Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αίσθηση προκάλεσαν οι χθεσινοβραδυνές αποκαλύψεις του Λόγου, περί προβλημάτων που κάνουν τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, να νoιώθει στενοχωρημένος για τις σχέσεις του με το ΓΕΕΘΑ.

Ο Λόγος, δεν μίλησε για ένταση στις σχέσεις του Στρατηγού με τον Υπουργό Αμυνας, παρά τις σημερινές προσπάθειες κάποιων, να επικεντρώσουν το πρόβλημα εκεί.

Ερωτηθείς σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, είπε πως εάν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις του κυρίου Δήμου με το ΓΕΕΘΑ, και ζητηθεί η βοήθειά του, θα βοηθήσει.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Τρεις εμπειρογνώμονες της Διεθνούς μη κυβερνητικής Οργάνωσης "γιατροί για τα ανθρώπινα δικαιώματα", επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα την Κύπρο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να αξιολογήσουν την δυνατότητα διενέργειας εκταφών λειψάνων στις ελεύθερες περιοχές, τα οποία ανήκουν σε αγνοουμένους της κυπριακής τραγωδίας.

Αυτό αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία επιβεβαιώνεται πλήρως το χθεσινοβραδυνό αποκλειστικό ρεπορτάζ του σταθμού μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν το κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας.

Υστερα από τις επισκέψεις ετοίμασαν σχετική έκθεση στην οποία εισηγούνται διάφορα θέματα, ώστε όταν επιστρέψουν να αρχίσουν οι εκταφές.

Μερικές από τις εισηγήσεις τους, που αποκάλυψε χθες βράδυ ο "ΛΟΓΟΣ", είναι και η δημιουργία οστεοφυλακίων.

Το θέμα της καθόδου των εμπειρογνωμόνων σχολίασε και ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου, ο οποίος είχε το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ


Ενα εντεκάμηνο βρέφος, έφυγε πρόωρα απο την ζωή, όταν κοιμήθηκε και δέν ξαναξύπνησε.

Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Αλεξάνδρου, από το Καιμακλί, η οποία μεταφέρθηκε νεκρή χθές το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το μοιραίο συνέβη όταν η οικογένεια επέστρεφε με το αυτοκίνητο της απο τον Μαζωτό στην Λευκωσία.

Η άτυχη Αλεξάνδρα, κοιμόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου με τα δύο αδελφάκια της, όπου βρέθηκαν κηλίδες εμεσμάτων.

Την σορό του βρέφους, επιθεώρησε ο Ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε και την νενομισμένη νεκροψία, το πόρισμα της οποίας αποδεικνύει ότι ο θάνατος της μικρής Αλεξάνδρας, προήλθε απο ασφυξία συνεπεία αναρρόφησης εμεσμάτων.


Κλοπιμαία ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, αξίας δεκάδων χιλιάδων λιρών, ανακάλυψε η αστυνομία σε σπίτι στον Παρισσινό.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν σε σπίτι στην οδό Ναυπλίου, στο οποίο διαμένει το ζεύγος Νίκου και Μαρίας Σαρίδη από την Βουλγαρία.

Και οι δύο είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων.

Καταζητείται ο γιός του ζεύγους, Απόστολος, 23 ετών, ο οποίος έφυγε από την Κύπρο, πριν από δέκα μέρες.

Οι συσκευές που πιστεύεται ότι κλάπηκαν από τρία μεγάλα καταστήματα της Λευκωσίας, μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στην Πύλη Πάφου.


Το εθνικό τυρί της Κύπρου, το χαλλούμι, κατακτά εκτός απο τις Ηνωμένες Πολιτειες, τώρα και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΛΑΝΔΗ)

-ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ-

Για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα πάνε πολύ καλύτερα, αφού, σε αυτές κατοικούν αρκετά εκατομμύρια Λιβανέζοι, οι οποίοι παραδοσιακά, αποτελούν τον ισχυρότερο εισαγωγέα, κυπριακών τυριών.


Την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει συνέχεια στην εγκληματική δραστηριότητα, εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Νίκος Κόσης.

Η Αστυνομία είπε επιπλέον ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα συνεχίσει την λήψη προληπτικών μέτρων.

O κύριος Κόσης, μιλούσε ύστερα από επίσκεψη του στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Με αιχμή του δόρατος την ευελιξία και με αχίλλειο πτέρνα την πρακτική εφαρμογή των καινοτομιών, λειτουργεί ο θεσμός του ενιαίου λυκείου, που εφαρμόζεται πειραματικά τα τρία τελευταία χρόνια, σε εκπαιδευτήρια της Λευκωσίας.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει απο την έκθεση της Ειδικής Επιτροπής για την αξιολόγηση του θεσμού, η οποία παρουσιάσθηκε σήμερα σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Οπως ανέφερε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ανδρέας Δημητρίου, η ευελιξία του προγράμματος σπουδών, παρέχει την δυνατότητα στους μαθητές να διαμορφώνουν μόνοι τους το περιεχόμενο των σπουδών που θέλουν να ακολουθήσουν.

Μια όμως αδυναμία που επισημαίνεται είναι η υπερφόρτωση των μαθητών με πολλά υποχρεωτικά μαθήματα.


Την θέση οτι οι δηλώσεις του βρετανού απεσταλμένου για το κυπριακό Σερ Ντεϊβιντ Χάνεϊ έχουν παρεξηγηθεί, εξέφρασε επίσημος εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου εξωτερικών.

Ο βρετανός εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη του για τα όσα συνέβησαν στη Κύπρο κατα την επίσκεψη του Σερ Ντείβιντ και είπε οτι η ολή υποθεση αποτέλεσε ένα βήμα προς τα πίσω.

Ωστόσο διαβεβαίωσε πως δεν θα μειωθεί ο ενθουσιασμός της βρετανικής κυβέρνησης για πρόοδο στο κυπριακό.


Την ανάγκη για επιτάχυνση ψήφισης των νομοσχεδίων, όσον αφορά την εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο επεσήμανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε πρωινή συνάντησή τους, ο διαπραγματευτής της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Οπως ανέφερε μετά την συνάντηση ο Γιώργος Βασιλείου, ο λόγος καθυστέρησης της ψήφισης των νομοσχεδίων, οφείλεται στην διαδικασία που ακολουθείται.


Το νομοσχέδιο για τη συγχώνευση εταιριών με μεγάλο κύκλο εργασιών, ενόψει της εναρμόνισης με το Κοινοτικό κεκτημένο, συζητήθηκε σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Το νομοσχέδιο αφορά εταιρίες, με κύκλο εργασιών περαν των δύο εκατομμυρίων λιρών, που ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης θα μπορούν να ελέγχουν το 15% και πλέον της αγοράς.

Επιπλέον, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα μπορεί να επεμβαίνει στις περιπτώσεις που η συγχώνευση οδηγεί σε μονοπωλιακή κατάσταση.


Την Τετάρτη επιστρέφει κανονικά στα καθήκοντα του ο Γενικός Γραμματέας του Ακέλ Δημήτρης Χριστόφιας μετά την ανάρρωση του.

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, αναφέρει οτι ο κύριος Χριστόφιας θα δώσει την ίδια ημέρα διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του κόμματος.


Σε διάστημα λίγων μόνο ωρών, τουλάχιστον σαραντα-ένας άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι εξηντα ένας τραυματίστηκαν, σε δύο απανωτά δυστυχήματα στην Αυστρία και την Αίγυπτο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δύο αεροπορικές επιδρομές σε διάστημα μισής ώρας, εναντίον Ιρακινών στόχων στην πόλη Βασόρα, την δεύτερη μεγαλύτερη του Ιράκ, πραγματοποίησαν Αμερικανικά και βρετανικά αεροσκάφη.

Εκπρόσωπος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε την διενέργεια των επιθέσεων στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων του Νοτίου Ιράκ, ενώ εκπρόσωπος της Βρετανικής κυβέρνησης, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι κανένα βρετανικό αεροσκάφος δεν είχε πάρει μέρος στην επιδρομή.

Σύμφωνα με Ιρακινές επίσημες πηγές, οι πύραυλοι των αεροσκαφών, έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άμαχοι.


Μια σαρκοφάγο αποκάλυψαν το πρωί στο νότιο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα, συνεργεία του τμήματος Αρχαιοτήτων.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το μεγάλο Λευκωσιάτικό ντέρμπι ΑΠΟΕΛ - Ομόνοιας, έβγαλε η σημερινή κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

Τα άλλα ζευγάρια είναι

Εθνικός Αχνας - Παραλίμνι

Ευαγόρας - Ανόρθωση και

ΑΕΚ - Ν.Σαλαμίνα.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 30 Ιαννουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 24 Φεβρουαρίου


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα υπάρχουν μακρές περίοδοι με αίθριο καιρό αλλά και λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε ασθενείς βόρειους 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 6 στα παράλια και στον 1 βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειρά Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 25 January 1999 - 16:27:12 UTC