήθος επιτέθηκε με πέτρες στα γραφεία του ΟΗΕ στη λιβανική πρωτεύουσα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με οικολογική καταστροφή απειλείται ολόκληρη η ανατολική Μεσόγειος - και η Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία και Συρία - από το βομβαρδισμό δεξαμενών πετρελαίου στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό νότια του Λιβάνου.

''Το Θάρρος'' υπό τον τίτλο ''Κατακραυγή κατά του Ισραήλ'' γράφει πως η Γαλλία κυκλοφόρησε χθες στα Ηνωμένα Εθνη σχέδιο απόφασης που ζητεί την άμεση επιβολή μιας εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή, ανακοινώθηκε από τη γαλλική αποστολή στον ΟΗΕ. Το σχέδιο αυτό, που αναφέρει λεπτομερώς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για να εξασφαλιστεί μια βιώσιμη εκεχειρία, περιλαμβανομένης και μιας διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, θα συζητηθεί στο ΣΑ σήμερα το απόγευμα, αναφέρει η ίδια πηγή. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη ότι η κυβέρνηση δεν ζήτησε ονόματα από το κόμμα για τους Ημικρατικούς.

O ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Δολοφόνοι δίχως έλεος'' γράφει πως οι Ισραηλινοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο βαρβαρότητας. Δεκάδες άμαχοι, ανάμεσα τους πάρα πολλά παιδιά, ήταν τα νέα θύματα της απάνθρωπης επίθεσης που εξαπέλυσε χθες τα χαράματα η ισραηλινή αεροπορία στην Κανά. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι από τις προτάσεις που θα υποβάλουν σήμερα οι δύο πλευρές στον αντιπρόσωπο του ΓΓ, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της διαδικασίας των τεχνικών επιτροπών, η οποία σήμερα εισέρχεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Φρίκη στον Λίβανο'' αναφέρεται στην αιματοχυσία και στην άγρια σφαγή 37 παιδιών στην Κανά καθώς και στο γεγονός ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του ΣΑ για συζήτηση του θέματος. Ταυτόχρονα τάχθηκε υπέρ του άμεσου τερματισμού του πολέμου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι μελέτες που θα βοηθήσουν στην επέκταση των Κυπριακών Αερογραμμών και κατ΄ επέκταση στην οικονομική τους ανασύνταξη παραμένουν στα συρτάρια.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Δήμος χάους και αταξίας'' γράφει ότι ''σημεία και τέρατα'' στον Αγιο Τύχωνα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία διαπιστώνει πως ακόμη και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου δεν πληρώνουν τα τέλη που τους επιβάλλονται ενώ το ίδιο πράττουν και επιχειρηματίες. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε έρευνα που διενεργήθηκε σε Λύκειο, από την οποία διαφαίνεται ότι το 100% των παιδιών είναι χρήστες της κινητής τηλεφωνίας. Οι περισσότεροι απέκτησαν το πρώτο τους τηλέφωνο πριν συμπληρώσουν τα 12 και μέχρι τα 15 άλλαξαν τρία ή τέσσερα κινητά.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Εγκληματίες πολέμου'' γράφει ότι θρήνος και οργή πλημμυρίζουν το Λίβανο μετά το τελευταίο αιματηρό χτύπημα των Ισραηλινών, με θύματα αθώους, ως επί το πλείστον παιδιά στην πόλη Κανά. Την ίδια ώρα, η παγκόσμια κοινή γνώμη καταδικάζει την ισραηλινή θηριωδία, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους της πόλης να την εγκαταλείψουν καθώς επρόκειτο να βομβαρδιστεί. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι με θρησκευτικά μνημόσυνα σε όλους τους ναούς της ελεύθερης Κύπρου, τιμήθηκε χθες η μνήμη του πρώτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ'.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 31 July 2006 - 14:19:08 UTC