Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-04-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η ιατρική επιστήμη έχει κάνει το καθήκον της και οι θεράποντες ιατροί που παρακολουθούν τον Πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή υψώνουν τα χέρια τους, αφού η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ώρες, παρουσιάζει προοδευτική επιδείνωση.

Ενδεικτικό της πορείας προς το μοιραίο, αποτελεί το σημερινό λακωνικό ιατρικό ανακοινωθέν, που εξεδόθη το μεσημέρι και αναφέρει επί λέξη "η κατάσταση της υγείας του Προέδρου εξακολουθεί να επιδεινώνεται προοδευτικά και παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη".

Για πρώτη φορά στο ιατρικό δελτίο, δεν αναφέρεται η φράση "εάν έχουμε νεώτερες εξελίξεις, θα υπάρξει ενημέρωση με άλλο ιατρικό δελτίο".

Ο καρδιολόγος του πρώην Προέδρου της Ελλάδος, καθηγητής Βορίδης, δήλωσε σήμερα ότι η καρδιακή λειτουργία του κυρίου Καραμανλή, αρχίζει σταδιακά να επιδεινώνεται.

Εκτός όμως από την καρδιακή λειτουργία, η οποία φθίνει όλο και περισσότερο από το πρωί, οι θεράποντες ιατροί του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εκτιμούν ότι καταρρέει το σύνολο του οργανισμού.


Mπορούμε σε πολύ μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσουμε τις υπάρχουσες απειλές.

Αυτό το μήνυμα έστειλε προς κάθε κατεύθυνση φθάνοντας το πρωϊ στην Κύπρο, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος Πτέραρχος Αθανάσιος Τζογάνης.

Είναι η πρώτη φορά που Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης,

επισκέπτεται την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο κύριος Τζογάνης ανέφερε ότι το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου, λειτουργεί παρά πολύ καλά και θα συνεχίσει να υπάρχει και να εξελίσσεται.

Αργότερα, ο κύριος Τζογάνης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε θέματα στρατιωτικής φύσης που απασχολούν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στη συνέχεια, ο πτέραρχος Τζογάνης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και σε δηλώσεις του ανέφερε ότι φεύγει από τη συνάντηση περισσότερο αισιόδοξος και περισσότερο σοφός.

Ο Μακαριώτατος με τη σειρά του εξέφρασε την ευχή όπως ο εθνικός μας στρατός, είναι πάντοτε δυνατός για να αντιμετωπίζει τους εχθρούς, σημειώνοντας παράλληλα, ότι η παρουσία του Αρχηγού, μαρτυρεί το ενδιαφέρον του Εθνους για την Κύπρο και τον κυπριακό ελληνισμό.


Δεν υφίσταται θέμα σύγκλησης τετραμερούς διάσκεψης για το κυπριακό, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κύριος Κρανιδιώτης επανέλαβε την εμμονή της κυβέρνησης των Αθηνών, όπως το κυπριακό παραμείνει στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, προσθέτοντας ότι, οποιαδήποτε πρωτοβουλία εκδηλωθεί θα πρέπει να είναι ενισχυτική των προσπαθειών των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Eλληνας Υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι οι ρωσικές ενέργειες για το κυπριακό δεν παρεμποδίζουν την εκδήλωση του αμερικανικού ενδιαφέροντος, αλλά αποτελούν εξισορροπητικό παράγοντα.

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης θα συναντηθεί αύριο στην Αθήνα με τον ειδικό συντονιστή για το κυπριακό, στο Στέϊτ Ντηπάρτμεντ, Τόμας Μίλλερ.


Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η τουρκική πλευρά αναμένεται να αποδεχθεί την επανέναρξη των συνομιλιών πάνω στη συμφωνημένη βάση στο κυπριακό.

Ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε σημερινές του δηλώσεις, ανέφερε πως οι αμερικανοί στο παρόν στάδιο, επιδιώκουν να φέρουν τις δύο πλευρές στο τραπέζι των συνομιλιών.

Παράλληλα, επέκρινε όσους δημιουργούν κλίμα έντασης, κατά την παραμονή ανάληψης πρωτοβουλιών στο κυπριακό.

Εξάλλου, ο υπουργός των Εξωτερικών αναφερόμενος στην αίτηση της Κύπρου για εταιρική σχέση με την Δυτικο-ευρωπαϊκή Ενωση, είπε ότι είναι παράγωγο της προόδου των σχέσεων της Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στην Αγκυρα, εξάλλου, συνεχίζει τις επαφές του για το Κυπριακό ο ειδικός συντονιστής στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Μίλερ.

Ο κύριος Μίλερ δήλωσε ότι η θετική στάση της Τουρκίας θα συνέβαλλε αποτελεσματικά στην επίλυση του Κυπριακού.


Τραγικό θάνατο βρήκε λίγο πριν το μεσημέρι Ρώσος Διευθυντής υπεράκτιας εταιρείας, σε δυστύχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας παρά την διασταύρωση προς τον Αγιο Γεώργιο Αλαμάνου.

Πρόκειται για τον Αλεξάντερ Γιανούκιν, ο οποίος ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του με κατεύθυνση την Λευκωσία, κάτω από άγνωστες συνθήκες προσέκρουσε βίαια σε προπορευόμενο φορτηγό αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Στέλιος Παναγή 55 ετών από τις Αγγλισίδες.

Για τον απεγκλωβισμό του Ρώσου έφθασε στην σκηνή η Πυροσβεστική Υπηρεσία.


Αρχισαν σήμερα στον Ακάμα τα στρατιωτικά γυμνάσια των Βρετανών, με πραγματικά πυρά και παρά το γεγονός ότι στο πεδίο βολής βρίσκονται, ο βουλευτής Μάριος Ματσάκης και άλλα μέλη των Περιβαλλοντικών και Οικολογικών οργανώσεων.

Οι Οικολόγοι έστειλαν τηλεγράφημα στον Πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, με το οποίο καταγγέλουν τους Βρετανούς ότι με ένσφαιρα πυρά θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Εν τω μεταξύ, χθες βράδυ κατά τη διάρκεια διέλευσης της βρετανικής στρατιωτικής φάλαγγας από την Πάφο, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Γεροσκήπου και τον Αγιο Γεώργιο Πέγειας.

Επενέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη και τους απομάκρυνε.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον Γιώργο Περδίκη επειδή παρέλειψε να σταματήσει σε οδόφραγμα της Αστυνομίας στον Ακάμα.

Ο Περδίκης κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθη ελεύθερος.

Με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία για την παράνομη, όπως την χαρακτηρίζουν σύλληψη και δωδεκάωρη κράτηση του Περδίκη.


Σε προσωπικές διαφορές αναζητεί η Αστυνομία τα ελατήρια της χθεσινής έκρηξης βόμβας κάτω από το γεωργικό ελκυστήρα του Σταύρου Γαλατάρη, στα Λύμπια.

Προς διευκόλυνση των ανακρίσεων το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εξέδωσε το πρωί διατάγματα εξαήμερης κράτησης των γεωργο-κτηνοτρόφων Ανδρόνικου Καρανίκκη, από τα Λύμπια, και Σωτήρη Προδρόμου, από την Κοφίνου, και οι δύο σαράντα ετών.

Ανακριτής του ΤΑΕ Λευκωσίας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο ύποπτος Ανδρόνικος Καρανίκκης, είχε συχνές προστριβές με τον παραπονούμενο Σταύρο Γαλατάρη και ότι και οι δύο απασχόλησαν επανειλημμένα την Αστυνομία, για διάφορες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ανακριτή, ο Καρανίκκης φέρεται να απείλησε τον Γαλατάρη πως θα τον κατέστρεφε.

Εξάλλου, για τον ύποπτο Σωτήρη Προδρόμου λέχθηκε ότι υπάρχει μαρτυρία ότι θα διενεργούσε βομβιστική επίθεση σε βάρος του παραπονούμενου.


Ολονύκτια καταδίωξη υπόπτου για καλλιέργεια φυτών κάνναβης με ρίψη προειδοποιητικών πυροβολισμών σημειώθηκε χθες βράδυ στην περιοχή Κάτω Πολεμιδίων.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, εδώ και τρεις ημέρες είχαν θέσει υπό παρακολούθηση φυτεία κάνναβης, η οποία εντοπίστηκε ύστερα από πληροφορίες σε ανοικτό χώρο στα Κάτω Πολεμίδια.

Χθες βράδυ, λίγο πριν τις 11.00 πλησίασε την φυτεία διπλοκάμπινο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατέβηκε και με πλαστικό δοχείο άρχισε να ποτίζει τα φυτά.

Οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά ο ύποπτος άρχισε να τρέχει και κατάφερε να διαφύγει λόγω του σκότους.

Εναντίον του ρίφθηκαν είκοσι πυροβολισμοί.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Ιωάννου Καλλή 26 ετών, ο οποίος οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εναντίον του οποίου εκδόθηκε οκταήμερο διάταγμα κράτησης σχετικά με υποθέσεις κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών.


Δύο Αγγλίδες τουρίστριες δέχθηκαν στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Γερμασόγειας επίθεση, από δύο αγνώστους οι οποίοι επέβαιναν μοτοσυκλέττας.

Οι δύο άγνωστοι έριξαν τις δύο τουρίστριες στο έδαφος και ο ένας από τους δύο άρπαξε βίαια την τσάντα που κρατούσε η Κόουλιγκ και διέφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Από την επίθεση η Κόουλιγκ τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει πολλαπλά κατάγματα.

Η Αστυνομία Λεμεσού εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για σύλληψη των δραστών.


Στην Κολομβία, θρασύτατοι λεηλάτες

έσπευσαν στο χώρο συντριβής του αεροσκάφους τύπου Μπόϊγκ-727 των Γαλλικών Αερογραμμών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πενηντα-τριών επιβατών, κατακλέβοντας πολύτιμα αντικείμενα.

Οι λεηλάτες ξάφρισαν κοσμήματα, ρολόγια, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα των νεκρών επιβατών, λίγο πρίν καταφθάσουν τα σωστικά συνεργεία.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού έχουν πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πρός αποφυγή περαιτέρω λεηλασιών, ενώ συνεχίζεται η μακάβρια διαδικασία περισυλλογής και αναγνώρισης των πτωμάτων του δυστυχήματος.

Η διαδικασία περισυλλογής δυσχεραίνεται, λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε παροδικές νεφώσεις δυνατό να δώσουν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 11 στα παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Γύρω στο μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με ενδεχόμενο να πέσουν και πάλι λίγες βροχές ιδιαίτερα στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι 4 μποφόρ, και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια και στους 22 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 23 βαθμοί και η πιο χαμηλή 8, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 23 με 9, στη Λεμεσό 25 με 13, στην Κερύνεια και την Πάφο 21 με 11 και τέλος στον Πρόδρομο 14 με 4.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 22 April 1998 - 16:27:30 UTC