Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Λαμπάδα για χάρη του αρχηγού του Κουρδικού εργατικού κόμματος Αμπτουλλάχ Οτσιαλάν,έγινε κούρδος που διαμένει στην Κύπρο,μπροστά στα μάτια της γυναίκας του και του παιδιού του.

Το πρωί κούρδοι που διαμένουν στην Κύπρο πραγματοποιούσαν εκδήλωση έξω από την Γαλλική πρεσβεία διαμαρτυρώμενοι για την πρόθεση της Γαλλίας να προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες για έκδοση του Οτσιαλάν.

Μετά από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο κούρδος Τζιχατ Τζεκάν,περιελούστηκε με βενζίνη και προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί με αναπτήρα.

Εμποδίστηκε όμως, από τους συγκεντρωθέντες και τους άνδρες της πυροσβεστικής και αστυνομικής υπηρεσίας που είχαν κατακλύσει τον χώρο.

Ο αυτοπυρποληθείς αφού τους ξέφυγε αυτοπυρπολήθηκε με δεύτερο αναπτήρα που είχε στο μπουφάν του.

Δεύτερος κούρδος προσπάθησε να πυρποληθεί με τον Τζεκάν αγγίζοντας τον.

ΦΥΣΙΚΟΣ ΗΧΟΣ

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,ο Κούρδος Τζιχάντ Τσεκάν,28 ετών ,ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε εξω απο την Γαλλικη Πρεσβεία στην Λευκωσία.

Ο Τσεκάν φέρει εκτεταμένα εγκαύματα πρώτου και δεύτερου βαθμού στο ογδόντα τοις εκατόν του σώματος του.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,μεταφέρθηκε και δεύτερος Κούρδος,ο Μοχάμαντ Μοχάμαντ,45 ετών ο οποίος ,προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί μαζί με τον Τσεκάν.

Ο Μοχάμαντ έφερε εγκαύματα πρώτου βαθμού στα χέρια.


Η τριήμερη απεργία πείνας από μέλη του Ομίλου Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας, συνεχίζεται και σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας,με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο της διακύρηξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι γυναίκες διαμαρτύρονται ακόμη μία φορά για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του λαού της Κύπρου.

Στο χώρο του οδοφράγματος έχουν στηθεί αντίσκηνα στα οποία διανυχτερεύουν οι είκοσι μαυροφορεμένες γυναίκες που παίρνουν μέρος στην εκδήλωση.

Tο πρωί τις γυναίκες επισκέφθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράσταση τους μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο μητροπολίτης Κερύνειας Παύλος, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας.


Τετραμερή διάσκεψη για το κυπριακό προωθεί ο Ρίτσαρτ Χόουλμπρουκ ο οποίος αναμένεται στο τρίγωνο Αθήνα Λευκωσία Αγκυρα, τη Δευτέρα.

Η πρόταση αντικρύζεται θετικά από την κυπριακή δημοκρατία.

Από τη Βιέννη ο Μιχάλης Παυλίδης μεταδίδει.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Εφθασε στην Κύπρο, για είκοσι-τετράωρη επίσκεψη, ο ειδικός συντονιστής για το κυπριακό στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, Τόμας Μίλλερ.

Οπως δήλωσε κατά την άφιξη του, στόχος την Ηνωμένων Πολιτειών έιναι η επίτευξη συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για την μη ανάπτυξη των πυραύλων ΕΣ-300.

Είπε ότι αν επιτευχθεί αυτή η συμφωνία θα ανοίξει ο δρόμος στις προσπάθειες συνολικής λύσης του κυπριακού.

Ο κύριος Μίλερ πρόσθεσε πως αν γίνει κατορθωτή η επιδιωκόμενη συμφωνία για αναβολή της εγκατάστασης των πυραύλων, τότε θα είναι σε θέση να προωθήσει το θέμα στην Αγκυρα και να πάρει θετική απάντηση πριν από τις εκλογές του Απριλίου.


Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για το αν θα υποβάλει κάποια πρόταση για μείωση της έντασης και των εξοπλισμών στην Κύπρο και τη μη έλευση των πυραύλων S300, ο Κόφι Αναν.

Αυτό διαφαίνεται από την έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Στην έκθεση, που δόθηκε χθες βράδυ στη δημοσιότητα, γίνεται μόνο μια αναφορά στους πυραύλους ότι η έλευσή τους αναβλήθηκε μέχρι το τέλος του χρόνου.


Το ΑΚΕΛ αναμένει την έλευση των Αμερικανών αξιωματούχων στην Κύπρο για να δούμε τί φέρνουν, δήλωσε ο Γενικός Γραμματεάς του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

Αναφορικά με την έκθεση γου γενικού γραμματέα ο κύριος Χριστόφιας είπε ότι ο κύριος Αναν δεν προβαίνει σε αυτόβουλες κινήσεις και δίνει ένα στίγμα.

Αυτές οι κινήσεις, είπε, έχουν σχέση και με σκέψεις των ισχυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας και ιδιαίτερα των Αμερικανών".


Οργανώνουμε στοιχειωδώς την άμυνά μας απέναντι σε μια υπερεξοπλισμένη Τουρκία των δεκάδων εκατομμυρίων κατοίκων, μια Τουρκία η οποία συνεχώς εξοπλίζεται με νέα οπλικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας.

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Ομήρου σχολιάζοντας την έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο.


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Λάκη Χριστοδούλου, μετά την παραδοχή του στις έντεκα απο τις εικοσι-εννέα κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκώσιας, όπου δόθηκε το πρωί η συνέχεια στην εκδίκαση της υπόθεσης, ο κύριος Χριστοδούλου, παραδέχθηκε ενοχή για τις κατηγορίες που αφορούν κατάχρηση εξουσίας.

Οι υπόλοιπες πάντως, δεκα-οκτώ κατηγορίες που αφορούν δόλο και παρακώληση αστυνομικής έρευνας, θα κριθούν στην επόμενη ακροαματική διαδικασία, που ορίστηκε για τις δέκα Ιανουαρίου.


Τα μέλη της επιτροπής ελεγχου της βουλής ανέβαλαν για τις δεκατέσσερεις Ιανουαρίου την τοποθέτηση τους, στο προσχέδιο έκθεσης για τις καταγγελίες του προεδρου της επιτροπής Χρίστου Πουργουρίδη, εναντίον του υπουργού εσωτερικων Ντίνου Μιχαηλίδη.

Η αναβολή, σύμφωνα με τον κύριο Πουργουρίδη, ζητήθηκε απο το ΑΚΕΛ το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ για να δοθεί χρόνος μελέτης του προσχεδίου απο τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομματων.


Εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα προκάλεσε στη Χιλή, η αιφνιδιαστική απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης, να αρχίσει διαδικασίες εκδοσης στην Ισπανία, του πρώην δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέ.

Η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί αύριο, αλλά τελικά ανακοινώθηκε σήμερα, από τον Βρετανό Υπουργό Εσωτερικών, Τζάκ Στρώ, αρμόδιο γιά το θέμα, ο οποίος εξουσιοδότησε τα δικαστήρια, να αρχίσουν διαδικασίες εκδοσης.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο ογδοντα-τριάχρονος Πινοσέ, θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου, αύριο, ώστε να ξεκινήσει και επισήμως η διαδικασία.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε κατά διαστήματα θα εμφανίζονται νεφώσεις που δυνατό να δώσουν λίγες ελαφρές τοπικές βροχές και λίγα χιόνια ή χιονόνερο στο Τρόοδος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 έως 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 βαθμούς στα παράλια και στους 0 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά το όγδοο επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε παρακολουθήστε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 10 December 1998 - 15:27:20 UTC