Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Νέος Μητροπολίτης Λεμεσού, αναδείχθηκε από την εκλογική συνέλευση, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Μαχαιρά Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος.

Ο θεοφιλέστατος εψηφισμένος μητροπολίτης Αθανάσιος έλαβε δεκατέσσερις από τις είκοσι ψήφους του αριστίνδην σώματος των εκλεκτόρων και όλες τις ψήφους των πενήντα γενικών αντιπροσώπων.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας τελέστηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννου, η τελετή του μηνύματος, ενώ τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, υπέγραψαν το πρακτικό επάνω στην Ιερά Τράπεζα.

Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λεμεσού θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, στον ιερό ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλουριώτισσα.

Στις 4.30 το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη στον ιερό ναό Παναγίας Παντανάσσης Καθολικής στη Λεμεσό.

Από την εκλογική συνέλευση απουσίαζαν ο μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος και ο χωρεπίσκοπος Αρσινόης Γεώργιος.

Ο Μακαριώτατος αμέσως μετά την τελετή του μηνύματος δήλωσε ότι η Ιερά Σύνοδος θα επιληφθεί του θέματος.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Υπόθεση ξυλοδαμού εθνοφρουρού από συνδέλφους του σε μονάδα της εθνικής φρουράς στην επαρχία Πάφου εξετάζουν η εθνική φρουρά και η αστυνομία.

Ο εθνοφρουρός Νικόλας Νοκολάου από τα Μανδριά ο οποίος υπηρετεί σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς στην επαρχία Πάφου, μεταφέρθηκε χθες βράδυ στο νοσοκομείο της πόλης με τραύματα σε διάφορα σημεία του προσώπου του, τα οποία σύμφωνα με καταγγελία, του προκλήθηκαν από άλλους εθνοφρουρούς της ίδιας μονάδας.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης δήλωσε πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και ότι οι εθνοφρουροί που ενεπλάκησαν έχουν τιμωρηθεί.


Ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας συναντάται αυτή την ώρα με αντιπροσωπεία των απεργών στο Λιμάνι της Λάρνακας σε μία προσπάθεια να υπερπηδηθεί το αδιέξοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά το θέμα της τύχης του Λιμανιού.

Το πρωί, το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε από την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή για το θέμα.

Αποφασίστηκε η σύσταση υπηρεσιακής επιτροπής, υπό την προεδρία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Οικονομικών, Συγκοινωνιών και του Γραφείου Προγραμματισμού.

Το πρωί, εκπρόσωποι των λιμενεργατών και των αχθοφόρων είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού στον οποίον επέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και ζήτησαν τη μεσολάβησή του για επίσπευση της αξιοποίησης του λιμανιού.


Παγκύπριο χαρακτήρα, προσλαμβάνει από αύριο, η απεργία στα ξενοδοχεία της Εταιρείας Λόρδος, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη της εβδομάδα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το διάταγμα που εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λάρνακας σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται στους απεργούς, να παρεμποδίζουν την είσοδο στα δύο ξενοδοχεία, σχολίασαν μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υπουργοί Εργασίας και Εμπορίου.

Ο Ανδρέας Μουσιούτας δήλωσε πως οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές και ως τέτοιες, πρέπει να εφαρμόζονται.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι είναι η πρώτη φορά, που αντιμετωπίζει τέτοια περίπτωση από την ημέρα της υπουργοποίησης του.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ρολάνδης, σημείωσε ότι το Δικαστήριο, έχει το δικαίωμα να εκδίδει διατάγματα.

Στο μεταξύ, οι δύο καθ'ύλην αρμόδιοι Υπουργοί συνεχίζουν τις προσπάθειές τους, για την αντιμετώπιση της ξενοδοχειακής κρίσης, όπως αυτή έχει προκύψει.


Για την μεταπροσεχή Πέμπτη ανεβλήθη η συζήτηση των καταγγελιών εναντίον του υπουργου εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη στην επιτροπή ελέγχου.

Σήμερα δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα μετά την παρουσίαση ενώπιον της επιτροπής των στοιχείων που ζητήθηκαν απο τις αρμόδιες υπηρεσίες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Νέα έκκληση απηύθυνε ο πρόεδρος Κληρίδης πρός το Συμβούλιο Ασφαλείας για να στραφεί και να πιέσει την Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη του Ιωάννη Κασουλίδη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Με επίσημο πλέον τρόπο η Τουρκία, εκτοξεύει τις νέες της απειλές, για το θέμα της εγκατάστασης των πυραύλων Ες-300 στην Κρήτη, με ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί, το Τουρκικό Υπουργείο των Εξωτερικών.

Η Τουρκία, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία απειλή που στρέφεται εναντίον της και εναντίον του ψευδοκράτους και θα λάβει τα επιβαλλόμενα για τον σκοπό αυτό μέτρα.


Τις απαντήσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων αναμένει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την πρόσκληση που απηύθυνε για εσωτερικό διάλογο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο οι σχετικές επιστολές και η προτεινόμενη ατζέντα αποστάληκαν το πρωί στα κόμματα.

Εξάλου το μεσημέρι ο προεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε γεύμα προς τιμή των δύο πρόσφατα αποχωρούντων υπουργών της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου και Λυκούργου Κάππα.


Τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα μελετήσει το πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων για το φάκελλο της Κύπρου, αποφάσισαν οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων στη σημερινή τους σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Μαθητές και Υπουργείο Παιδείας, τα βρίσκουν τελικά σε όλα, για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα εκτός, απο ένα σημείο.

Το υπουργείο εισηγείται όπως η βαθμολογία απο τις εξετάσεις στην δευτέρα Λυκείου, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μαθητές για σκοπούς εισδοχής στο πανεπιστήμιο.

Αντίθετα οι μαθητές πιστεύουν ότι η βαθμολογία αυτών των εξετάσεων δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται.


Νέο τύπο κληρονομικής κινητικής νευροπάθειας, η οποία προκαλεί παράλυση στα κάτω και άνω άκρα διαδοχικά, ανακάλυψαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής.

Οι έρευνες διεξήχθηκαν σε τρία ορεινά χωριά της Ιορδανίας, χαρακτηριστικό γνώρισμα των οποίων είναι η πολυγαμία αλλά και το δικαίωμα συγγενών να παντρεύονται μεταξύ τους.

Στην Κύπρο η ασθένεια αυτή δεν υπάρχει.


Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η αθώωση του Μπίλ Κλίντον απο την Αμερικανική Γερουσία για το σκάνδαλο Λουίνσκι.

Λίγες μόνο ώρες πρίν απο την τελική απόφαση, τρείς Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές κατέστησαν σαφές πως θα ψηφισουν κατά των δυο άρθρων βάσει των οποίων κατηγορείται ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αργά απόψε ή το αργότερο αύριο.


Το εκπληκτικό ποσό των πενηνταενός εκατομυρίων δολαρίων θα καταβάλει η καπνοβιομηχανία Φίλιπ Μόρις σε μια πρώην καπνίστρια απο την Καλιφόρνια που έχει προσβληθεί απο καρκίνο των πνευμόνων.

Δικαστήριο στην Καλιφόρνια έκρινε πως η κατασκευάστρια εταιρεία των τσιγάρων Μάρλμπορο, φέρει την ευθύνη για την θανατηφόρο ασθένεια που έχει προσβάλει την Πατρίτσια Χένλυ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολιγικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειανατολικοί ως βόρειοι ασθενείς, τρία μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στον ένα βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στη συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριαντα-πέντε , μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 11 February 1999 - 16:27:56 UTC