Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-08-18

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


ΔΗΛΩΣΗ ΚΛΙΝΤΟΝ

Εκανε λάθος και θα κάνει τα πάντα γιά να επανορθώσει, ανέφερε ο Μπίλ Κλίντον σε πρωινό διάγγελμα πρός τον Αμερικανό λαό, έπειτα από την παραδοχή του για ανάρμοστη σχέση με την Μόνικα Λεβίνσκι.

Η κατάθεση του πλανητάρχη κράτησε τέσσερεις ώρες ενώπιον διευρυμένου σώματος ενόρκων, μέσω κλειστού δορυφορικού κυκλώματος.

Τις λεπτομέρειες για το θέμα έχει ο Κωνσταντίνος Τσιντάς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε αλληλοεξόντωση ανθρώπων της νύκτας αποδίδει η αστυνομία την απόπειρα φόνου εναντίον του Χαράλαμπου Νεοπτολέμου Λεμή, 29 ετών, από το Τραχώνι, που διεπράχθη δέκα λεπτά πριν τα μεσάνυκτα, έξω από την μπυραρία του Κασάνδρα, στη Λεμεσό.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο προαύλιο της μπυραρίας και πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο από απόσταση ασφαλείας.

Από την έκρηξη η οποία ήταν εκκωφαντική, ο Λεμής τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί πόδι και σε άλλα μέρη του σώματος του, και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Η κατάσταση του είναι εκτός κινδύνου και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, υπό αστυνομική φρούρηση.

Η αδελφή του θύματος και ο γαμπρός του οι οποίοι πρόλαβαν να απομακρυνθούν από την μπυραρία, επέστρεψαν αμέσως μετά την έκρηξη και βρήκαν το Λεμή αιμόφυρτο.

Η αδελφή του Λεμή υπέστη νευρικό κλονισμό.

Από την έκρηξη, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην μπυραρία και σε παρακείμενα καταστήματα και διαμερίσματα.

Η σκηνή απεκλείστη από ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες πολίτες, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το πρωϊ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, για να εξεταστεί η πορεία των ερευνών.

Μέχρι στιγμής ανακρίθηκαν έξι άτομα της νύκτας και ερευνήθηκαν σπίτια και υποστατικά υπόπτων, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε.

Ο Λεμής είναι άτομο που απασχόλησε στο παρελθόν την αστυνομία σε αρκετές υποθέσεις.


Πρωτοφανής κτηνωδία δύο νεαρών Ρωσοπόντιων δεκαπέντε και δεκαέξι ετών σημειώθηκε εις βάρος δεκάχρονου αγοριού από την Πάφο.

Ο μικρός είχε πάει να κολυμπήσει στο Δημοτικό κολυμβητήριο της Πάφου, και εκεί έπειτα από παρεξήγηση με τους δύο Ρωσοπόντιους κακοποιήθηκε βάναυσα.

Ο ένας εκ των δύο Ρωσοπόντιων άναψε πούρο και έκαψε τον δεκάχρονο σε διάφορα σημεία του σώματος του, ενώ στη συνέχεια οι Ρωσοπόντιοι τον κτύπησαν, τον έριξαν στο νερό και τράπηκαν σε φυγή.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία διερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με δηλώσεις των γειτόνων δεν είναι η πρώτη φορά που νεαροί αλλοδαποί, κακοποιούν μικρά παιδιά της περιοχής.


Ο Αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ έφθασε το απόγευμα στην Αγκυρα και σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο, ανέφερε ότι δεν κομίζει κανένα σχέδιο για το κυπριακό και ότι θέλει μόνο να συνατήσει τους Τούρκους υπευθύνους.

Ο Μίλερ μετά την διήμερη επίσκεψη του στην Αγκυρα αναμένεται να μεταβεί στην Αθήνα.

Στην Λευκωσία, κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο θα επηρεαστούν οι επαφές του Τόμας Μίλλερ, στην Αγκυρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια του Αμερικανού Συντονιστή ώστε να αποκομίσει και αυτός, αντικειμενικά, τα συμπεράσματα του για το ποιος είναι υπεύθυνος για την όλη κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, ο Χρήστος Στυλιανίδης σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψην την δήλωση του τούρκου Υπουργού Προεδρίας Σουκρού Γκιουρέλ, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία απορρίπτει την πρόταση για απαγόρευση πτήσεων τουρκικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Κύπρο.


Η ενίσχυση των κατοχικών στρατευμάτων, άρχισε από το καλοκαίρι του 1997, επεσήμανε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, δίνοντας συνέχεια στις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Αμυνας, Γιαννάκη Ομήρου, για επιθετική διάταξη του Αττίλα.

Για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η κυπριακή κυβέρνηση, τόνισε ο κύριος Στυλιανίδης, προβαίνει στις αναγκαίες ενέργειες και διαβήματα, για να γίνει αντιληπτό από τους ξένους ότι η ενίσχυση της άμυνάς μας γίνεται και για συγκυριακούς λόγους, εκτός του γεγονότος της κατοχής.

Απαντώντας εξάλλου σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέα εννιάμηνη αναβολή της εγκατάστασης των ΕΣ-300 από την Κυπριακή Κυβέρνηση, ο Χρήστος Στυλιανίδης απέφυγε να διαψεύσει.

Είναι άστοχο και άσκοπο, είπε χαρακτηριστικά, εάν αρχίσουμε να διαπραγματευόμαστε με τον εαυτό μας.

Η κυβέρνηση τόνισε ο κύριος Στυλιανίδης, δεν επιθυμεί να εισέλθει σε ένα κύκλο διαψεύσεων όσον αφορά την εγκατάσταση των ΕΣ-300 και επανέλαβε τις προϋποθέσεις που θέτει η πλευρά μας για αναβολή ή ματαίωση.


Πριν το τέλος Αυγούστου το Υπουργείο Παιδείας θα γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα της δεύτερης κατανομής φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο αριθμός των κενών θέσεων που δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής φοιτητών είναι πενήντα-πέντε.

Εξάλλου το Υπουργείο Παιδείας μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη θα δημοσιεύσει τις κενές θέσεις στα Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η βάση εισδοχής φοιτητών για την δεύτερη κατανομή στα Ελληνικά Πανεπιστήμια θα μειωθεί κατά πέντε μονάδες.

Σήμερα επίσης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κατέθεσαν τις αιτήσεις τους οι φοιτητές με βάση τα ειδικά κριτήρια.


Στην σύλληψη και τρίτου προσώπου για την διερευνόμενη υπόθεση κλοπής συστημάτων κλιματισμού από αποθήκη, προέβη η αστυνομία.

Το Επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα, διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης, εναντίον του Λοίζου Κωνσταντίνου, 42 ετών, οδηγού ταξί.

Ο Κωνσταντίνου, κατεζητείτο από την αστυνομία από τις τέσσερις Αυγούστου έως και τις δεκαεπτά του ίδιου μήνα, οπόταν και συνελήφθηκε στην Λάρνακα.

Συγκεκριμένα κατηγορείται για σωρεία διαρρήξεων και κλοπών καθώς και για συνωμοσία με άλλο πρόσωπο με το οποίο, σχεδίαζαν να ληστέψουν το υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας στην περιοχή Αρχαγγέλου.

Ο Κωνσταντίνου θεωρείται επίσης, ύποπτος και για την διάρρηξη που σημειώθηκε στις εικοσι-πέντε Ιουλίου, στην αποθήκη του εργοστασίου ΗΛΕΚΤΟΛΑΙΝ, που βρίσκεται στη Βιομηχανική περιοχή Δαλίου.

Κλάπηκαν, τριάντα δύο συσκευές κλιματισμού και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, συνολικής αξίας δεκαεννέα χιλιάδων λιρών καθώς και το φορτηγό αυτοκίνητο της εταιρείας, με το οποίο μεταφέρθηκαν τα κλοπιμαία.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί εβδομήντα-δύο καταθέσεις, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες πενήντα, ενώ για τη συνέχιση του ανακριτικού έργου καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.


Σε τροχιά πτώσης βρίσκεται από σήμερα το χρηματιστήριο της Μόσχας και το Ρούβλι, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ντε φάκτο υποτίμηση του ρωσικού νομίσματος.

Στη Μόσχα, η τιμή του δολαρίου κόστιζε σήμερα πάνω από οκτώ ρούβλια.

Και ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχίζει ακάθεκτος τις διακοπές του, εντείνονται στο εσωτερικό της χώρας οι αντιδράσεις.

Το κομμουνιστικό κόμμα ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα ζητήσει την παραίτηση του Γέλτσιν, ενώ και ο κυβερνήτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας του Κράσνογιάρσκ Αλεξάντερ Λέμπετ, ο οποίος αναμένεται ότι θα διεκδικήσει την Ρωσική προεδρία, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως η Ανω Βουλή.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, του Βοηθού Διευθυντή του τμήματος τραπεζών της κεντρικής τράπεζας, Σπύρου Σταυρινάκη, δεν αναμένεται εκ πρώτης όψεως, από την πτώση του ρουβλίου, σημαντική επίδραση στη λειτουργία των Ρωσικών υπεράκτιων εταιρειών στην Κύπρο.


Μονοήμερη επίσκεψη στους χώρους των βομβιστικών επιθέσων εναντίον των Αμερικανικών Πρεσβειών στην Τανζανία και την Κένυα, πραγματοποιεί σήμερα η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, στέλνοντας μήνυμα ότι η Αμερικανική διπλωματία είναι αποφασισμένη να εντοπίσει τους δράστες.

Ηδη επισκέφτηκε το χώρο της έκρηξης στην πρωτεύουσα της Τανζανίας Νταρ-ελ- Σαλάμ, όπου έχασαν τη ζωή τους 10 Τανζανοί και τραυματίστηκαν άλλοι εβδομήντα, ενώ αργότερα θα μεταβεί και στην Κένυα όπου κατά την επίθεση εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας είχαν σκοτωθεί διακόσιοι-σαράντα-επτά αθώοι πολίτες και τραυματίστηκαν πέντε χιλιάδες.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς, 2 έως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια και στους 18 στα δυτικά.

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και το απόγευμα δυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια μέχρι δυνατοί 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα τοπικά ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια και στους 31 στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 39 βαθμοί και η πιο χαμηλή 23, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 35 με 22, στη Λεμεσό 34 με 22, στην Κερύνεια και την Πάφο 31 με 18


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 18 August 1998 - 14:27:32 UTC