Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-08

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι χαίρεται.

Η Ιορδανία, αλλα και ολόκληρος ο κόσμος αποχαιρέτισε, τον βασιλιά της χώρας Χουσείν, τον άνθρωπο που αποτέλεσε πηγή σταθερότητας και ασφάλειας στην καυτή περιοχή της Μεσης Ανατολής.

Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε μέσα σε ιδιαίτερα συναισθηματικό κλίμα, παρουσία πληθώρας ηγετών απο ολόκληρο τον κόσμο.

Μας ενημερώνει ο Γιώργος Γεωργιάδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Την Κύπρο στην κηδεία του βασιλειά Χουσέιν εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, συνοδευόμενος από τον υπουργό εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Ο Πρόεδρος αναχώρησε το πρωί και αναμένεται να επιστρέψει απόψε στην Κύπρο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Τις τελικές λεπτομέρειες για την μεταφορά των πυραύλων ΕΣ-300 στην Κρήτη συζήτησαν στο ελληνικό πεντάγωνο οι υπουργοί αμύνης της Κύπρου και της Ελλάδος.

Ο απεσταλμένος του ΛΟΓΟΥ στην ΑΘήνα Νίκος Κέττηρος είναι στην τηλεφωνική γραμμή.

Νίκο, χαίρεται απο την Λευκωσία, ο λόγος σε σένα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο Βάσος Λυσσαρίδης απαντά στο ΔΗΚΟ για τα περί χώρου του Κέντρου.

Συγκεκριμένα, διευκρινίζει τί σημαίνει σοσιαλδημοκρατία και τί σημαίνει Κέντρο, καθώς και που στοχεύουν οι σε εξέλιξη διεργασίες

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ".


Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την ειρηνευτική δύναμη για ελεύθερη και χωρίς οποιδήποτε πρόβληματα διακίνηση των κατοίκων που έχουν περιουσίες στη νεκρή ζώνη.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό εκπρόσωπο γινεται προσπάθεια οπως ολα τα προβήματα να λύονται με τεχνικές διευθετήσεις χωρίς να επηρεάζεται η κυριαρχία της Δημοκρατίας στη περιοχή.

Εξάλου ο Χρήστος Στυλιανίδης ανέφερε πως η Αν Χέρκους συνεχίζει την διαδικασία του πήγαινε έλα.

Υπενθύμισε παράλληλα οτι θέση της κυβέρνησης είναι πως καμία διαδικασία δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον.


Τα περιθώρια μέσα από τα οποία μπορεί να αξιοποιηθεί η Νορβηγία στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, διερευνά η Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ασλάκ Χάκεν.

Η κυρία Χάκεν είχε από το πρωί επαφές με την πολιτική ηγεσία του τόπου. Συναντήθηκε με τον Προεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, τον Πρόεδρο της Εδέκ Βάσο Λυσσαρίδη και τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου.

Αντιπροσωπείες των δύο υπουργείων με επικεφαλής την κυρία Χάκεν και τον Γενικό Διευθυντή Αλέκο Σιάμπο, είχαν επίσημες συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών, κατά την οποία ανασκοπήθηκαν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.

Η Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας είχε το μεσημέρι συνάντηση με Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες.


Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένες, για τις εννέα μέχρι και τις έντεκα Φεβρουαρίου, στρατιωτικές ασκήσεις των βρετανών στον Ακάμα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία συμμετείχαν εκπροσώποι του Υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας και των Βρετανικών Βάσεων.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε όπως αρχίσουν λεπτομερείς διαβουλεύσεις για την πιθανή χρήση για σκοπούς ασκήσεων του πεδίου βολής Καλού Χωριού.

Για τον σκοπό αυτό έχουν προγραμματιστεί και άλλες συναντήσεις για αυτή την εβδομάδα.


Εκρηξη βόμβας, σημειώθηκε στη μία και δεκαπέντε μετά τα μεσάνυχτα, στην Αγία Φύλα Λεμεσού, με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί σοβαρά.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Σταύρου, 21 ετών, ο οποίος φέρει τραύματα σε διάφορα, μέρη του σώματός του.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λεμεσού, ενώ η κατάστασή του, είναι σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Η έκρηξη, σημειώθηκε όταν ο Σταύρου εισερχόταν με το αυτοκίνητό του, στο γκαράζ της οικίας του.


Στη δεύτερή τους εβδομάδα εισέρχονται από σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα ξενοδοχεία Λόρδος Μπιτς και Γκόλντεν Μπέι.

Οι απεργοί στα δύο ξενοδοχεία κλιμακώνουν από σήμερα τα μέτρα τους, παρεμποδίζοντας την είσοδο όσων εργάζονται καθώς και των προμηθευτών των δύο ξενοδοχείων.

Οι ηγεσίες των συντεχνιών των ξενοδοχο-ϋπαλλήλων, ΠΕΟ και ΣΕΚ, συνέρχονται για εξέταση της κατάστασης.


Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Αλέξης Γαλανός, την καθυστέρηση πλήρωσης ενηντα-τριών κενών θέσεων στην Αρχή Λιμένων Κύπρου, θέσεις, οι οποίες, παραμένουν κενές από το 1995, λόγω προαγωγών.

Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων, Ντίνος Ερωτοκρίτου, μίλησε για αδιέξοδα ενώ σημείωσε, ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για λήψη αποφάσεων, που να προβλέπουν θεσμικές αλλαγές και να δίδουν υπαλλακτικές λύσεις.

Η Αρχή Λιμένων, επέδωσε στα μέλη της Επιτροπής σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο παρουσιάζει έλλειμμα που κυμαίνεται μεταξύ 50 και 130 εκατομμυρίων λιρών.

Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτές της Λεμεσού, είχαν διαδοχικές συναντήσεις, με τους Υπουργούς Συγκοινωνιών και Εργων ΚΑΙ Εμπορίου και Γεωργίας και μελέτησαν, το θέμα της αναβάθμισης του λιμανιού στη Λεμεσό, αλλά και το θέμα δημιουργίας Μαρίνων σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο.

Στο μεταξύ, για έννατη ημέρα συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, οι λιμενεργάτες και οι αχθοφόροι στο Λιμάνι της Λάρνακας.


Σε παγκύπρια 24ωρη απεργία κατήλθαν απο το πρωϊ και οι κατασκευαστές ετοίμου σκυροδέματος, με αιτήματα που αφορούν τους κανονισμούς και τα πρότυπα.

Προειδοποιούν μάλιστα με κλιμάκωση των μέτρων και με κινδυνο την πλήρη παράλυση της οικοδομικής βιομηχανίας.

Απο την απεργία του συνδέσμου κατασκευαστών -ετοίμου- σκυροδέματος επηρεάζονται οι εργαζόμενοι στις οικοδομές.


Η απο-ίδρυματοποίηση βρίσκεται στους, πρωταρχικούς στόχους του Υπουργείου Υγείας δηλώνει ο Χρήστος Σολωμής ο οποίος κύρηξε το πρωί την εβδομάδα ψυχικής υγείας.

Δεκατέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα βρίσκονται σε γηροκομεία ύστερα από επιθυμία των οικείων τους.

Σήμερα στο ψυχιατρείο νοσηλεύονται διακόσια-είκοσι άτομα, ενώ χίλια- εξακόσια, εχουν απολυθεί και παρακολουθούνται από γιατρούς.

Ακόμη παγκυπρίως παρακολουθούνται χίλια-πεντακόσια-δεκα-τέσσερα, άτομα με ψυχικά προβλήματα υγείας, ενώ για το 1998 είχαμε διακόσια-εξήντα-οκτώ, νέα περιστατικά.


Ως το πιο σημαντικό τριήμερο αυτού του χειμώνα, χαρακτήρισε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας, Θεμιστοκλέους, τις τελευταίες τρεις μέρες, με τις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν ανά την Κύπρο.

Φανερά ικανοποιημένος αλλά και αισιόδοξος για την τωρινή κατάσταση όσον αφορά τη ροή στα φράγματα, η οποία συνεχίζεται ακόμη, ο Υπουργός Γεωργίας μίλησε και με αριθμούς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Λάρνακα αντιδρά δυναμικά στην απόφαση για την εγκατάσταση του εργοστασίου αφαλάτωσης στην προστατευόμενη περιοχή των αλυκών της.

Ο δήμαρχος Λάρνακας, Γεώργιος Λυκούργος ζήτησε όπως προηγηθεί περιβαλλοντική μελέτη, γιατί όπως είπε, δυνατόν να υπάρξουν σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.


Στην κορυφή της Τηλεθέασης ο Λόγος.

Για πρώτη φορά, μετά την καθιέρωση της ηλεκτρονικής, μέτρησης, τηλεαθέασης στην Κύπρο, ο σταθμός μας πήρε χθές τα σκήπτρα της πρωτειάς, σημειώνοντας ποσοστό 25,3 τοις εκατόν.

Ακούμε τον Γιώργο Μιχαήλ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολιγικής υπηρεσίας.

Απόψε o καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 7 στα παράλια και στους μηδέν βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές όπου και θα σχηματιστεί παγετός.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΓΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 8 February 1999 - 17:27:13 UTC