Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-09-26

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Σε δύο επίπεδα αναμένεται να εξελιχθεί η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με άριστα ενημερωμένες πηγές, τις οποίες επικαλείται ο απεσταλμένος του ΛΟΓΟΥ στη Νέα Υόρκη, ο Κόφι Ανάν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα αναζητήσουν τρόπους μείωσης της έντασης στη περιοχή.

Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιείται εμπιστευτικής φύσεως διερεύνηση των θέσεων των δύο πλευρών, με στόχο τη δημιουργία κοινού εδάφους πριν από την έναρξη απευθείας διαλόγου.

Πάντως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού, δήλωσε πώς ο Κόφι Ανάν διαμορφώνει συγκεκριμένες ιδέες, όσον αφορά τους τρόπους με τους οποίους θα ενεργήσει στο Κυπριακό.

Ο Πρόεδρς Κληρίδης ενημέρωσε χθές τους πολιτικούς ηγέτες και εκπροσώπους κομμάτων, οι οποίοι τον συνοδεύουν στη Νέα Υόρκη, για τις μέχρι τώρα επαφές του.


Ελληνική Δύναμη από όλα τα όπλα και σώματα, πρόκειται να συμμετάσχει στην Ασκηση Νικηφόρος της Εθνικής Φρουράς, δήλωσε ο Υπουργός Αμύνης Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε φυλάκια της γραμμής αντιπαρατάξεως στην Επαρχία Πάφου.

Αναφερόμενος στους στόχους της άσκησης, ο κύριος Ομήρου επεσήμανε την περαιτέρω ενίσχυση του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς, καθώς και των Εφεδρικών Δυνάμεων, υπό πολεμικές συνθήκες.

Ο κύριος Ομήρου χαρακτήρισε επίσης την περιοδεία που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες, ως υποχρέωση που πηγάζει μέσα από τις σημερινές συνθήκες - ημικατοχής- αλλά και υπό την αρμοδιότητά του ως Υπουργού Αμύνης.


Την πεποίθηση ότι θα στοιχειοθετηθεί ο φόνος του Μάριου Παναγίδη, στη Λεμεσό, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κύριος Κόσης ανέφερε ότι παρόλο που το φονικό πιστόλι δεν έχει ανευρεθεί, εντούτοις η υπόθεση πρέπει να θεωρείται ως εξιχνιασθείσα.

Με βάση την υπάρχουσα μαρτυρία, πρόσθεσε, η υπόθεση θα αχθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εξάλλου, όσον αφορά τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικων αγοριών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ανέφερε ότι υπάρχει δυσκολία στις ανακρίσεις επειδή κανένας δεν καταθέτει στην Αστυνομία.

Ο κύριος Κόσης δήλωσε επίσης, ότι ανακριτές της Αστυνομίας θα μεταβούν σύντομα σε τέσσερις χώρες για διερεύνηση των καταγγελιών εναντίον του Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου.

Ο κύριος Κόσης, έκανε τις δηλώσεις ύστερα από τα εγκαίνια της έκτης Παγκύπριας Εκθεσης Ειδών Κυνηγίου και Σκοποβολής, που διοργανώνει η ζυθοβιομηχανία Κάρλσπεργκ σε συνεργασία με την Σκοπευτική Ομοσπονδία και την Κυνηγετική Ομοσπονδία.


Δέκα κιλά μαριχουάνας εντοπίστηκαν συσκευασμένα στις αποσκευές νεαρού που έφθασε με κρουαζιερόπλοιο στη Λεμεσό.

Ο εντοπισμός των ναρκωτικών από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, κατέστη δυνατός έπειτα από πληροφορίες που δόθηκαν στην Αστυνομία.

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά προχθές και ελλιμενίστηκε στο λιμάνι Λεμεσού λίγο μετά το μεσημέρι.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο Μιχαλάκης Μιχαήλ, 25 ετών, από την Επισκοπή Λεμεσού, ο οποίος αυτή τη στιγμή ανακρίνεται.


Απέδρασε και πάλιν ο Ελληνορουμάνος κακοποιός Σορίν Ματέι, αλλά αυτή τη φορά από τη ζωή.

Πέθανε αιφνιδίως γύρω στις 11 το πρωί, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου είχε μεταφερθεί χθες το απόγευμα.

Την ώρα του θανάτου του, ο 26χρονος Ματέι, ο οποίος προκάλεσε την τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, έδινε κατάθεση στον Εισαγγελέα στο πλαίσιο των ερευνών, ενώ στο θάλαμο βρίσκονταν και γιατροί του νοσοκομείου.

Δύο ιατροδικαστές έχουν ολοκληρώσει την διένεργεια νεκροψίας οσον αφορά τα αίτια θανάτου του Ματέι, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.


Σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα δημιουργήθηκε το πρωί στον δρόμο Λάρνακας- Λευκωσίας, παρά την Αραδίππου.

Κάτοικοι του Δήμου Αραδίππου, συγκεντρώθηκαν στη διασταύρωση με τον παρακαμπτήριο προς το αεροδρόμιο και απέκοψαν τον δρόμο για μία ώρα περίπου.

Οι δημότες της Αραδίππου διαμαρτύρονται για το κλείσιμο υπηρεσιακών δρόμων στη νέα οδική συμβολή, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό κατοικιών και επιχειρήσεών τους.

Παράλληλα ζητούν την άμεση κατασκευή προσβάσεων, οι οποίες προνοούνται, όπως υποστηρίζουν, και στις συμφωνίες του Δήμου Αραδίππου με την Κυβέρνηση.


Την εκστρατεία διαφώτισης στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ενίσχυσε σήμερα, αντιπροσωπεία της Κυπριακής παροικίας Δυτικής Aυστραλίας.

Η εκστρατεία διαφώτισης, η οποία ήδη συμπλήρωσε δύο χρόνια, διοργανώνεται από το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, με τη συμπαράσταση συγγενών αγνοουμένων, και μελών των προσφυγικών σωματείων Αδούλωτη Κερύνια και Ελεύθερη Μόρφου.

Αύριο την εκστρατεία θα ενισχύσουν η Μαθητική Κίνηση ΝΕΔΗΣΥ με την ηγεσία της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Βορείως του Κόλπου του Μεξικού, κατευθύνεται ο τυφώνας Τζωρτζ, αφού προηγουμένως έπληξε περιοχές της Φλώριδας, με καταρρακτώδεις βροχές και δυνατούς ανέμους, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων πόλεων στο Μεξικό, έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις των ειδικών, όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι, να αντιμετωπίσουν τις πρώτες συνέπειες, αργά απόψε, όταν οι άνεμοι θα πλήξουν τις βόρειες ακτές.

Οι άνεμοι, αν και κινούνται τώρα με ταχύτητα 63 χιλιομέτρων την ώρα, ενδέχεται να ξεπεράσουν ακόμη και τα 165 χιλιόμετρα.

Χθες ο τυφώνας Τζώρτζ, σάρωσε τα νησιά Keys, στα ανοικτά των ακτών, νότια της Φλώριδας, με πληθυσμό περίπου 80 χιλιάδων κατοίκων.

Τις προηγούμενες πέντε ημέρες, πέρασε από την Αντίγκουα, το Πουέρτο Ρίκο, την Δομινικανή Δημοκρατία, την Αϊτή, την Κούβα και τις Μπαχάμες, στην Καραϊβική, αφήνοντας στο πέρασμά του 288 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.


Ο πρωταθλητής στην καλαθόσφαιρα ΑΠΟΕΛ και ο Κυπελλούχος Κεραυνός διεκδικούν απόψε το κύπελλο Ομοσπονδίας Σπράιτ, πιο γνωστό σαν Σούπερ Καπ.

Ο αγώνας που θα γίνει στην κλειστή αίθουσα Ελευθερία, θα αρχίσει στις οκτώ και τριάντα και θα μεταδοθεί απ' ευθείας από την τηλεόραση του Λόγου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βόρειοι ασθενείς, δύο έως τριών μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, και στους 17 βαθμούς στα δυτικά παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, τριών μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε δυτικούς μέτριους, τεσσάρων μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, και γύρω στους 29 βαθμούς στα παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 31 βαθμοί και η πιο χαμηλή 19, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 30 με 19, στη Λεμεσό 28 με 17, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 17 και τέλος στον Πρόδρομο 19 με 11.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 27 September 1998 - 14:27:13 UTC