Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-07

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 7/1/2007

Οι δηλώσεις για το θέμα της αποσυναρμολόγησης της γέφυρας στο τέρμα της οδού Λήδρας από την τουρκοκυπριακή πλευρά, οι σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, η συγκλονιστική μαρτυρία μιας 19χρονης φοιτήτριας, η οποία κατηγορεί τον πατέρα της ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά, οι τελετές καθαγιασμού των υδάτων χθες σε όλη την ελεύθερη Κύπρο και τα μέτρα που προτείνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση των οδικών δυστυχημάτων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Δίοδος χωρίς διέξοδο» γράφει ότι ''η οδός Λήδρας κατέληξε να είναι δίοδος χωρίς διέξοδο, αφού μετά τη διάψευση των τελευταίων πληροφοριών ότι δήθεν οι Τούρκοι στρατηγοί ήταν ενάντια στην κατεδάφιση της γέφυρας, ο Ταλάτ με επίσημες δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι η γέφυρα θα κατεδαφιστεί μετά και από συνάντηση που είχε στην Αγκυρα''. Αλλού γράφει ότι με λειτουργίες σε όλες τις εκκλησίες της ελεύθερης Κύπρου και με ειδικές τελετές καθαγιασμού των υδάτων εορτάστηκαν χθες τα Θεοφάνια.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Κτυπά κόκκινο το έγκλημα» γράφει ότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορείται πλέον ότι υπερβάλλει ή κινδυνολογεί, κανείς δεν μπορεί να αρνείται ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά το έγκλημα, αλλά και τους θανάτους από ναρκωτικά, βαίνει εκτός ελέγχου. Σε άλλη είδηση αναφέρει ότι ο Υπουργός Αμυνας Νίκος Συμεωνίδης, ο οποίος εισήχθη προχθές στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης, με λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος, αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την Τρίτη.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Πέτρο Κύπρος» αναφέρεται σε σοβαρές ενδείξεις ύπαρξης κοιτασμάτων πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, που κατέδειξε η διαδικασία αναζήτησης από τη νορβηγική εταιρεία PGS Geophysical SA, η οποία υπέγραψε σχετικό συμβόλαιο συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού γράφει ότι η απειλή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι θα «παραιτηθεί» αν δεν υποχωρήσουν οι στρατιωτικοί, έφερε αποτέλεσμα και τελικά αναχώρησε από την Αγκυρα ικανοποιημένος.

«Η Σημερινή» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο «Ο Πα-τέρας μου με κακοποίησε σεξουαλικά» αναφέρεται στη συγκλονιστική μαρτυρία μιας 19χρονης φοιτήτριας, η οποία κατηγορεί τον πατέρα της ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά από τότε που ήταν εφτά μόλις χρονών. Η εφημερίδα παρουσιάζει επίσης τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είπε ότι η οικονομία είναι σε τέτοια κατάσταση, ώστε να μπορούμε να πετύχουμε και τη διατήρηση του καθεστώτος κοινωνικού κράτους με τη συνέχιση και αύξηση των κοινωνικών παροχών και την εισδοχή μας στην ευρωζώνη.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον κύριο τίτλο «Νέα δώρα στην Τουρκία μέσω της κρίσης στο Ιράκ» γράφει ότι οι εξελίξεις στο Ιράκ και το σοβαρό ενδεχόμενο ανακήρυξης ανεξάρτητου κουρδικού κράτος εντός του ιρακινού εδάφους, διαμορφώνουν νέο σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή. Η εφημερίδα αναφέρει ότι διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σημείωναν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει τα εθνικά μας θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το Αιγαίο, λόγω της στάσης που θα τηρήσει η Αγκυρα και το ρόλο που θα επιδιώξει να αναλάβει. Αλλού αναφέρει πως ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, προωθεί για Μητροπολίτη Κωνστάντιας τον Χωροεπίσκοπο Τριμυθούντος Βασίλειο.

Η «Χαραυγή» στο κύριο θέμα της με τίτλο «Συνέδριο αγώνα» αναφέρεται στο 15ο Συνέδριο της ΕΔΟΝ, το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα στη Λευκωσία και που, όπως γράφει, αποτελεί μια καινούργια αφετηρία αγώνων για διεκδίκηση λύσεων σε καυτά προβλήματα που απασχολούν τις νέες και τους νέους της Κύπρου. Αλλού γράφει ότι οι λεωφορειούχοι κατέρχονται την Τρίτη σε 24ωρη απεργία , διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες τροποποιήσεις των κριτηρίων αποζημίωσης των περιφερειακών εταιρειών.

Η εφημερίδα «Sunday Mail» στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο ''Θα το κάνουν ή όχι'' αναφέρεται σε δηλώσεις του Ρασίτ Περτέβ συμβούλου του Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι η γέφυρα της οδού Λήδρας θα μετακινηθεί και ότι οι φήμες για διαφωνία μεταξύ της τ/κ ηγεσίας και του στρατού ήταν απλώς εικασίες. Σε άλλη είδηση αναφέρεται σε δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι οι Τουρκοβούλγαροι που διαμένουν τις κατεχόμενες περιοχές μπορούν μεν ως Ευρωπαίοι πολίτες να περάσουν στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά δεν μπορούν να είναι απόλυτα βέβαιοι ότι δεν θα διωχθούν ποινικά για την παράνομη είσοδο και διαμονή τους στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Μάθε» στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Μάνα κουράγιο'' αναφέρεται στο δράμα μια μάνας, η οποία εκλιπαρεί για βοήθεια, ώστε να σωθεί ο γιος της από την κόλαση των ναρκωτικών. Η μάνα απευθύνει έκκληση μέσω της εφημερίδας προς τους συνανθρώπους της και ζητά οικονομική στήριξη, ώστε να μπορέσει ο γιος της που είναι μόλις 24 χρόνων να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει με το θάνατο. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρότεινε μέτρα όπως αύξηση των ποινών, ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και εφαρμογή μέτρων διοικητικής φύσεως, με σκοπό την αντιμετώπιση των οδικών δυστυχημάτων.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 7 January 2007 - 15:19:04 UTC