Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-05

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 05/08/2006

Η εμπόλεμη κατάσταση στον Λίβανο, το ενδεχόμενο η Κύπρος να διαθέσει στρατεύματα σε μια ειρηνευτική πολυεθνική δύναμη στην κρίση του Λιβάνου, τα θέματα που κατέθεσαν οι δύο πλευρές στο νησί για την έναρξη της λειτουργίας των τεχνικών επιτροπών, η επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου και του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και οι προσεχείς δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, είναι μερικά από τα θέματα που δεσπόζουν του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Πόνος και απόγνωση'' γράφει ότι η δυστυχία δεν λέει να εκλείψει από τις ξεριζωμένες οικογένειες του Λιβάνου, που μέσα από τη βάναυση και ανελέητη εκδίωξη τους από τον τόπο, στον οποίον εδώ και χρόνια είχαν κτίσει με τόσο κόπο και μόχθο τις ζωές τους. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την παραχώρηση 297 πρόσθετων θέσεων σε συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Κυπριακά στρατεύματα στην ειρηνευτική δύναμη'' γράφει πως για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Κύπρο ίσως διαθέσει στρατεύματα σε μια ειρηνευτική πολυεθνική δύναμη στην κρίση του Λιβάνου. Ηδη η κυβέρνηση όπως αποκάλυψε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής μελετά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει σε ειρηνευτική δύναμη για το Λίβανο εφόσον τα Ηνωμένα Εθνη της το ζητήσουν. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως με ρυθμούς χελώνας προχωρούν τα οδικά έργα στην Λάρνακα.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Πέφτουν διαβατήρια από διπλοκάμπινα!'' γράφει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών μεταφέρει με ανοικτά διπλοκάμπινα τα διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ''νύφη'' πληρώνουν απλοί υπάλληλοι, γιατί ένα πακέτο με 50 διαβατήρια έπεσε στον δρόμο. Οι υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη. Στο Κυπριακό, η εφημερίδα γράφει ότι όλα τα θέματα που κατέθεσαν οι δύο πλευρές θα συμπεριληφθούν στον ενιαίο κατάλογο συζήτησης από τις τεχνικές επιτροπές.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Καμπάνα 250.000 λιρών για την Κυπριακή Δημοκρατία'' γράφει ότι αποζημιώσεις ύψους 250 χιλιάδων λιρών καλείται να καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία στην οικογένεια του Αλέξανδρου Κωστάκη, αυτιστικού παιδιού, η υγεία του οποίου επιδεινώθηκε από τις συνεχείς πτήσεις των βρετανικών αεροσκαφών, γνωστών ως ''κόκκινα βέλη'' πάνω από κατοικημένες περιοχές. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η ΕΔΕΚ προειδοποιεί πως αν δεν πάρει την δημαρχία της Πάφου, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέλθει αυτόνομα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Διχοτόμησαν τον Λίβανο'' γράφει πως τους σφοδρότερους αεροπορικούς βομβαρδισμούς από τις 13 Ιουλίου, οπότε ξεκίνησε ο πόλεμος, διενήργησε χθες το Ισραήλ σφυροκοπώντας αλύπητα, αφενός τα νότια προάστια της Βηρυτού, όπου κατοικούν Σιίτες, και αφετέρου τις εναπομείναντες όρθιες υποδομές της χώρας του κέδρου. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δύο στις τρεις συσκευές τηλεφώνων, σταθερά και κινητά δεν πληρούν τις απαιτούμενες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Αιματηρός εφιάλτης'' γράφει πως η Μόσχα αξίωσε χθες την άμεση κατάπαυση του πυρός υποδεικνύοντας με αυστηρό ύφος και στους ψηλότερους μέχρι σήμερα τόνους ότι ο αιματηρός εφιάλτης στον Λίβανο δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Αυτήν την απαίτηση υπογραμμίζει, την υποστηρίζει η πλειονότητα των μελών της διεθνούς κοινότητας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι αντιπολεμική συναυλία την ερχόμενη Τετάρτη διοργανώνει η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Δικαστήριο δίνει αποζημιώσεις για το μαρτύριο από τα 'κόκκινα βέλη''' γράφει ότι οικογένεια από την Λεμεσό κέρδισε 250.000 λίρες αποζημίωση κατά της κυβέρνησης για την επιδείνωση της κατάστασης του αυτιστικού αγοριού της, από τις πτήσεις των ''κόκκινων βελών''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η ημερομηνία συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' υπό τον τίτλο ''Ο αδελφός μου ζει'' αναφέρεται σε μια συγκλονιστική μαρτυρία αδελφού αγνοουμένου, ο οποίος με βεβαιότητα δηλώνει ότι ο αδελφός του Ανδρέας Χριστοφή που συνελήφθη από τους Τούρκους στην Μια Μηλιά κατά την διάρκεια της δεύτερης εισβολής ζει και βρίσκεται στην Τουρκία. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το Υπουργείο Γεωργίας ετοίμασε πρόταση για έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, για την άμεση δημιουργία νέας μονάδας αφαλάτωσης στην Λεμεσό.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 5 August 2006 - 14:19:06 UTC