Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι συνέρχεται αύριο εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας για να εξετάσει τις δηλώσεις και τα άλλα θέματα που έχουν εγερθεί σε σχέση με την πλήρωση του Μητροπολιτικού Θρόνου Λεμεσού.

Ο Μακαριώτατος προέβη στη δήλωση αυτή το πρωί στη Λεμεσό, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο για τις καταγγελίες που έκαμε.

Τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου ζήτησαν τρεις Μητροπολίτες.

Εν τω μεταξύ, πρωτοβουλία για προσπάθεια συνδιαλλαγής για την επίλυση της κρίσης στην Εκκλησία, με αφορμή την πλήρωση του Μητροπολιτικού θρόνου Λεμεσού, ανέλαβε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κύκκου Νικηφόρος, η οποία στο τέλος ανεστάλη, μετά την σύγκληση της Ιεράς Συνόδου.

Ο Πανοσιολογιώτατος, επεσήμανε ακόμη ότι οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις λειτουργών της Εκκλησίας, έχουν σαν αποτέλεσμα την καταρράκωση του κύρους της Εκκλησίας και την σύγχιση του χριστεπωνύμου πληρώματος.

Τόνισε ακόμη ότι η αποκατάσταση της ειρήνης στην Εκκλησία είναι χρέος των ιεραρχών.

Αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες,ο πανοσιολογιώτατος επεσήμανε ότι η ορθή διαδικασία είναι οποιοσδήποτε έχει στοιχεία εναντίον κάποιου να τα θέτει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.


Δύο νεκροί και έξι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός δύο νέων οδικών δυστυχημάτων.

Το ένα συνέβη, γύρω στις πέντε και σαράντα-πέντε το πρωί στο δρόμο Παραλιμνίου-Σωτήρας, με θύμα την δεκαεπτάχρονη μαθήτρια Ιωάννα Γεωργίου από το Φρέναρος.

Το δυστύχημα συνέβη, όταν αυτοκίνητο πού οδηγούσε ο Αντρέας Μιξιάς, 18 χρόνων, από το Φρέναρος, με συνεπιβάτιδα την Γεωργίου, καρφώθηκε σε κιγκλίδωμα του δρόμου.

Από τη σύγκρουση, η κοπέλα βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ ο οδηγός τραυματίσθηκε ελαφρά.

Στο δεύτερο δυστύχημα, πού συνέβη λίγο πρίν από τα μεσάνυκτα στο δρόμο Λευκάρων-Σκαρίνου, Βρετανός τουρίστας έχασε τη ζωή του και πέντε άλλοι αλλοδαποί τραυματίσθηκαν.

Νεκρός είναι ο Φίλιπ Τζών Ντόφς, 46 ετών, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο ενοικίασης, το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με όχημα πού ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου ενοικίασης, ένας Ισραηλινός και δύο ηλικιωμένοι επιβάτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όλοι τουρίστες, τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ στο ίδιο δυστύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άλλα πρόσωπα.


Θα υπάρξει συμβιβαστική λύση ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους που πλειοψηφούν στην Γερουσία και τους Δημοκρατικούς, γιά να τεθεί τέρμα στην πολιτική κρίση που δημιουργήθηκε από την απόφαση της αμερικανικής βουλής γιά παραπομπή του Μπίλ Κλίντον στη Γερουσία, με το ερώτημα της καθαίρεσης.

Την πεποίθηση αυτή εξέφρασε ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, σε μιά πρώτη αντίδραση γιά την απόφαση της Βουλής.

Ο Μπίλ Κλίντον παραπέμπεται ενώπιον της Γερουσίας, με την κατηγορία της ψευδορκίας και παρεμπόδισης της δικαιοσύνης κατά την διάρκεια των ερευνών γιά το πολύκροτο σκάνδαλο Λεβίνσκι.

Η απόφαση της Αμερικανικής Βουλής, γιά παραπομπή του Κλίντον, ελήφθη γύρω στις οκτώ και δεκαπέντε χθές βράδυ, με 224 ψήφους υπέρ και 198 εναντίον.

Η Επιτροπή Νομικών του Κονγκρέσσου, είχε απαγγείλει κατηγορητήριο με τέσσερα κεφάλαια.

Το δεύτερο, πού αφορούσε το αδίκημα της ψευδορκίας, στην υπόθεση Πόλα Τζόουνς, καθώς και το τέταρτο που αφορούσε κατάχρηση εξουσίας απορρίφθηκαν από την Βουλή.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα της ψηφοφορίας, αμέσως μόλις απορρίφθηκε η εναλλακτική επιλογή της πρότασης μομφής πού είχαν υποβάλει.

Γιά να υπερψηφιστεί η καθαίρεση του Αμερικανού Προέδρου από την εξουσία, χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων στην Γερουσία, την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι δεν διαθέτουν.


Τερματίσθηκαν οι Αμερικανο-Βρετανικές αεροπορικές επιθέσεις και οι βομβαρδισμοί εναντίον του Ιράκ, έπειτα από τέσσερις ημέρες.

Την είδηση, ανακοίνωσε από τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός Πρόεδρος, γύρω στη μία μετά τα μεσάνυκτα ώρα Κύπρου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, σε παρόμοια ανακοίνωση προέβη και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλέρ.

Η στρατιωτική επιχείρηση "Αλεπού της Ερήμου"πετυχε πλήρως τους στόχους της, πρόσθεσε ο Κλίντον,και συνεχισε λεγοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να επαγρυπνούν και θα είναι έτοιμες να προσφύγουν στην στρατιωτική βία, αν το Ιράκ ξαναπροσπαθήσει να κατασκευάσει όπλα μαζικής καταστροφής.

Αφου ανεφερε ότι η επιχείρηση προκάλεσε σημαντικές ζημιές στα Ιρακινά προγράμματα όπλων μαζικής καταστροφής, σημείωσε ότι η Ουάσινγκτον θα ενισχύσει την βοήθεια της πρός την Ιρακινή αντιπολίτευση, σε μιά προσπάθεια απομάκρυνσης του Σάνταμ Χουσέιν από την εξουσία.

Παρά την διαφαινόμενη εκτόνωση της κρίσης, ο Υπουργός Αμύνης, Ουίλλιαμ Κόεν, προειδοποίησε ότι ο Αμερικανικές δυνάμεις στον Αραβικό Κόλπο, παραμένουν σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής.

Στη Βαγδάτη, οι Ιρακινοί πολίτες εγκατέλειψαν τα καταφύγια, εκφράζοντας ανακούφιση γιά τον τερματισμο της Αμερικανο-Βρετανικής επιχείρησης.


Υπάρχει σημαντική και ουσιαστική πρόοδος στις πήγαινε-έλα συνομιλίες και αυτή η διαδικασία θα τερματισθεί μόνο εάν διαπιστωθεί πως δεν σημειώνεται πρόοδος.

Αυτό δήλωσε το πρωί η αναπληρωτής ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών AΝ Χερκους σε συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της αναχώρησης της για τη Νέα Ζηλανδία όπου θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών δεν απάντησε επί της ουσίας για το πεεριεχόμενο των συζητήσεων που έχει με τις δύο πλευρές.

Σημείωσε, πάντως, πως ποτέ δεν αποκαλύπτει στον Πρόεδρο Κληρίδη τι συζητεί με τον Ραούφ Ντενκτάς και αντίστροφα.

Επιπλέον, ανέφερε πως σε αυτό το στάδιο δεν συζητήθηκε θέμα για εκ του σύνεγγυς ή απευθείας συνομιλίες.

Παράλληλα, η Αν Χέρκους ανακοίνωσε ότι στις δώδεκα Ιανουαρίου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Κληρίδη και στις δεκατέσσερις με τον Ραούφ Ντενκτάς.


Στους σοβαρούς εθνικούς κινδύνους που εγκυμονεί η λύση διζωνικής ομοσπονδίας, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Μιλώντας το πρωί προς το εκκλησίασμα του ιερού ναού Παναγίας Χρυσαϊφυλιώτισσας, στην Αγία Φύλα, όπου προέστη αρχιερατικής λειτουργίας, ο Μακαριώτατος διερωτήθηκε με ποιούς θα κάνουμε διζωνική ομοσπονδία αφού οι έποικοι στα κατεχόμενα αυξάνονται, ενώ οι τουρκοκύπριοι έχουν καταστεί μειοψηφία.

Δεν μπορούμε, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, να ξεχάσουμε τα πατρογονικά μας εδάφη.


Και σε άλλες πόλεις της Κύπρου εκτός της Λεμεσού επεκτείνονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του Χαμπή Αεροπόρου.

Δήλωση, του Αρχηγού της Αστυνομίας Αντρέα Αγγελίδη, ο οποίος τόνισε παράλληλα, ότι υπάρχουν πληροφορίες και αναμένεται νέο κτύπημα από ανθρώπους του υποκόσμου.

Αναφερόμενος στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Αεροπόρου, ο κύριος Αγγελίδης είπε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην τεκμηρίωση των στοιχείων που υπάρχουν, ενώ αναμένονται την ίδια ώρα, και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ανανέωσε για οκτώ ημέρες τα διατάγματα κράτησης των δύο Κινέζων σχετικά τον στυγερό φόνο ζεύγους νεαρών συμπατριωτών τους.

Ο εξεταστής της υπόθεσης, αφού αναφέρθηκε στα συγκλονιστικά γενονότα της υπόθεσης, είπε ότι ο φάκελος των ανακρίσεων θα συμπληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη συνέχεια οι ύποπτοι θα κατηγορηθούν για δύο φόνους εκ προμελέτης και θα παραπεμφθούν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.


Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτης Χριστόφιας κάλεσε την κυβέρνηση να ξαναμελετήσει τα θέματα άμυνας.

Μιλώντας χθες βράδυ σε χοροεσπερίδα του παραρτήματος του ΑΚΕΛ, στο Λονδίνο, ο κύριος Χριστόφιας υποστήριξε, συγκεκριμένα, πως είναι καιρός η κυπριακή κυβέρνηση να ξαναμελετήσει τα θέματα της άμυνας και τις εντυπώσεις που δημιουργεί, όπως είπε.

Το Κυπριακό, ανέφερε, ουδέποτε ήταν στρατιωτικό πρόβλημα, αλλά ήταν και παραμένει πολιτικό.

Αν θέλουμε όντως να λυθεί και να μην παραμείνει η Κύπρος για πάντα διχιτομημένη, είπε, πρεπει να ξαναμπούμε στην πολιτική, διπλωματική επίθεση, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το νόημα και το σαφές κρυστάλλινο μήνυμα των δύο συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας.


Με ψήφισμα καταδίκης της τουρκικής εισβολής, από τις οικογένειες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, συνεχίσθηκε και αυτό το Σαββατοκυρίακο η αντικατοχική εκστρατεία διαφώτισης του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και συγγενών αγνοουμένων.

Στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας ήταν σήμερα και μέλη της Νεολαίας ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, και της Νεολαίας Επαλξης Ανασυγκρότησης του Κέντρου, οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές, και το Προσφυγικό Σωματείο "Μηλιά" Αμμοχώστου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά το πλείστον κυρίως αίθριος.

Ωστόσο, μερικές τοπικές νεφώσεις πού θα σχηματίζονται παροδικά, δυνατόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες βροχές κυρίως στα παράλια.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους επτά βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στον ένα βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές, όπου ενδέχεται να σχηματισθεί παγετός.


Παρακολουθήστε στη συνέχεια ένα επεισόδιο της ξένης σειράς MR BEAN και την περιπετειώδη σειρά PENSACOLA.

Στις έξι και τριάντα θα μεταδοθεί ένα νέο επεισόδιο της κωμικής σειράς

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΣΧΟΛΗ.

Ακολουθεί στις επτά και σαράντα-πέντε η εύθυμη κωμική σειρά του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 20 December 1998 - 17:27:29 UTC