Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-09

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Επαναρχίζει την Δευτέρα, ύστερα από διακοπή περίπου ενός μηνός, η διαδικασία του πήγαινε-έλα για το κυπριακό της οποίας ηγείται η Αν Χέρκους.

Ο νέος γύρος επαναρχίζει με νέα δεδομένα, μετά την απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, για μη εγκατάσταση των πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο.

Η Αν Χέρκους, θα συναντηθεί την Δευτέρα το πρωί με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα έχει αργότερα και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Λευκωσία Κένεθ Μπρίλ.


Δεν θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις στο Κυπριακό πριν από τις εκλογές στην Τουρκία.

Εκτίμηση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη, αμέσως μετά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του στη Λεμεσό.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος από τις ενδείξεις κινητικότητας στο Κυπριακό.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το ΑΚΕΛ,προκαλεί την ΕΔΕΚ να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο θέμα της συνεργασίας του ερυτερου κεντρώου και αριστερού χώρου και δηλώνει ότι το ίδιο είναι έτοιμο να εργαστεί για αξιοποίηση των δυνατοτήτων και προοπτικών που δημιουργούνται.

Κατηγορεί επίσης την ΕΔΕΚ για διαστρευλώσεις όσον αφορά τις συζητήσεις για θέματα άμυνας και προσθέτει ότι το ακελ τάσσεται ξεκάθαρα ενάντια στην καπηλεία της άμυνας απ'όπου και αν προέρχεται.

Η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της σημειώνει ότι ο εμβολιασμός συνέτεινε στην λαική ενότητα στη βάση, απέτρεψε κινδύνους και προσέφερε σημαντική βοήθεια στα οικονομικώς ασθενέστερα στρώματα.

Αναφορικά με το θέμα της άμυνας το κόμμα καλεί το ΑΚΕΛ να ξαναδιάβασει την ανακοίνωση του πολιτικούς τους γραφείου και ίσως, όπως σημειώνεται, αντιληφθούν τι εννοούν.

Το εκτελεστικό γραφείο του Δημοκρατικού κόματος σε ανακοίνωση του σημειώνει με ικανοποίηση την δήλωση του πρέσβη της ελλάδος στην Κύπρο Κυριάκου Ροδουσάκη, ότι το "κάζους μπέλλι" ισχύει πάντα και ότι ένα επισόδειο στην Κύπρο σημαίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος.

Οι νέοι ορίζοντες σε ανακοινωση τους υποστηρίζουν ότι οι ευθύνες του ΑΚΕΛ, στο θέμα των πυραυλων Σ 300 είναι τεράστιες γιατί η ηγέσια του κόμματος αυτού συμμετείχε στον μεγαλύτερο εθνικό και οικονομικό εμπαιγμό όπως αναφέρουν.


Την οκταήμερη κράτηση του γέροντα Ιωάννη Ξυψιτή, από το Παλαιχώρι, διέταξε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σχετικά με την χθεσινή απόπειρα φόνου της νύφης του Αννας.

Ο Ιωάννης Ξυψιτής, είχε κτυπήσει με μπαλτά την νύφη του, μέσα στο κρεοπωλείο του γιού του, στο Τσέρι προκαλώντας της κάταγμα στο κρανίο.

Ο ύποπτος, που φέρεται να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, παραδέχθηκε την πράξη του.


Βοήθεια για τον λαό της Ονδούρας, που έχει πληγεί από τον τυφώνα Μίτς, μάζεψε σήμερα στην Πλατεία Ελευθερίας, η οργάνωση "Προσπάθεια ανακούφισης για την Κεντρική Αμερική".

Μαζεύτηκαν κυρίως ξηρή τροφή, φάρμακα, κουβέρτες και μαγειρικά είδη.

Οι οργανωτές της προσπάθειας οι οποίοι έχουν ήδη στείλει το πρώτο φορτίο που αναμένεται να φτάσει αυτές τις μέρες στην Ονδούρα, χαρακτήρισαν εξαιρετική την ανταπόκριση των Κυπρίων.


Συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκυρίακο η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, που διοργανώνεται από το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, με τη συμπαράσταση συγγενών αγνοουμένων και μελών των προσφυγικών σωματείων "Αδούλωτη Κερύνεια" και "Ελεύθερο Μόρφου".

Την εκστρατεία, ενίσχυσαν σήμερα

η Αθλητική Ενωση Μάσσαρι και η φοιτητική παράταξη Αγώνας.


Σχέδιο, βάσει του οποίου θα στηριχθεί η δικαστική διαδικασία κατα του Προεδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπίλ Κλίντον, ενέκρινε ομόφωνα τις πρώτες πρωινές ώρες η Αμερικανική Γερουσία.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί, μπορεί να επιτραπεί και η εξέταση μαρτύρων.

Οι εκατόν Γερουσιαστες που συμμετέχουν στην Επιτροπή έδωσαν προθεσμία στον Αμερικανό Πρόεδρο, μέχρι την Δευτέρα το βράδυ, για να απαντήσει στις κλητεύσεις για το κατηγορητήριο.

Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανακοίνωσε πως ο Πλανητάρχης, θα έχει μία ισχυρή, επιτυχή και πλήρη υπεράσπιση στην όλη διαδικασία, προσθέτοντας πως οι Γερουσιαστές, θα καταλήξουν στο συμπέρασμα πως η αποπομπή του Προέδρου δεν είναι δικαιολογημένη.


Κλιμακώνεται η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ προμηνύεται αιματηρή συνέχεια.

Γιουγκοσλαβικά στρατεύματα έχουν πάρει θέσεις μάχης, έξω από την πρωτεύουσα Πρίστινα, στο πλαίσιο επιχείρησης για απελευθέρωση οκτώ στρατιωτών τους, που κρατούνται αιχμάλωτοι από Αλβανόφωνους αντάρτες.

Οι Σερβικές Αρχές, δήλωσαν πως θα πλήξουν τους αντάρτες, αφού όπως ανέφεραν, έχουν χάσει την υπομονή τους από τις ανεπιτυχείς διαμεσολαβητικές προσπάθειες των ανθρώπων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ενωρίτερα σε άλλο επεισόδιο, τρείς Σέρβοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε ενέδρα Αλβανοφώνων.

Τέλος στο χωριό Σλαπουζάνι, Αλβανόφωνες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς οι Σέρβοι άρχισαν και πάλι τους βομβαρδισμούς στην περιοχή.


Τρείς ισοπαλίες και μιά νίκη ειχαμε στους απογευματινούς αγώνες της δέκατης τέταρτης αγωνιστικής με τους οποιους επανήρχισε σήμερα το πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Τη μοναδική νίκη πέτυχε η ΑΕΛ που κέρδισε στη Λεμεσό την ΑΕΚ με 3- 2.

Στο Δασάκι Εθνικός και Δόξα εμειναν στο 0-0.

Στο Μακάρειο Ολυμπιακός και Παραλίμνι εφεραν ισοπαλία 2-2 ενω χωρίς τέρματα εληξε ο αγώνας στο Παφιακό μεταξύ του Ευαγόρα και της Νεας Σαλαμίνας.

Στις εφτά το βράδυ θα ξεκινήσει το ντέρπι κορυφής με την Ανόρθωση να υποδέχεται την Ομόνοια.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα εμφανίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις και αναμένεται να πέσουν λίγες τοπικές βροχές ενώ στην περιοχή του Τροόδους πιθανόν να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές εως νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς 3 μποφόρ και τοπικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα ανοικτά μέχρι κυμματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό στους 10 στα παράλια και στους 3 στον Πρόδρομο.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά σε άμεση μετάδοση τον αγώνα μεταξύ του Κεραυνού και του ΑΠΟΕΛ, για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Κύπρου.

Ακολούθως δείτε, την ελληνική κινηματογραφική ταινία "Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ Ο ΤΕΝΤΥ- ΜΠΟΙΣ", με τους Βασίλη Αυλωνίτη και Διονύση Παπαγιαννόπουλο.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 9 January 1999 - 16:28:02 UTC