Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 11/10/2006

Η παράδοση χθες του τελικού πορίσματος για τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους της Ηλιος, τον Αύγουστο του 2005, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων Ακριβό Τσολάκη και το περιεχόμενο του πορίσματος, η φόρμουλα της φιλανδικής προεδρίας της ΕΕ για αποτροπή μιας ευρωτουρκικής κρίσης, οι πληροφορίες για διάθεση τουρκικών προϊόντων στις ελεύθερες περιοχές, η έναρξη πλήρους λειτουργίας του συστήματος φωτοεπισήμανσης στα φώτα τροχαίας καθώς και η έναρξη της άσκησης «Νικηφόρος 2006» είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Θέλουμε ονόματα» γράφει πως το πόρισμα είναι απλώς η αρχή δηλώνουν συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας και ζητούν την απόδοση ευθυνών σε όσους ευθύνονται. «Ζητούμε ονόματα και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι» δήλωσαν μιλώντας στην «Α» και πρόσθεσαν ότι έχουν τις αμφιβολίες τους, αφού μέχρι τώρα ακούνε μόνο αοριστολογίες. Αλλού αναφέρει πως μετά τις δημοτικές εκλογές, ο Ιωάννης Κασουλίδης προτίθεται να αποχωρήσει από το ΔΗΣΥ και κυριολεκτικά ανεξάρτητος πλέον θα δώσει τη μάχη για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 2008.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μας δηλητηριάζουν με τούρκικα προϊόντα» γράφει πως εκτεθειμένοι στα αμφιβόλου ποιότητας τουρκικά προϊόντα τα οποία διοχετεύονται παράνομα στις ελεύθερες περιοχές μέσω των κατεχομένων είναι Κύπριοι καταναλωτές και όχι μόνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα τουρκικά προϊόντα όπως ντομάτες, πατάτες και φρούτα εντοπίστηκαν να περιέχουν μεγάλες ποσότητες επικίνδυνων για την υγεία φυτοφαρμάκων. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως σε πλήρη εφαρμογή τίθενται από σήμερα «οι κάμερες» καταγραφής παραβάσεων από τους οδηγούς.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Helios και ΤΠΑ στο manual» γράφει πως σωρεία λαθών που «καίνε» το πλήρωμα, την εταιρεία «Helios», το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) και την κυβέρνηση στην οποία υπάγεται παραθέτει το πόρισμα του Ακριβού Τσολάκη για τα αίτια της τραγωδίας του Γραμματικού. Αλλού αναφέρει πως αποφασισμένη να σπάσει το αδιέξοδο και να δώσει λύση στην ευρωτουρκική κρίση εμφανίζεται η φιλανδική προεδρία της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί «κλειστή», χωρίς δυνατότητα να συμπεριληφθούν νέα θέματα προς διαπραγμάτευση, τη φόρμουλα που πρότεινε σε Αγκυρα και Λευκωσία.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ωρα ευθύνης για την Ηλιος και το κράτος» πως σειρά λαθών της εταιρείας «Ηλιος», του προσωπικού του μοιραίου αεροσκάφους, της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου και της κατασκευάστριας εταιρείας οδήγησαν στην τραγωδία της 14ης Αυγούστου του 2005. Ο Ακριβός Τσολάκης παρέδωσε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πόρισμά του για τα γεγονότα που οδήγησαν στην τραγωδία. Αλλού αναφέρει πως σε καθοριστική συνεδρία του ΕΓ και των Τοπικών Επιτροπών Λευκωσίας, ο ΔΗΣΥ αποφασίζει σήμερα τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει για τη δημαρχία της πρωτεύουσας.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Ενα βουνό από λάθη» γράφει πως οι κυβερνήτες της πτήσης HCY522 δεν άντεξαν στο βάρος του βουνού λαθών, παραλείψεων και αδυναμιών όλων των εμπλεκόμενων σε μια κανονική, συνήθη, εμπορική πτήση παραγόντων - Boeing, Helios, Πολιτική Αεροπορία, παραλείψεις της διεθνούς αεροπορικής βιομηχανίας. Αλλού αναφέρει πως χρηματιστηριακή ένωση Ελλάδας Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 30 Οκτωβρίου. Τη συγκεκριμένη μέρα θα λειτουργήσει η κοινή πλατφόρμα ΧΑΚ-ΧΑ.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Καταγράφηκαν τα αίτια αναζητούνται οι αίτιοι» πως έχουν γνωστοποιηθεί με κάθε λεπτομέρεια χθες με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος Τσολάκη τα αίτια για τη συντριβή του Μπόινγκ της ΗΛΙΟΣ στην περιοχή Γραμματικού στις 14 Αυγούστου 2005, που στοίχισε τη ζωή σε 121 άτομα. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως με την κατάταξη των εφέδρων άρχισε χθες η άσκηση «Νικηφόρος 2006» της Εθνικής Φρουράς, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Το ανθρώπινο λάθος αίτιο της συντριβής» γράφει πως το λάθος του πιλότου και σε ένα μικρότερο βαθμό τα χαλαρά στάνταρτ ασφαλείας της Helios Airways ήταν αυτά που προκάλεσαν τη συντριβή του Boeing 737 σε ένα φαράγγι έξω από την Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο, προκαλώντας το θάνατο και των 121 επιβαίνοντων. Αλλού αναφέρει πως η Ιρλανδή Πρόεδρος Μέρι Μάκαλιζ δήλωσε πως η ομαλοποίηση των σχέσεων της Τουρκίας με την Κύπρο θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της ενταξιακής της πορείας.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Financial Mirror γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέο ρεκόρ σημείωσε το ΧΑΚ» πως νέο ρεκόρ σημείωσε χθες ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, οδηγούμενος από το ράλι της μετοχής της Τράπεζας Κύπρου. Ο νέος Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 3.112,03 μονάδες, σημειώνοντας νέο υψηλότερο επίπεδο από την ημέρα έναρξης της λειτουργίας του στις 6 Σεπτεμβρίου 2004. Αλλού αναφέρει πως η διαδικασία προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου σχήματος με το όνομα Marfin Popular Bank ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης της Λαϊκής Τράπεζας, της Marfin FG και της Εγνατίας είναι τώρα σε πλήρη ανάπτυξη.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 11 October 2006 - 14:19:23 UTC