Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 23/10/2006

Η εκλογή του Μάριου Καρογιάν στη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, η έκθεση σύμφωνα με την οποία Ελληνοκύπριοι και Ελληνες αιχμάλωτοι του 1974 κατέληξαν στα μυστικά βιομηχανικά εργαστήρια του τουρκικού στρατού, και οι αρχιεπισκοπικές εκλογές είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι οι δηλώσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού ότι θα στηρίξει τους χειρισμούς της Λευκωσίας, φτάνει να μην υπάρξουν ακραίες από μέρους της πρωτοβουλίες, οι εξελίξεις στη συγχώνευση Marfin, Λαϊκής και Εγνατίας Τράπεζας, τα δημογραφικά στοιχεία που δείχνουν ότι μειώνονται οι γεννήσεις, η έκκληση του ΚΣ ΕΔΕΚ προς τους πολίτες να στηρίξουν την τριμερή συνεργασία στις δημοτικές εκλογές και ο θάνατος μοτοσυκλετιστή που συμμετείχε σε πορεία για το Ραδιομαραθώνιο.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Το ΔΗΚΟ επιστρέφει'', γράφει ότι νέος ηγέτης του ΔΗΚΟ εξελέγη ο Μάριος Καρογιάν με ποσοστό 62,6% έναντι 37,4% του ανθυποψηφίου του, Νίκου Κλεάνθους, και ότι αυτό δεν είναι ένα απλό αριθμητικό αποτέλεσμα μιας εύκολης εκλογικής αναμέτρησης, αλλά καθολική επικράτηση του παραδοσιακού ΔΗΚΟ έναντι των εισηγμένων στο κόμμα από την πάλαι ποτέ Ενωση Κέντρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γράφει, επίσης, ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις έσπευσαν, με δηλώσεις αρχηγών ή εκπροσώπων τους, να χαιρετίσουν μέσω της τηλεόρασης του ΡΙΚ τον κ. Καρογιάν για την εκλογή του.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Νίκη Καρογιάν'', γράφει ότι νέος ηγέτης του ΔΗΚΟ εξελέγη ο Μάριος Καρογιάν, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας είπε ότι ''η σημερινή ψήφος του ΔΗΚΟϊκού κόσμου είναι μια ισχυρή εντολή και προς εμένα και προς όλους μας στην ηγεσία του κόμματος''. Γράφει, επίσης, ότι φρικτό θάνατο στην άσφαλτο βρήκε ο 32χρονος μοτοσυκλετιστής Γιώργος Νικολάου, από τη Λευκωσία, σε δυστύχημα που συνέβη σε πορεία μοτοσυκλετιστών στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ραδιομαραθωνίου.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Εύκολη Κυριακή, δύσκολη Δευτέρα'', γράφει ότι εύκολη Κυριακή είχε τελικά ο Μάριος Καρογιάν, ο οποίος αναδείχθηκε στη θέση του Προέδρου του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας ότι η εύκολη νίκη δεν προοιωνίζεται και εύκολη συνέχεια και ότι ο Νίκος Κλεάνθους άφησε αιχμές για τους λίγους που ανοίγουν δρόμους και στη συνέχεια ποδοπατούνται. Γράφει, επίσης, ότι τη στήριξή του στους χειρισμούς της Λευκωσίας, φτάνει να μην υπάρξουν ακραίες από μέρους της πρωτοβουλίες, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με τον αθηναϊκό Τύπο.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Καρογιάν ο τρίτος πρόεδρος του ΔΗΚΟ'', γράφει ότι με άνετη πλειοψηφία ο Μάριος Καρογιάν επικράτησε του συνυποψηφίου του, Νίκου Κλεάνθους, και αναδείχθηκε στις χθεσινές εκλογές στο ΔΗΚΟ ως ο τρίτος Πρόεδρος του κόμματος, εξασφαλίζοντας 4.759 ψήφους και ποσοστό 62,8%, ενώ ο Νίκος Κλεάνθους 2.840 ψήφους και ποσοστό 37,2%, και επικράτησε μόνο στην επαρχία του, τη Λάρνακα. Γράφει, επίσης, ότι τα δημογραφικά στοιχεία είναι απογοητευτικά, αφού ενώ αυξάνονται οι γάμοι, οι γεννήσεις μειώνονται.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ερευνα για τα στοιχεία-σοκ'', γράφει ότι από κόσκινο περνούν τα συγκλονιστικά στοιχεία της έκθεσης της εταιρείας στρατηγικών αναλύσεων και μελετών ''Defence and Foreign Affairs Strategic Policy'', την οποία αποκάλυψε χθες η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία στη διάρκεια των ετών 1984 και 1988, Ε/Κ και Ελληνες αιχμάλωτοι του 1974 κατέληξαν στα μυστικά βιομηχανικά εργαστήρια του τουρκικού στρατού. Γράφει, επίσης, ότι σε πόλεμο για γερά νεύρα και παρασκήνιο έχει εξελιχθεί η τριπλή συγχώνευση Marfin, Λαϊκής και Εγνατίας Τράπεζας.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Ορίζονται οι οφικιάλοι'', γράφει ότι δεύτερες και σοφότερες σκέψεις έκανε τελικά ο τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, ύστερα από την κατακραυγή για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα των εξ οφίκιο αντιπροσώπων και την έλλειψη ενημέρωσης. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, σε ομιλία που διοργάνωσε το Κίνημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν στο επίπεδο των δημάρχων τους υποψήφιους της συνεργασίας των τριών κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 23 October 2006 - 14:19:12 UTC