Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-09-18

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τα θραύσματα από την έκρηξη της πολιτικο-οικονομικής βόμβας που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επίδοση στον Πρόεδρο Κληρίδη, έγγραφων καταγγελιών του Χρίστου Πουργουρίδη, εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, άρχισαν ήδη να διαγράφουν ευρύτατες προεκτάσεις που αγγίζουν τον Πρόεδρο της Βουλής και τους μεγαλύτερους οικονομικούς παράγοντες του τόπου.

Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών απορρίπτοντας τα όσα του καταλογίζει ο κύριος Πουργουρίδης, κατήγγειλε ότι πίσω από αυτά κρύβεται ο Πρόεδρος της Βουλής.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Κληρίδη, ο κύριος Μιχαηλίδης τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για "πολιτική εξόντωση" του ιδίου, αλλά και γενικότερα να πληγεί η Κυβέρνηση.

Στόχος είπε, είναι η πολιτική μου εξόντωση και να πληγεί ή να σπιλωθεί το όνομα του Υπουργού Εσωτερικών, ο οποίος έχει εκφράσει, μετά από τις τελευταίες αποφάσεις της ηγεσίας του ΔΗΚΟ, απόφαση για τη δημιουργία νέας κομματικής έπαλξης.

Στις αναφορές του Ντίνου Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δήλωσε ότι θα απαντήσει την ερχόμενη Δευτέρα.


Οι αποκαλύψεις που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, έγιναν από τον βουλευτή και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Χρίστο Πουργουρίδη, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Πουργουρίδης ανέφερε ότι η έρευνα του για την περιουσία του Υπουργού Εσωτερικών άρχισε μετά από καταγγελία που του έγινε από πολίτη της Λεμεσού, ο οποίος ήταν για χρόνια στενός συνεργάτης και συνεταίρος του κυρίου Μιχαηλίδη.

Ο κύριος Πουργουρίδης υποστήριξε ότι ο κύριος Μιχαηλίδης απέκτησε περιουσία η οποία από τα στοιχεία που έχει ερευνήσει, δεν μπορούσε με κανένα τρόπο να αποκτηθεί με θεμιτά μέσα.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥΡΓΟΥΡΙΔΗ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε ο κύριος Πουργουρίδης, έχει αποκτήσει μία περιουσία πέραν των δύο εκατομμυρίων λιρών, ποσό το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ασήμαντο, όπως είπε, εξηγώντας ότι οι έρευνες για τα περιουσιακά στοιχεία του Υπουργού στο Λονδίνο, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Εξάλλου, ο κύριος Πουργουρίδης αποκάλυψε ότι ένας άλλος τρόπος προσπορισμού μεγάλων ποσών χρημάτων είναι οι θεωρήσεις διαβατηρίων, οι οποίες στέλλονταν από το γραφείο του στη Λεμεσό και τις ενέκρινε, είτε ο ίδιος, είτε ο νυν Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, παρακάμπτοντας τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες.


Στα όσα ο κύριος Πουργουρίδης καταλογίζει στον Υπουργό Εσωτερικών, απαντά αυτή τη στιγμή σε διάσκεψη Τύπου ο κύριος Μιχαηλίδης.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται ο συνάδελφος Παναγιώτης Καπαρής.

ΣΥΝΔΕΣΗ


Αναχωρεί σε λίγο για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, για να παραστεί στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Οργανισμού Κόφι Ανάν.

Προγραμματίσθηκε επίσης συνάντηση του Προέδρου Κληρίδη με τον προεδρικό απεσταλμένο για το Κυπριακό Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ, ενώ πιθανόν να συναντηθεί και με την Αμερικανίδα Υπουργό των Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπραϊτ.

Νωρίτερα είχαν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, μέσω Αθηνών, όπου αύριο θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.


Αγνωστοι διέρρηξαν το πρωί την εκκλησία Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα και έκλεψαν οκτώ εικόνες, μεταξύ αυτών και δύο που ανάγονται στον ενδέκατο-δωδέκατο αιώνα.

Πρόκειται για εικόνες μεγάλης αρχαιολογικής αξίας, οι οποίες βρίσκονταν υπό την προστασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Κλιμάκια της αστυνομίας καθώς και λειτουργοί του Τμήματος Αρχαιοτήτων, μετέβησαν στην περιοχή, για έρευνες.

Η ταυτότητα των δραστών παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη, όμως μελετούνται και τα ενδεχόμενα να πρόκειται για αλλοδαπούς ή για αρχαιοκάπηλους από τα κατεχόμενα.


Τριπλασιάστηκαν οι εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Κύπρο και οι απώλειες δασμών από τα κρατικά ταμεία, κατά τα τελευταία δυόμισυ χρόνια ανέρχονται στα πενήντα-πέντε εκατομμύρια λίρες.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν κατά την συνάντηση που είχαν το πρωί οι εισαγωγείς αυτοκινήτων με τον Υπουργό Οικονομικών Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ανησυχητική, ο κύριος Χριστοδούλου δεν απέκρυψε την πρόθεση του να επαναφέρει στην Βουλή, το νομοσχέδιο για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, εάν υπάρξουν ενδείξεις ότι η πλειοψηφία των μελών της Βουλής, θα προχωρήσει στην ψήφιση του.


Το Αλβανικό Κοινοβούλιο υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην προέδρου Σαλί Μπερίσα, δίνοντας το πράσινο φώς για πιθανή σύλληψη του.

Εξάλλου, σε εξέγερση κάλεσε τον Αλβανικό λαό, ο Προέδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Σαλί Μπερίσα, καλώντας τον να είναι έτοιμος για θυσίες, ώστε η χώρα να απαλλαγεί από την φατρία του Νάνο, όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις χιλιάδων οπαδών του Δημοκρατικού Κόμματος, στο κέντρο των Τιράνων.


Ως προπέτασμα καπνού για ανασύνταξη δυνάμεων, θεωρούν οι ισπανικές αρχές την κήρυξη μονομερούς εκεχειρίας από την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων Ετά.

Οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή ήταν αποτέλεσμα του σοβαρού πλήγματος που υπέστη η Ετά κατά τους τελευταίους μήνες, από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας.

Επιφύλαξη ως προς τις προθέσεις της Ετά διατηρεί επίσης και ο Πρωθυπουργός Χοσέ Μαρία Αθνάρ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στην οργάνωση.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο Ισπανός Πρωθυπουργός, θα περιμένει μέχρι τις περιφερειακές εκλογές των Βάσκων, στις 25 Οκτωβρίου, για να κρίνει εάν είναι ειλικρινής η απόφαση των αυτονομιστών.


Ενισχύεται ο αποκλεισμός της Δυτικής Οχθης και της Λωρίδας της Γάζας από τις Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, καθώς εκφράζονται φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις από την εξτρεμιστική οργάνωση Χαμάς.

Πληροφορίες του ισραηλινού τύπου αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια των επικείμενων εορτασμών για το νέο εβραϊκό έτος, η Χαμάς σχεδιάζει να εξαπολύσει βομβιστικές επιθέσεις ή και να απαγάγει Ισραηλινούς στρατιώτες.

Εν τω μεταξύ, οι προσπάθειες των διπλωματών, επικεντρώνονται στην προετοιμασία χωριστών συναντήσεων του Γιάσερ Αράφατ και του Βενιαμίν Νετανιάχου, με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 19 στα παράλια και στους 12 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο το πρωί ο καιρός θα παραμείνει ουσιαστικά αίθριος με ευμετάβλητους ασθενείς ανέμους 3 Μποφόρ, και λίγο ταραγμένη τη θάλασσα.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, και στους 28 στα υπόλοιπα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 33 βαθμοί και η πιο χαμηλή 17, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 20, στη Λεμεσό επίσης 30 με 20, στην Κερύνεια και την Πάφο 28 με 20, και τέλος στον Πρόδρομο 20 με 12.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 18 September 1998 - 15:27:14 UTC