Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 09/08/2006

Οι διεργασίες στα κόμματα αναφορικά με τις δημοτικές εκλογές, η μετάβαση σήμερα στη Βηρυτό του Μητροπολίτη Πάφου για συνάντηση με εκπροσώπους των θρησκευτικών ομάδων του Λιβάνου και παράδοση χρηματικής βοήθειας για την ανακούφιση των παθόντων Λιβανέζων, η έκφραση ετοιμότητας εκ μέρους της Κύπρου να αποτελέσει εφαλτήριο για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο και οι ανησυχίες για την πετρελαιοκηλίδα στην ανατολική Μεσόγειο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Φιάσκο η Αρχή Παραπόνων κατά Αστυνομίας» αναφέρει πως η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά μελών της Αστυνομίας «φαίνεται τελικά έχει δημιουργηθεί για το θεαθήναι, αφού με βάση τη νομοθεσία που τη διέπει δεν μπορεί να λειτουργήσει και ανταποκριθεί στα καθήκοντά της». Αλλού γράφει πως έντονη παραμένει η ανησυχία αναφορικά με την πετρελαιοκηλίδα που μολύνει την ανατολική Μεσόγειο. Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ άλλων σε χθεσινή σύσκεψη του Επιτρόπου της ΕΕ Μάρκου Κυπριανού και του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Φώτη Φωτίου.

«H Μάχη» με κύριο τίτλο «Το ΔΗΚΟ στηρίζει τους αντάρτες» γράφει πως στον αέρα τινάζεται η τριμερής συνεργασία των συγκυβερνώντων κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές, μετά τη διαγραφόμενη απόφαση του ΔΗΚΟ να υποστηρίξει όλους τους «αντάρτες» που προέρχονται από το κόμμα. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως ανοικτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας του ΔΗΚΟ άφησε χθες ο Επίτροπος της ΕΕ και στέλεχος του κόμματος Μάρκος Κυπριανού.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Λογάριαζαν χωρίς τον Πιττοκοπίτη» πως ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Πιττοκοπίτης ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρία του ΕΓ του κόμματος ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Πάφου, ανεξαρτήτως των αποφάσεων που θα λάβει το ΔΗΚΟ. Αλλού η εφημερίδα σημειώνει πως μόνο στα χαρτιά καλύπτει, για την ώρα, η Κύπρος το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που πρέπει να παράγει από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, βάσει των υποχρεώσεών της έναντι της ΕΕ.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Νάρκη στο ΔΗΚΟ» γράφει πως σε μιαν απροσδόκητη εξέλιξη στη χθεσινοβραδινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ, ο Νίκος Πιττοκοπίτης δήλωσε κατηγορηματικά ότι είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει τη δημαρχία της Πάφου, ανεξαρτήτως πολιτικής απόφασης. Αλλού αναφέρει πως για το Λίβανο αναχωρεί σήμερα ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, όπου στη Βηρυτό θα συναντηθεί με εκπροσώπους των θρησκευτικών ομάδων του Λιβάνου και θα παραδώσει ποσό 60 χιλιάδων δολαρίων για την ανακούφιση των παθόντων Λιβανέζων.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Η Κύπρος προσφέρεται» γράφει πως την ετοιμότητά της η Κύπρος να αποτελέσει εφαλτήριο για την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο εκφράζει η κυβέρνηση, η οποία θα αναμένει το περιεχόμενο της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και ανάλογα θα ενεργήσει. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα σημειώνει πως παρά τις πολύωρες συνομιλίες που συνεχίζονται εδώ και μια εβδομάδα μεταξύ Τάσου Τζιωνή και Ρασίντ Περντέβ δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής οποιαδήποτε συμφωνία που να ανοίγει το δρόμο για σύσταση τεχνικών επιτροπών και ομάδων εργασίας για το Κυπριακό.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Αδίστακτοι» αναφέρει πως το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπεί πόλεις του Λιβάνου, αγνοώντας τις εκκλήσεις του Λιβανέζου Πρωθυπουργού Φουάντα Σινιόρα για τερματισμό των εχθροπραξιών και τις διπλωματικές προσπάθειες που έστω και αργά συντελούνται στην έδρα των ΗΕ. Αλλού αναφέρει πως μετατίθεται τελικά για τις αρχές του Σεπτέμβρη η δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος στο Γραμματικό που έγινε πέρσι στις 14 Αυγούστου με αεροσκάφος της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ».

Η αγγλόφωνη Cyprus Mail με κύριο τίτλο «Φοβούνται για τις περιουσίες» γράφει πως το Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε χθες τις τ/κ «αρχές» ότι άρχισαν να φοβούνται για τις περιουσίες στα κατεχόμενα μετά που μια βρετανική ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για έναρξη μιας πολιτικής για ξένους που ζουν σε ε/κ περιουσίες στα κατεχόμενα, ώστε να καλύπτονται οι αγοραστές των περιουσιών αυτών σε περίπτωση οποιασδήποτε προσφυγής κατά του τίτλου που έχουν αποκτήσει από το ψευδοκράτος. Αλλού αναφέρει πως ο ΚΟΤ σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού και την Εκκλησία της Κύπρου διοργανώνει το Πρώτο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Financial Mirror'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Εξαγορές 382 εκ. λιρών ελέω ελληνικών τραπεζών'' πως το έντονο και αυξανόμενο ενδιαφέρον ξένων εταιρειών, κυρίως ελληνικών, για υποτιμημένες κυπριακές εταιρείες, οδήγησε σε μεγάλη άνοδο στις εξαγορές και συγχωνεύσεις των οποίων η συνολική αξία μέχρι στιγμής φθάνει, σύμφωνα με υπολογισμούς της εφημερίδας, στα 382 εκ. λίρες. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως κέρδη και ρεκόρ σημείωσε ο Ομιλος Λαϊκής το πρώτο εξάμηνο του 2006. Αύξηση 52% σημείωσε το κέρδος πριν από τις προβλέψεις του ομίλου και έφτασε τα 68,3 εκατ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 9 August 2006 - 14:19:05 UTC