Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-14

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 14/1/2007

Η απόφαση που έλαβε χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου σε σχέση με τις προθέσεις της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Πειραιώς να εξαγοράσουν η μια την άλλη, είναι το κύριο θέμα στα πλείστα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι, μεταξύ άλλων, η συνάντηση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής για συζήτηση του θέματος της οδού Λήδρας, η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από Ε/Κ και Τ/Κ για άνοιγμα της οδού Λήδρας, καθώς και η πρόσκληση του Λιβάνου προς την Κύπρο για υπογραφή συμφωνίας συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στάση αναμονής μέχρι την Τετάρτη» γράφει ότι σε στάση αναμονής μέχρι την Τετάρτη κράτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Marfin Popular Bank σε σχέση με την εκδηλωθείσα πρόθεσή της να υποβάλει δημόσια πρόταση για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου και Πειραιώς. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα, την ανοδική τάση των προεκλογικών δαπανών στις βουλευτικές εκλογές, ακολούθησαν και οι προεκλογικές δαπάνες κομμάτων και υποψηφίων κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και προσθέτει ότι στην πρωτεύουσα "παίχτηκαν τα χοντρά λεφτά".

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Εκλεισε η πόρτα, αλλά άφησε ανοιχτό παράθυρο στην Marfin» γράφει ότι την πόρτα στην Marfin Popular Bank έκλεισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου με τη χθεσινή της απόφαση ότι η ενέργειά της για υποβολή δημόσιων προτάσεων προς εξαγορά των Τραπεζών Κύπρου και Πειραιώς συνιστά ενδεχόμενη παραβίαση του κανονισμού 21. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι από τη Δευτέρα οι φορτηγατζήδες κατέρχονται σε 48ωρη απεργία, γιατί όπως δήλωσαν, στη σύσκεψη που είχαν με τον Υπουργό Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου δεν διαφάνηκε οποιαδήποτε πρόθεση για ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Το θρίλερ πάει στην παράταση» γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κύπρου δικαίωσε πέραν πάσης αμφιβολίας την Τράπεζα Πειραιώς, όμως ταυτόχρονα δεν αφόρισε την Marfin Popular Bank, αλλά την υποχρέωσε να υποστηρίξει με επιχειρήματα τις καλές της προθέσεις. Αλλού γράφει ότι το όνομα που ακούγεται για διαδοχή του Βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές Υποθέσεις, Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, είναι ο Αμερικανός Λίν Πάσκοε, γεγονός που αντιμετωπίζει με επιφύλαξη η Λευκωσία, η οποία εμπιστευόταν τον Γκαμπάρι.

«Η Σημερινή» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Φονικά χάπια» γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε ότι ενώπιόν της υπάρχει μόνο η δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Marfin Popular Bank. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Χαραλάμπους είπε ότι η ενέργεια παρεμπόδισης ενεργειών εξαγοράς είναι γνωστή και ως "δηλητηριώδες χάπι". Αλλού γράφει ότι ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου κάλεσε τον ΥΠΕΞ Γιώργο Λιλλήκα να επισκεφθεί τη Βηρυτό για να υπογράψουν συμφωνία για συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Εγώ θα κάνω κουμάντο, απαντά ο Βγενόπουλος» γράφει ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έδωσε παράταση αγωνίας μέχρι την Τετάρτη στο σκληρό τραπεζικό παιχνίδι που διεξάγεται μεταξύ της Marfin Popular Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, αλλά και της Τράπεζας Κύπρου. Προσθέτει ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος της Marfin Popular Bank διαμηνύει ότι θα προχωρήσει άμεσα στους σχεδιασμούς του. Αλλού γράφει ότι σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων της Βουλής θα συζητηθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την οδό Λήδρας σε μια συνεδρία που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Τομές στο ΥΠΕΣ» γράφει ότι σχεδιασμό πάνω σε νέες βάσεις προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης τόσο για το Τμήμα Μετανάστευσης όσο και για το Τμήμα Πολεμοδομίας. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε ότι υπό τις ιδιάζουσες συνθήκες που διέρχεται η Κύπρος, είναι σημαντικό να παραμείνουν οι Τράπεζες σε κυπριακά χέρια για να υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης κινδύνων σε σχέση με την πολιτική πτυχή.

Η αγγλόφωνη «Sunday Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αγνοούμενο παιδί βρέθηκε ύστερα από τέσσερα χρόνια» αναφέρεται στην ανεύρεση ενός παιδιού το οποίο χάθηκε το 2002 και βρέθηκε να ζει σε ένα διαμέρισμα στο Μιζούρι ύστερα από εντατικές προσπάθειες ανεύρεσης δεύτερου παιδιού που είχε χαθεί. Αλλού γράφει ότι γύρω στα 200 άτομα, Ε/Κ και Τ/Κ, διαδήλωσαν χθες μπροστά από το φυλάκιο της οδού Λήδρας, ζητώντας το άνοιγμα του δρόμου και την αποστρατικοποίηση της Κύπρου.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 14 January 2007 - 15:19:04 UTC