Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-03

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Την έντονη ανησυχία της για τη μακροχρόνια επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών, εξέφρασε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξεδόθη ύστερα από την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, καλείται η εταιρεία και η συντεχνιακή πλευρά όπως προσέλθουν σε εποικοδομητικό διάλογο επί εντατικής βάσεως, εφ' όλης της ύλης. Υπογραμμιζει ακόμη ότι, οποιαδήποτε άλλη διαδικασία που δεν θα λαμβάνει υπόψη αυτα τα δεδομένα, θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην οικονομική κατάρρευση της εταιρείας με αυτονόητες επιπτώσεις στο προσωπικό και στην οικονομία του τόπου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πάντως, απέρριψε τη θέση ότι περιθωριοπείται ο υπουργός Εργασίας, αφού η κυβέρνηση ζητά στη διαδιακασία έναρξης του διαλόγου, να εμπλακεί ο υπουργός Συγκοινωνιών.

ΔΗΛΩΣΗ


Oι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Λιμανι της Λάρνακας, συνεχίστηκαv και σήμερα.

Οι λιμενεργάτες και οι αχθοφόροι συγκεντρώθηκαν στον κυκλοφοριακό κόμβο του λιμανιού της Λάρνακας, το οποίο παραμενει κλειστό για τρίτη ημέρα.

Επισης αποκλεισθηκαv καθε δεκαπεντε λεπτά, οι οδικές αρτηρίες: Στρατηγου Τιμάγια, Αμμοχώστου και Αρχιεπισκόπου Μακαριου.

Στο θέμα του Λιμανιού της Λάρνακας αναφέρθηκε και ο Υπουργός Συγκοινωνιών Λέοντιος Ιεροδιακόνου, τονίζοντας ότι προορίζεται για τουριστικός σταθμός.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε απεργιακές κινητοποιήσεις για πέμπτη μερα κατερχονται και οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία Lordos Beatch και Golden Bay στην Λαρνακα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Πυρπόληση αυτοκινήτου έγινε την αυγή στη Λεμεσό.

Ενα άτομο συνελήφθη επ' αυτοφόρω ενώ δεύτερο άτομο συνελήφθη λίγη ώρα μετά.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από περιπολικό της Αστυνομίας στις 3.10 την αυγή.

Τo αυτοκίνητο βρισκόταν σε μάντρα αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Ομονοίας.

Κοντά στο αυτοκίνητο βρέθηκε δοχείο με εύφλεκτη ύλη.

Σύμφωνα με αστυνομικό εκπρόσωπο, επί τόπου συνελήφθη ο Σάββας Καλλής, 26 χρόνων, από τη Λεμεσό, ενώ λίγο αργότερα συνελήφθη και δεύτερος, ο Σταύρος Δημοσθένους, 22 χρονών, επίσης από τη Λεμεσό.

Το αυτοκίνητο που πυρπολήθηκε, είναι ιδιοκτησία του Γιαννάκη Χριστοφόρου από τη Λεμεσό, και από τη φωτιά προκλήθηκαν στο όχημα εκτεταμένες ζημιές


Αφέθηκαν ελεύθεροι γύρω στο μεσημέρι, οι δύο Ελληνοκύπριοι, Ντίνος Αναστασίου και Γεώργιος Ιωάννου, οι οποίοι είχαν απαχθεί από το κατοχικό καθεστώς, σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Ο Ιωάννου απήχθη την περασμένη Τετάρτη και ο Αναστασίου, την Κυριακή.

Απαντώντας σχετική ερώτηση και διευκρινίζοντας τους λόγους της απελευθέρωσής τους, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Σάρα Ράσελ, σημείωσε ότι

υπήρξε συνεργασία για το θέμα, της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με τις δύο πλευρές.

Ανέφερε ακόμα ότι την ίδια ώρα τέσσερα αυτοκίνητα που κρατούντο από τις αρχές της Δημοκρατίας παραδόθηκαν στο κατοχικό καθεστώς και άλλα έξι αυτοκίνητα που κατακρατούσαν οι αρχές του ψευδοκράτους επεστράφηκαν στις ελεύθερες περιοχές.


Tην προθυμία του να αναλάβει οποιαδήποτε αποστολή χρειαστεί για προώθηση της ενταξιακής πορείας της Κύπρου, μέσα στα πλαίσια των ιδεολογικών εταίρων του στην Ευρώπη, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

Σε δηλώσεις, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κύριος Λυσσαρίδης είπε ότι γίνονται τέτοιες σκέψεις, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι ανάλογες σκέψεις θα γίνουν και με άλλους αρχηγούς κομμάτων στο δικό τους τομέα, ή στη δική τους ιδεολογική βάση.

Ο κ. Λυσσαρίδης ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο Κληρίδη για τις επαφές που είχε στη Βιέννη στη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντάται στο Προεδρίκο με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια.


Για συνομιλίες με τον Ελληνα Υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο, σε σχέση με το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, μετέβει από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Κατά τις συνομιλίες αναμένεται ότι Θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των συνομιλιών του Κύπριου Υπουργου Εξωτερικών στις Βρυξέλλες με τον Κοινοτικό Επίτροπο, Χανς βαν ντεν Μπρουκ, και θα μελετηθούν τα περαιτέρω βήματα.


Μεγάλη απαισιοδοξία όσον αφορά τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και την πορεία ένταξης της Kύπρου στην Ευρωπαική Ενωση, καταγράφει η έρευνα ΚΥΠΡΟΒΑΡΟΜΕΤΡΟ-3 που διενήργησε για λογαριασμό του Τμήματος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Λαϊκής Τράπεζας, η εταιρεία ερευνών Rai.

Σαράντα-επτά τοις εκατόν των ερωτηθέντων παρουσιάζονται αισιόδοξοι και αποσυνδέουν την ένταξη από την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, ενώ το υπόλοιπο 51% είναι φανερά πιο απαισιόδοξοι.

Η εθνική ασφάλεια είναι ο τομέας στον οποίο η Κύπρος θα ωφεληθεί περισσότερο από την ένταξη μας στην Ενωση. Αυτό υποστηρίζει ποσοστό 36% των ερωτηθέντων.


Συνεχίστηκε και σήμερα η έντονη αντιπαράθεση του Δημάρχου Πάφου Φειδία Σαρίκα και του προέδρου του ΕΤΕΚ Νίκου Μεσαρίτη σχετικά με το πολυσυζητημένο θέμα της ανάθεσης μελέτης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στον Αγγελο Δημητρίου.

Ο Δήμαρχος Πάφου δήλωσε πως η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι καθ' όλα νόμιμη και δεν κατανοεί τις αντιδράσεις του προέδρου του ΕΤΕΚ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Οι εκλογές για ανάδειξη νέας ηγέσίας της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων αναμένεται να διεξαχθούν το Δεκεβριο του δύο χιλιάδες ένα, ταυτόχρονα με τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής προσφύγων Αριστοφάνη Γεωργίου, οπως διεφάνη από τις τοποθετήσεις των κομμάτων,κατα την συνεδρία της επιτροπής προσφύγων την θέση αυτή υποστηρίζουν ο Δημοκρατικός Συναγερμός και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Το ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε υπέρ διεξαγωγής εκλογών τον Απρίλιο, ενώ η ΕΔΕΚ θα τηρήσει αποχή.

Τελική απόφαση θα ληφθεί στην ολομέλεια της Βουλής, όπου θα διεξαχθεί η σχετική ψηφοφορία.


Οπλισμό αξίας 600 χιλιάδων δολαρίων, πού προοριζόταν γιά τους Αλβανούς αντάρτες στο Κοσσυφοπέδιο, κατέσχε η Σερβική αστυνομία.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είναι η μεγαλύτερη ανεύρεση οπλισμού στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός, πού περιλαμβάνει χειροβομβίδες, πολυβόλα και νάρκες, ανευρέθη σε φορτηγό, 30 χιλιόμετρα, νοτίως της πρωτεύουσας Πρίστινα.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι συγκρούσεις Σερβικών δυνάμεων και Αλβανών αυτονομιστών, ενώ έντονη κινητικότητα παρατηρείται στα σύνορα Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου.

Εξάλλου, το Σάββατο αρχίζουν ειρηνευτικές συνομιλίες στο Παρίσι, με την συμμετοχή των Αλβανών, ενώ οι Σέρβοι θα λάβουν, αύριο, τελική απόφαση γιά συμμετοχή.


Αποκαλύπτεται γιά πρώτη φορά, ότι η Μόνικα Λουίνσκι, μίλησε σε πολύ στενό φίλο και σύμβουλο του Μπίλ Κλίντον, γιά την κατάθεση της ενώπιον των ενόρκων, σ'ότι αφορά τις σχέσεις τις με τον πλανητάρχη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες, ο στενός φίλος του Κλίντον, Βέρνον Τζόρνταν, παραδέχθηκε κατά την διάρκεια της χθεσινής μαρτυρίας του, ενώπιον Ρεπουμπλικάνων κατηγόρων της Γερουσίας, ότι μίλησε με την Λιουίνσκι γιά την κατάθεση της, ενώ είχε και πρόγευμα μαζί της κατά την διάρκεια των ερευνών γιά το σκάνδαλο.

Ο Τζόρνταν φέρεται να είπε ότι τώρα έχει φρεσκαριστεί η μνήμη του, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν ότι τέτοιες αποκαλύψεις και αλλαγές σε μαρτυρίες, θα ενισχύσουν την θέση τους γιά την ζωντανή κατάθεση μαρτύρων ενώπιον του Κονγκρέσου.

Σήμερα, κατέθεσε και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Σίντ-νευ Μπλού-μενταλ, ενώ η δίκη ενώπιον της Γερουσίας, επαναρχίζει αύριο.


Το βάρους 150 κιλών, γουρούνι Λούλου, πού καταβρόχθιζε φιστίκια, ήταν ένας από τους τιμώμενους προσκεκλημένους της βραδιάς, στα ετήσια καθιερωμένα βραβεία ανθρωπιάς πού απένειμε ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Προστασίας των Ζώων, στη Νέα Υόρκη.

Το τεράστιο βιετναμέζικο γουρουνάκι, μπορεί να έχει μεγάλη όρεξη, αλλά έσωσε τον ιδιοκτήτη του σταματώντας την τροχαία, όταν αυτός έπαθε καρδιακή προσβολή και έπεσε αναίσθητος στο δρόμο.

Μαζί με την Λούλου, τιμήθηκαν και άλλα ηρωικά ζώα, όπως το σκυλί Ασπεν, πού εντόπισε οκτώ επιζώντες, μέσα στα ερείπια, μετά την βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα, καθώς και το σκυλί Αμπνερ, πού έσωσε μιά οικογένεια, όταν ξέσπασε φωτιά στο σπίτι της.


Και να ολοκηρώσουμε το δελτίο μας, με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Παροδικές ωστόσο νεφώσεις πιθανόν να δώσουν ελαφρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη γενικά και κυματώδης, στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Wednesday, 3 February 1999 - 16:24:31 UTC