Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 31/08/2006

Οι αποκαλύψεις για την αεροπορική τραγωδία στο Γραμματικό, ενώπιον της Επιτροπής διερεύνησης και οι δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας Νικόλα Γιασουμή για τον αρμόδιο Υπουργό Χάρη Θράσου απασχολούν τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλον επίσης πληροφορίες γύρω από τους λόγους παραίτησης του Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου από την ηγεσία του ΔΗΚΟ, τις διαβουλεύσεις των κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές, καθώς και την πρωτοφανή, για τα κυπριακά δικαστικά χρονικά, απόφαση δικαστηρίου σε σχέση με υπόθεση βίας στα γήπεδα.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Θέμα Ευθιξίας για τον Υπουργό» γράφει ότι συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη του Προέδρου της Επιτροπής Συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας Νικόλας Γιασουμής ότι «ο υπουργός Συγκοινωνιών Χάρης Θράσου, μου τηλεφωνούσε νύχτα και με παρακαλούσε να μην ζητήσω την παραίτησή του». Αλλού αναφέρεται σε «ανωμαλίες» χωρίς τέλος στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες αφού συσκευασίες των 20 δισκίων στοιχίζουν περισσότερα από τη συσκευασία των 50 δισκίων του ίδιου φαρμάκου.

«Η Μάχη» έχει τίτλο «Παραίτηση Θράσου ζητούν οι συγγενείς» και μεταξύ άλλων προβάλλει δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΣΥ Γιώργου Γεωργίου, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση, επικαλούμενος την ένορκη μαρτυρία του τέως υπεύθυνου του Τομέα Αδειοδότησης του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Χαράλαμπου Χατζηγεωργίου για εγκληματικές ελλείψεις στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας. Επίσης πρωτοσέλιδα αναφέρεται στην κηδεία του Δημήτρη Σαμψών, Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργολάβων Οικοδομών, Αντιπροέδρου της ΟΕΒ και αδελφού του Νίκου Σαμψών.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Απύθμενου θράσους αδιαφορία του ΤΠΑ» γράφει ότι διαψεύστηκαν οικτρά οι εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (EASA) όταν φεύγοντας από την Κύπρο το μαύρο Αύγουστο του 2005 ήταν βέβαιοι οι συστάσεις τους προς την Κυβέρνηση και προς το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας θα έβρισκαν ανταπόκριση. Αλλού γράφει ότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκε χθες η περιοδική φυλάκιση κατά τα Σαββατοκύριακα, σε 33χρονο οπαδό του ΑΠΟΕΛ που έριχνε πέτρες κατά τη διάρκεια αγώνα με την Ομόνοια.

«Η Σημερινή» έχει κύριο τίτλο «Πράγματα και Θάματα» και αναφέρεται στις καταγγελίες «για ευνοιοκρατική μεταχείριση που έτυχε η εταιρεία Ηλιος, η οποία οδήγησε αργότερα στο θάνατο 121 συνανθρώπους μας». Η εφημερίδα αναφέρεται και στην πυρκαγιά χθες στις φυλακές όταν «εξαγριωμένοι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά στα κελιά τους, επειδή δεν έγιναν δεκτοί από ειδική επιτροπή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που πραγματοποίησε επίσκεψη στις φυλακές».

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Χορός δελφίνων στο ΔΗΚΟ», προβάλλει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος επέλεξε να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΔΗΚΟ τώρα, λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των συγκυβερνώντων για τις δημοτικές, καθώς και της επιθυμίας του να κατέλθει στις προεδρικές εκλογές ως υπερκομματικός ηγέτης. Αλλού γράφει ότι το Υπ. Παιδείας μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει τροποποιητικό νομοσχέδιο, που να απαγορεύει τη μεταφορά κινητών στα σχολεία.

Η «Χαραυγή» έχει κύριο τίτλο «Διμερείς Επαφές των συγκυβερνώντων» και γράφει ότι το ΑΚΕΛ συναντάται σήμερα διαδοχικά με αντιπροσωπείες του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, στα πλαίσια του διαλόγου που έχει αναπτυχθεί ενόψει των δημοτικών εκλογών του προσεχούς Δεκεμβρίου. Πρωτοσέλιδα γράφει επίσης ότι μοναδικό θέαμα υπόσχονται τα «Κύπρια» που αρχίζουν στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δαπάνες του ετήσιου, διεθνούς αυτού φεστιβάλ ανέρχονται στις 750.000 λίρες.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» έχει τίτλο «Χούλιγκαν στη φυλακή για γουικέντ» και γράφει πως σε μια πρωτοφανή απόφαση, δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τα Σαββατοκύριακα σε 33χρονο οπαδό για 25 βδομάδες. Αλλού γράφει για επιβάτες, μεταξύ των οποίων και παιδιά, κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά πλοίου Ivory της εταιρείας Louis, που παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε λόγο για παιδιά που είχαν παρουσιάσει τα συμπτώματα προτού επιβιβαστούν και πως δεν υπάρχει ένδειξη για τροφική δηλητηρίαση εν πλω.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 31 August 2006 - 14:19:09 UTC