Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-05-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τίτλοι ιδιοκτησίας συνέχεια.

Η κυβέρνηση απέρριψε τη θέση της αντιπολίτευσης ότι η τιτλοποίηση προσφυγικών κατοικιών ήταν προεκλογικό τέχνασμα, και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή κανονισμούς που θα ρυθμίζουν το θέμα της έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας.

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι η παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας ήταν μία απόφαση που περιλαμβανόταν στα προηγούμενα προεκλογικά προγράμματα του Προέδρου Κληρίδη, το 1993.

Ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Εισαγγελία, επεξεργάζονται κανονισμούς οι οποίοι θα κατατεθούν στη Βουλή.

Αύριο, ο υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη για συζήτηση του όλου θέματος.

Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης σε γραπτή δήλωση του, αναφέρει ότι όσοι πρόσφυγες έχουν πάρει τίτλους ιδιοκτησίας είναι τελεσίδικα ιδιοκτήτες των κατοικιών τους.

Ο κύριος Στυλιανίδης πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει την πολιτική της, στο θέμα της τιτλοποίησης προσφυγικών κατοικιών.

Σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ύστερα από συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Αλέξης Γαλανός, ύστερα από συνάντηση του με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ζήτησε να υπάρξει σφαιρική αντιμετώπιση του θέματος της φερεγγυότητας των προσφύγων.


Η απόφαση του Προέδρου Κληρίδη να αποσύρει από το Ανώτατο Δικαστήριο τις αναφορές, σε σχέση με τους νόμους για την τιτλοποίηση των προσφυγικών κατοικιών, έδωσε αφορμή στα κόμματα της αντιπολίτευσης να διατυπώσουν έντονες επικρίσεις, εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξή του από την Πάτρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, κατηγόρησε τον Πρόεδρο Κληρίδη για εξαπάτηση του κυπριακού λαού, και πρόσθεσε ότι ενώ γνώριζε ότι θα απέσυρε την πρόταση του, για προεκλογικούς και μόνο λόγους, την απέσυρε μετά τις εκλογές.

Το ΑΚΕΛ, σε ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι η απόφαση για τιτλοποίηση των προσφυγικών κατοικιών ήταν λανθασμένη, και εκφράζει την επιθυμία να εργασθεί για τη διασφάλιση της φερεγγυότητας όλων των προσφύγων.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού δήλωσε ότι θα συζητήσει το θέμα που ανέκυψε, με τον Πρόεδρο Κληρίδη και τους ηγέτες των κομμάτων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κύριος Κυπριανού είπε ότι η παραχώρηση τίτλων έγινε για προεκλογικούς σκοπούς.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, αφού εξέφρασε την αντίθεση του στην παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας, χαιρέτισε τη διακοπή της τιτλοποίησης.

Ο κύριος Λυσσαρίδης είπε ότι πρέπει να εξετασθεί θέμα εναρμόνισης, δεδομένου ότι άλλοι πρόσφυγες πήραν τίτλους και άλλοι δεν πήραν.


Σε ελλιπή ενημέρωση αποδίδει ο ειδικός συντονιστής για το κυπριακό στο Στεϊτ Ντηπάρμεντ Τόμας Μίλλερ, την χθεσινή δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών Τζέϊμς Ρούμπιν, ότι και οι δύο πλευρές, ευθύνονται για το αδιέξοδο της πρόσφατης αμερικανικής πρωτοβουλίας στο κυπριακό.

Οπως ανέφερε ο Τόμας Μίλλερ σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντηπάρτμεντ δεν είχε ενημερωθεί γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, λόγω της μακράς απουσίας του, σε περιοδεία στην Ασία και την Ευρώπη.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, παρακολουθεί τις συγκεχυμένες δηλώσεις των αμερικανών, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, κληθείς να σχολιάσει το θέμα παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στη γραπτή δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας, έπειτα από την αναχώρηση του Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ από την Κύπρο.

Τις δηλώσεις από το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών σχολίασαν και η πολιτική ηγεσία.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε πως οι αμερικανοί επιχειρούν να ανασκευάσουν τις δηλώσεις του Ρίτσαρντ Χόλπρουκ ενώ έκανε λόγο και για διαβήματα μέσω της διπλωματικής οδού χωρίς ωστόσο να επεκταθεί.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ επιφυλάχθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Ρούμπιν-Μίλλερ καθώς αύριο αναμένει να ενημερωθεί από τον αμερικανό πρέσβη Κένεθ Μπριλ.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης από την πλευρά του δίνοντας την δική του εκδοχή για τις δηλώσεις των αμερικανών, είπε πως αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει προβληματισμός για το κυπριακό.

Στην ΑΘήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας απέδωσε σε ανεπαρκή ενημέρωση, τις δηλώσεις του Τζέϊμς Ρούμπιν.


Αποφεύγοντας να σχολιάσει τα παρασκήνια περί διαδοχής του στην ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Σπύρος Κυπριανού σε σημερινές του δηλώσεις απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει την θέση του επίτιμου πρόεδρου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι θα προβεί σε εκτιμήσεις, μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου παγκύπριου συνεδρίου, το οποίο θα συνεχισθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.


Πενιχρά ήταν τα αποτελέσματα της προσπάθειας της Κύπρου να καταστεί εταιρικό μέλος της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης.

Σήμερα έληξαν οι εργασίες της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των χωρών-μελών της Ενωσης, που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο, υπό την προεδρία της Ελλάδας.


Τρεις άνδρες, άγνωστων στοιχείων απήγαγε ο κατοχικός στρατός, γύρω στις επτά και τριάντα χθες βράδυ, στην περιοχή Στροβίλια.

Οι κατοχικές αρχές επιβεβαίωσαν το γεγονός, μέσω των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο δεν έδωσαν οποιαδήποτε στοιχεία, είτε στις αρχές των Βρετανικών Βάσεων, είτε στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πάντως, το μεσημέρι, μία αθίγγανη, ελληνικής υπηκοότητας, που διαμένει στην Λεμεσό, κατήγγειλε ότι, από χθες το πρωϊ εξαφανίστηκε ο αδελφός της και δύο άλλα άτομα της ίδιας εθνικότητας.

Οι εξαφανισθέντες είναι:

Χρήστος Δημητρίου, 35 ετών

Γεώργιος Χαραλάμπους, 35 ετών και

Γεώργιος Αλεξίου, 26 ετών.

Οι τρείς Αθίγγανοι αναχώρησαν από την Λεμεσό, με αυτοκίνητο ΝΙΣΣΑΝ, με αριθμό εγγραφής RR Ο43.

Η Αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, οι τρεις αθίγγανοι να έχουν απαχθεί από τους Τούρκους.

Οι αρχές ασφαλείας της δημοκρατίας προβαίνουν σε παραστάσεις προς τα Ηνωμένα Εθνη, για διακρίβωση της ταυτότητας των απαχθέντων και απελευθέρωση τους.


Σε εικοσιτετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών ζητούν την επίσπευση του χρόνου καθορισμού ημερομηνίας μίας εξέτασης και της επανεξετάσης.

Απαιτούν επίσης την άμεση επαναφορά του θεσμού του αφορολόγητου οχήματος στους επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών, καθώς και την διαγραφή τους από τους νόμους του ΦΠΑ, γιατί όπως ισχυρίζονται, προσφέρουν γνώση και εκπαίδευση στο κοινό.

Το πρωί, οι επαγγελματίες σχολών οδηγών από όλη την Κύπρο, οργάνωσαν πικετοφορία έξω τα Υπουργεία Συγκοινωνιών και Εργων και Οικονομικών, στο Προεδρικό και τη Βουλή, όπου επέδωσαν ψηφίσματα.

Στην Πάφο, κατά τη διάρκεια της απεργίας σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, όταν εκπαιδευτές οδηγοί προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την διενέργεια εξέτασης, αφού προηγουμένως είχαν φράξει την είσοδο.

Σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Εργων, αναφέρει ότι ο χρόνος για εξέταση για άδεια οδηγού θα μειωθεί, με την πλήρωση των υφιστάμενων κενών θέσεων στο Τμήμα οδικών μεταφορών.


Η δωδεκάτη Μαϊου έχει καθιεωρεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Σύνθημα της φετινής επετείου είναι η "υγεία στην κοινότητα-οι νοσηλευτές στη συλλογική προσπάθεια".

Με την ευκαιρία της επετείου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών διοργάνωσε το πρωί εκδήλωση, στο αμφιθέατρο του οικήματος της ΠΑΣΥΔΥ.

Στην εκδήλωση τονίστηκε η ευθύνη αλλά και η τεράστια προσφορά των νοσηλευτών στο κοινωνικό σύνολο και στην υγεία του ατόμου.

Σε χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους του Υπουργού Υγείας Χρίστου Σολωμή, ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών, εξέφρασε την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων προς το κοινωνικό έργο που επιτελούν καθημερινώς οι νοσηλευτές, για την ευημερία της κοινωνίας.


Κρίσιμες συνομιλίες στην Ουάσινγκτον, για άρση του αδιεξόδου στο Μεσανατολικό, θα έχει σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ.

Η συνάντηση δεν ήταν αρχικά προγραμματισμένη, αλλά θα διεξαχθεί έπειτα από παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θεωρεί ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, διατύπωσε θετικές και χρήσιμες προτάσεις, κατά τις επαφές του με τον Αμερικανό απεσταλμένο στην Μέση Ανατολή, Ντένις Ρός.


Εντονες και άμεσες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν προκαλέσει οι χθεσινές πυρηνικές δοκιμές που διεξήγαγε η Ινδία, τις πρώτες, εδώ και εικοσι-τέσσερα χρόνια.

Σε μία έντονη διπλωματική αντίδραση, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ανακάλεσαν τον ύπατο αρμοστή τους από το Νέο Δελχί, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, καταδικάζοντας τις τρείς υπόγειες δοκιμές της Ινδίας, τόνισε ότι η πράξη αυτή αναζωπυρώνει την ένταση στην Ανατολική Ασία.

Οι δοκιμές που διεξήγαγε η Ινδία, σε έρημο της χώρας, έχουν προκαλέσει την οργή όλων των χωρών που γειτνιάζουν πρός αυτήν και ιδιαίτερα του Πακιστάν, με το οποίο, η χώρα βρίσκεται σε διαμάχη για την περιοχή του Κασμίρ.

Η Ιαπωνία, η οποία θεωρείται ο μεγαλύτερος οικονομικός χορηγός της Ινδίας, απείλησε να αποσύρει δάνεια δισεκατομμυρίων δολλαρίων, τα οποία παραχωρεί στην χώρα.

Την αντίθεση τους εξέφρασαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε παροδικές νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μερικές τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα καταστούν δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά και ταραγμένη στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκατέσσερις βαθμούς, στα νότια και τα ανατολικά παράλια και στους έντεκα βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και στο εσωτερικό.

Αύριο αραιές νεφώσεις θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και αναμένεται να πέσουν και πάλι τοπικές βροχές και πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα καταστούν δυτικοί ως νοτιοδυτικοί μέτριοι ως δυνατοί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη γενικά και κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους εικοσι-δύο περίπου βαθμούς.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 23 βαθμοί και η πιο χαμηλή 12, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 23 με 15, στη Λεμεσό 24 με 16, στην Κερύνεια και την Πάφο 22 με 12 και τέλος στον Πρόδρομο 12 με 7.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 12 May 1998 - 15:27:13 UTC