Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-31

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Φεύγω πολύ πιο αισιόδοξος δήλωσε αναχωρώντας πρίν από λίγο από την Κύπρο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου.

Ενωρίτερα ο κύριος Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη συστράτευσης όλων των πολιτικών δυνάμεων σε Κύπρο και Ελλάδα και τη σύγκλιση των απόψεών τους προς μια κοινή πορεία.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη, ο κύριος Παπανδρέου ανέφερε οτι συζητήθηκαν τρόποι αξιοποίησης της απόφασης για άρση της εγκατάστασης των Ες 300 στην Κύπρο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου υπάρχει και είναι αυτονόητο.

Μιλώντας εξάλλου σε εκδήλωση του Ομίλου Πολιτικού Εκσυγρονισμού ο κύριος Παπανδρεόυ, χαρακτήρισε την πολιτική ενταξης στην Ευρωπαική Ενωση ως την καλύτερη ευκαιρία λύσης του Κυπρτιακού μετά το 1974, καλώντας τους Τουρκοκυπρίους να επωφεληθούν από την πρόταση που τους έχει γίνει για συμμετοχή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

ΔΗΛΩΣΗ.


Ο δική σας μαρτυρία δέιχνει την βαρβαρότητα της διαίρεσης της Κύπρου, που αποτελεί το τελευταίο τείχος ντροπής στην Ευρώπη, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικων της Ελλαδας Γιώργος Παπανδρεόυ απευθυνόμενος στους συγγενείς των αγνοουμένων στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Ο κύριος Παπανδρέου συνοδευόμενος απο τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη και τον πρέσβη της Ελλαδας Κυριάκο Ροδουσάκη επισκέφθηκε το πρωί το κατοχικό οδόφραγμα, όπου κάθε Σαββατοκυρίακο πραγματοποιείται διαφωτιστική εκστρατεία.

Σε προσφώνηση του ο πρόεδρος του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος Αρης Χατζηπαναγιώτου ζήτησε απο τον κύριο Παπανδρέου να μεταφέρει το μηνυμα οτι ο κυπριακός ελληνισμός βρίσκεται στις επάλξεις και αναμένει την ουσιαστική συμπαράσταση του μητροπολιτικού ελληνισμού.


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 31 January 1999 - 15:27:32 UTC