Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 27/10/2006

Η έγκριση από το Υπουργικό του νομοσχεδίου για μείωση της φορολόγησης των αυτοκινήτων και η κατάθεσή του στη Βουλή, οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της έκθεσης της Κομισιόν για την Τουρκία, οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τα όσα ανέφερε χθες ο Πρόεδρος της κυπριακής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων Κώστας Ορφανός ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για το ατύχημα της «Ηλιος» υπό τον Παναγιώτη Καλλή, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Ο Τύπος αναφέρεται επίσης στο πράσινο φως που έδωσε η Βουλή για τροποποίηση του Συντάγματος ώστε να μπορεί η αστυνομία να παρακολουθεί τις επικοινωνίες υπόπτων, μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου, στην εξαγγελία του Αλέξη Γαλανού πως θα διεκδικήσει τη δημαρχία Αμμοχώστου και την απόφαση του Πρόδρομου Προδρόμου να επιδιώξει επιστροφή του στο ΔΗΣΥ.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «ΚΥΠΡΟΣ: Κέντρο επιστημονικών παρανομιών» αναφέρει πως κέντρο επεμβάσεων στη φύση θα αρχίσει να μετατρέπεται η Κύπρος, η οποία αν και θεωρητικά εφαρμόζει τους νόμους της βιοηθικής για κάποιο λόγο κάποιοι συνεχίσουν να παρανομούν, με αποτέλεσμα το κράτος να έχει μείνει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο στο διεθνή επιστημονικό χώρο. Αλλού αναφέρεται στην εξαγγελία χθες από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Αλέξη Γαλανό της ανεξάρτητης και αδέσμευτης υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία της Αμμοχώστου.

«H Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ο Πρόδρομος ανέβλεψε» γράφει πως υπό τις ευλογίες του Νίκου Αναστασιάδη επιστρέφει πίσω στο ΔΗΣΥ ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος είχε διαγραφεί μετά τη διαφωνία του σε σχέση με το σχέδιο Ανάν. Αλλού αναφέρει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χριστόδουλος Πασιαρδής δήλωσε πως η κυπριακή κυβέρνηση διατηρεί την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι θα συνεχιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, σημειώνοντας πως τουλάχιστον μέχρι στιγμής αυτή πλήττει με την όλη συμπεριφορά της αυτή την ελπίδα και αισιοδοξία.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κόμματα ζητούν κι άλλες μειώσεις» πως η πρωινή απόφαση της Βουλής, σε επίπεδο αρχηγών ή εκπροσώπων κομμάτων, όπως η κυβερνητική πρόταση για την αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών στον τομέα των αυτοκινήτων μη ψηφιστεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στη χθεσινή απογευματινή συνεδρία της Ολομέλειας, έδωσε το δικαίωμα στα κόμματα να ελπίζουν ότι θα περάσουν τις θέσεις τους για να πετύχουν περαιτέρω ελαφρύνσεις προς όφελος των καταναλωτών. Αλλού αναφέρει πως σαφείς και εκτενείς αναφορές στις κυπριακές επιδιώξεις, όπως αυτές είναι καταγεγραμμένες στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο, την Εταιρική Σχέση, καθώς και την Αντιδήλωση, περιέχονται στην έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Φόρμουλα 2 για τα αυτοκίνητα» γράφει πως με πλατύ χαμόγελο αντιμετώπισαν οι καταναλωτές τη μείωση της φορολογίας που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Ωστόσο η «εξόρμηση» για αγορά αυτοκινήτου μετατίθεται για ακόμη μια βδομάδα. Η Βουλή θα ψηφίσει το νομοσχέδιο την ερχόμενη Πέμπτη, ευελπιστώντας ότι συζητώντας το κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην Επιτροπή Οικονομικών θα κερδίσει κάτι περισσότερο. Αλλού αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα εξετάσει τις καταγγελίες Κύκκου, Μόρφου και Τριμυθούντος κατά Πάφου.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Θα πετύχουμε το στοίχημα» αναφέρει πως ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας υπογράμμισε πως η συνεργασία μεταξύ των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι μια ειλικρινής συνεργασία που στηρίζεται σε κοινούς στόχους, που έχουν άμεση σχέση με τη στρατηγική λύσης του Κυπριακού και τους καθημερινούς χειρισμούς στο Κυπριακό μέσα και έξω από το Εθνικό Συμβούλιο και στο διεθνή χώρο. Αλλού αναφέρει πως τη διαφωνία του με τη συμπερίληψη της Πολιτικής Αεροπορίας στα λανθάνοντα αίτια του πορίσματος Τσολάκη κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Ατυχημάτων και Συμβάντων Κώστας Ορφανός.

Η αγγλόφωνη &#147;Cyprus Mail&#148; με κύριο τίτλο «Πράσινο φως για την ηχογράφηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» γράφει πως η Βουλή έδωσε τελικά χθες το πράσινο φως για τροποποίηση του Συντάγματος που θα επιτρέψει στην αστυνομία να παρακολουθεί τις επικοινωνίες μέσω τηλεφώνου και διαδικτύου στο νησί. Οι συνθήκες υπό τις οποίες θα γίνεται η παρακολούθηση αυτή θα καθοριστούν με νόμο που θα ετοιμαστεί και θα εγκριθεί από το Υπουργικό και τη Βουλή. Αλλού αναφέρεται στην έναρξη χθες βράδυ του Ράλι Τροόδους που πραγματοποιείται ενωρίτερα φέτος, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Κινήματος Οικολόγων καθώς ο ΓΓ του Κινήματος δήλωσε πως η πραγματοποίησή του τώρα είναι επικίνδυνη για το περιβάλλον καθώς πολλή από την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί είναι πολύ ξηρή και υπάρχει ο κίνδυνος πυρκαγιών.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Αντίλογος» με κύριο τίτλο «Σκληρότερος ο Μάριος στην τριμερή» γράφει πως τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Τάσσο Παπαδόπουλο ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν ανοίγει το μεγάλο κεφάλαιο του καταμερισμού της εξουσίας και των θέσεων, στα πλαίσια της συγκυβέρνησης στέλνοντας σαφέστατα μηνύματα προς τους συνεταίρους αλλά και τον ίδιο τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο. Αλλού αναφέρει πως όλα πια οδηγούν στη συγχώνευση της Λαϊκής Τράπεζας με τη Μαρφίν και Εγνατία και την ερχόμενη Τρίτη η Γενική Συνέλευση των μετόχων αναμένεται να επικυρώσει την εξέλιξη αυτή.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πού χάθηκε η απόρρητη έκθεση για τους αγνοούμενους;» πως έκθεση πρώην διπλωμάτη, η οποία είχε δοθεί στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη «αποδείκνυε ότι υπήρχαν ζωντανοί αιχμάλωτοι των Τούρκων, οι οποίοι αγνοούνται, για πάρα πολλά χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και αμέσως μόλις παρελήφθη εξαφανίστηκε». Αλλού αναφέρει πως κινδυνεύει η υγεία στρατιωτών τουλάχιστον σε ένα στρατόπεδο επειδή δεν τηρούνται οι ειδικές προδιαγραφές για τα εξαρτήματα με τα οποία διεξάγονται αρδευτικές εργασίες.

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη εφημερία «The Cyprus Weekly&#148; γράφει πως οι αγοραστές αυτοκινήτων μπορούν να αναμένουν μεγάλες εκπτώσεις στα νέα οχήματα μετά που το Υπουργικό ενέκρινε χθες νομοσχέδιο που μειώνει τη φορολογία για τους καταναλωτές κατά μέσο όρο πέραν του 40%. Οι αγοραστές μεγαλύτερων αυτοκινήτων, ειδικά με μηχανή μεγέθους πέραν των 2,6 λίτρων, θα κερδίσουν περισσότερο καθώς μπορούν να εξοικονομήσουν μέχρι και 13.500 λίρες από την τιμή που θα πλήρωναν. Αλλού αναφέρει πως αυτοί που πήραν χρήματα από την UNOPS παρουσιάστηκαν χθες για πρώτη φορά ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής που διερευνά θέμα χρήσης των κονδυλίων από αμερικανικά ταμεία μέσω των ΗΕ στην Κύπρο για επηρεασμό των ψηφοφόρων υπέρ του σχεδίου Ανάν.

(ΣΣ: H εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ)

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Friday, 27 October 2006 - 14:19:53 UTC