Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 22/09/2006

Οι αρχιεπισκοπικές εκλογές, μέσα από τους διαπληκτισμούς μεταξύ των υποψηφίων και το θέμα της αστυνόμευσης την ερχόμενη Κυριακή, προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Κυπριακού Τύπου. Η δολοφονία στη Λεμεσό, η ανακοίνωση για διάθεση σκευάσματος για τον καρκίνο του μαστού, οι επικίνδυνες μίνι μοτοσικλέτες στην αγορά, καθώς και η έναρξη του Ράλι Κύπρος απασχολούν επίσης τη θεματολογία των εφημερίων.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Χάος περιμένει τις αρχιεπισκοπικές» γράφει ότι την ώρα που οι εν δυνάμει υποψήφιοι για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο ανταλλάσουν βαριές κατηγορίες σχετικά με απόπειρες καλπονοθείας και εκδηλώσεις φανατισμού, οι πιστοί ψηφοφόροι καλούνται να βρουν φως στη χαοτική σκηνοθεσία των εκλογών. Επίσης στο πρωτοσέλιδο γράφει ότι «ηφαίστειο που κοχλάζει το ΔΗΚΟ κι αυτό δεν αποτελεί πλέον δημοσιογραφική πληροφορία ή εκτίμηση κάποιου ΜΜΕ, αλλά παραδοχή και δήλωση καταγραμμένη από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, Νίκο Πιττοκοπίτη».

«Η Μάχη» με κύριο τίτλο «Αερο-συμμαχίες στα κατεχόμενα» γράφει ότι γνωστή ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία ανέλαβε κατόπιν συμφωνίας με το ψευδοκράτος τη διαχείριση και χρήση του αεροδρόμιου του Λευκονοίκου, καθώς και την εκπαίδευση των νέων Τ/Κ πιλότων των λεγόμενων τ/κ αερογραμμών». Αλλού γράφει ότι ο νέος κύκλος αίματος στη Λεμεσό, κάτι που όλοι φοβόντουσαν, πρέπει πλέον να θεωρείται γεγονός μετά τη χθεσινή δολοφονία του 39χρονου Μάριου Παναγή, άλλως «Οφτα».

Ο «Πολίτης» υπό τον κύριο τίτλο «Το κεκτημένον φυγείν αδύνατον» και γράφει ότι μπορεί η Κύπρος να ενσωμάτωσε τις πλείστες Οδηγίες της ΕΕ που αφορούν θέματα αλλοδαπών ή τις Οδηγίες για κατάργηση διακρίσεων που στηρίζονται σε φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τις εφαρμόζει κιόλας, ούτε ότι τις εφαρμόζει σωστά. Αλλού αναφέρεται στην υπόθεση του ξυλοδαρμού των δύο φοιτητών και γράφει ότι το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι δεν είναι υπερφορτωμένο το κατηγορητήριο εναντίον των 11 αστυνομικών που περιλαμβάνει 97 κατηγορίες. Η δίκη αρχίζει το Φεβρουάριο, ενώ οι ίδιοι προανήγγειλαν ότι θα θέσουν θέμα «δίκαιης δίκης» λόγω της δημοσιότητας.

«Η Σημερινή» έχει τίτλο «Παραδόθηκαν τα πρώτα λείψανα» και γράφει ότι τα πρώτα λείψανα Ελληνοκύπριων αγνοουμένων, που έπεσαν στη διάρκεια της τουρκικής εισβολής, παραδόθηκαν από τις κατοχικές Αρχές στους αρμόδιους επιστήμονες του Ανθρωπολογικού Εργαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει «Ο Κουτσού υποψήφιος δήμαρχος Λευκωσίας», του ΕΥΡΩΚΟ μετά από χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κατά την οποία κρίθηκε ότι η υποψηφιότητα θα έχει μια ιδιαίτερη δυναμική στο σκηνικό.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Ανοικτό μέτωπο η Λευκωσία» γράφει ότι η μητέρα όλων των μαχών για την επικράτηση στις αρχιεπισκοπικές εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λευκωσία και εντείνεται τα τελευταία 24ωρα, από πόρτα σε πόρτα μετά από εκτιμήσεις για μεγάλη αποχή και με δεδομένο ότι όποιος επικρατήσει στην πρωτεύουσα θα έχει καλύψει μεγάλο μέρος του δρόμου προς τον θρόνο. Γράφει ότι σοβαρό κίνδυνο διατρέχουν ανυποψίαστοι καταναλωτές και ψαράδες από ένα άκρως επικίνδυνο για κατανάλωση ψάρι που εμφανίστηκε σε μεγάλες ποσότητες στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου και μπορεί να επιφέρει ακόμη και το θάνατο.

Η «Χαραυγή» υπό τον κύριο τίτλο «Νικηφόρα Μηνύματα» και γράφει ότι «στο κενό» έπεσε η προσπάθεια των τριών Μητροπολιτών Πάφου, Λεμεσού και Κιτίου να ενεργήσουν παρασκηνιακά προκειμένου να μην υπάρξει αστυνόμευση των αρχιεπισκοπικών εκλογών και συνοδεία των καλπών στο Συνεδριακό Κέντρο. Αλλού γράφει ότι ο ΥΠΕΞ κατά την επιστροφή του στην Κύπρο δήλωσε ότι μέχρι το Δεκέμβριο οπότε λήγει η θητεία του Κόφι Ανάν, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για ανάληψη νέας πρωτοβουλίας, ωστόσο υπάρχει χρόνος για προετοιμασία του εδάφους.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» γράφει ότι ασθενείς με καρκίνο του μαστού καλωσορίζουν με ικανοποίηση την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας Χάρη Χαραλάμπους για έγκριση της χορήγησης του χημειοθεραπευτικού σκευάσματος HERCEPTIN. Αλλού γράφει για ανατριχιαστική λίστα με επικίνδυνες μίνι μοτοσικλέτες που ενδεχομένως κυκλοφορούν και στην Κύπρο και απευθύνονται κυρίως σε νεαρούς, ενώ το αρμόδιο τμήμα στην Κύπρο έχει ξεκινήσει εκστρατεία ελέγχου.

Η εβδομαδιαία «Cyprus Weekly» έχει τίτλο «Επιθέσεις επισκόπων» και γράφει ότι μια γεμάτη διαξιφισμούς προεκλογική περίοδος για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές φτάνει στο τέλος της, μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία οι θρησκευτικοί ηγέτες «βρήκαν νέες δικαιολογίες για να ρίξουν ο ένας στον άλλον περισσότερη λάσπη». Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι 40 οδηγοί συμμετέχουν στο τριήμερο Ράλι Κύπρου που άρχισε χθες βράδυ στη Λεμεσό.

«Το Ποντίκι» στο ολοσέλιδο πρωτοσέλιδο θέμα με τίτλο «Ολα τα κουκιά των υποψηφίων» προβάλλει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του σε δείγμα 1.764 ατόμων, τα αποτελέσματα της οποίας δεν αντανακλούν το σύστημα εκλογής Αρχιεπισκόπου και καταδεικνύουν: Κύκκου Νικηφόρος 43,5%, Λεμεσού Αθανάσιος 23,9%, Πάφου Χρυσόστομος 15,4% και Κιτίου Χρυσόστομος 1,6%. Αλλού γράφει για το παραστρατιωτικό κύκλωμα και προβάλλει πληροφορίες και στοιχεία, που δείχνουν πως «το δίκτυο &#145;αξιοποιούσε&#146; θέσεις για να μεγαλώνει την επιρροή στο στράτευμα».

Σημ. Η εφημερίδα "Αντίλογος" δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 22 September 2006 - 14:19:09 UTC