Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-12-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 21/12/2006

Η απόρριψη από την Τράπεζα Κύπρου της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του κυπριακού συγκροτήματος, η χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων στην ΕΕ για άνοιγμα ενός κεφαλαίου της Τουρκίας, η 'επιμονή'' της κυβέρνησης όπως οι Δήμοι συνάψουν δάνειο για αποπληρωμή παλαιότερων χρεών 23 Δήμων, η έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της ανέγερσης κρατικού θεάτρου στη Λευκωσία και η συνέχεια στο θέμα για παιδική πορνεία, μετά από την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι το χθεσινό δημοσίευμα της ''Cyprus Mail'' είναι ανυπόστατο, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Πήραν σειρά κιόλας τα κεφάλαια'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι τέσσερις μέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων των κρατών μελών της ΕΕ προχώρησε χθες σε άνοιγμα ενός ενταξιακού κεφαλαίου για την Τουρκία, με τη σύμφωνο γνώμη της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι η Τουρκία άσκησε βέτο στην ενέργεια των Ευρωπαίων για δημιουργία κοινού εναερίου χώρου, καθώς με το σχέδιο αυτό, το οποίο μπορεί να αναγνωρίσει στις αεροπορικές εταιρείες της Κυπριακής Δημοκρατίας το δικαίωμα να εκτελούν πτήσεις εσωτερικών γραμμών στην Τουρκία.

''Η Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Ισχυρή Εθνική Φρουρά'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι σκληρή απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωτήρης Σαμψών στον Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος στην ομιλία του για τους προϋπολογισμούς του 2007 ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ απορρίπτει την πολιτική του ''Ναι'' στο σχέδιο Ανάν, λέγοντας ότι ο ίδιος ψήφισε ''Όχι'' για μια καλύτερη λύση. Ο κ. Σαμψών είπε πως δυστυχώς η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση οδηγεί την Κύπρο σε διχοτόμηση. Αλλού αναφέρεται στην αυτονόμηση του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας και γράφει ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Χάρης Θράσου δήλωσε ότι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του θα επιτρέψει στο Τμήμα να ξεφύγει από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και κανονισμούς του δημόσιου τομέα, έτσι ώστε να έχει ανεξαρτησία στη λήψη αποφάσεων, οικονομική επάρκεια, και ευελιξία.

Ο ''Πολίτης'' κάτω από τον τίτλο ''Ανεξήγητη επιμονή για δανεισμό Δήμων'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι παρασκηνιακή προσπάθεια επιβολής της θέλησης της εκτελεστικής εξουσίας στη νομοθετική βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα με επίκεντρο τη σύναψη δανείου ύψους 254,9 εκ λίρες για αποπληρωμή παλαιότερων δανείων 23 Δήμων. Αλλού γράφει ότι νυφικό με τη μεγαλύτερη ουρά στον κόσμο μήκους 102 μέτρων φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Ανδρέας Ευστρατίου, ο οποίος θα παρουσιάσει το νυφικό σε γαμήλια τελετή την παραμονή Χριστουγέννων με στόχο να καταγραφεί στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Παρασκήνιο για το 8,2% της Πειραιώς'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, μετά την απόρριψη της πρότασης της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της κυπριακής Τράπεζας, επικεντρώνει την προσοχή του στον τρόπο με τον οποίο η Τράπεζα Πειραιώς θα διαχειριστεί τις μετοχές (8,2%) που κατέχει στην Τράπεζα Κύπρου. Αλλού αναφέρει ότι έρευνα της ΕΕ, που διενεργήθηκε στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα μεταξύ 6 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου κατέδειξε ότι αν και σχεδόν επτά στους δέκα Ε/Κ βλέπουν θετικά μια περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ, ωστόσο μόνο δύο στους δέκα τάσσονται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ενωση, την ίδια ώρα που πρώτοι στην αποδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ εμφανίζονται οι Τ/Κ και δεύτεροι οι Τούρκοι πολίτες.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Κόκκινη στην Πειραιώς'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι η Τράπεζα Κύπρου απέρριψε ως μη συμφέρουσα την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς. Το ΔΣ του κυπριακού συγκροτήματος εξέφρασε έκπληξη για το ότι η πρόταση προβλέπει την εξαγορά και απορρόφηση και όχι την ισότιμη σύμπραξη των δύο Τραπεζών. Αλλού γράφει ότι η Λευκωσία θεωρεί πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα του εμπορίου με τους Τ/Κ και για αυτό βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή τόσο με την απερχόμενη φινλανδική προεδρία, αλλά και με τη Γερμανία, η οποία αναλαμβάνει τα ηνία της ΕΕ τον Ιανουάριο.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Δώρο Γενεθλίων στον ΘΟΚ'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι μία από τις μεγαλύτερες ίσως στιγμές στην πορεία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και ένα δίχως άλλο ιστορικό γεγονός στην πορεία του ΘΟΚ είναι η χθεσινή απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, η οποία ενέκρινε την ανέγερση του κρατικού θεάτρου στο χώρο του παλαιού ΓΣΠ. Αλλού αναφέρεται στην ξαφνική αδιαθεσία που ένοιωσε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής την ώρα που βρισκόταν στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό και σημειώνει ότι ο λόγος της αδιαθεσίας ήταν ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Η Αστυνομία γνώριζε αλλά δεν έκανε τίποτα'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι αυτό που ξεκίνησε ως ρεπορτάζ για την παιδική παραβατικότητα γρήγορα μετετράπη σε έρευνα για παιδική πορνεία, καθώς η Αστυνομία ερμήνευσε λανθασμένα το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας. Σημειώνει ότι επιχειρηματίας στη Λεμεσό δηλώνει ότι οι αστυνομικές Αρχές γνώριζαν εδώ και 10 χρόνια τα όσα κατήγγειλε η εφημερίδα χθες, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Αλλού αναφέρεται στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2007 στη Βουλή και στις θέσεις των κομμάτων για διάφορα θέματα που απασχολούν την Κύπρο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 21 December 2006 - 15:19:10 UTC