Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-16

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Η πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για αθώωση του Ντίνου Μιχαηλίδη και η διαφωνία του κυβερνητικού εκπροσώπου, οδήγησε τον Χρήστο Στυλιανίδη να υποβάλει το πρωί την παραίτησή του, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης συνάντησε τους δημοσιογράφους στο γραφείο του, και όχι στην αίθουσα ενημέρωσης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Οι φήμες για παραίτηση του Χρήστου Στυλιανίδη αρχισαν να διαδίδονται από νωρίς το πρωί.

Στις δέκα και τριάντα ο παραιτηθείς κυβερνητικός εκπρόσωπος μετέβει στο προεδρικό μέγαρο και ολα συνηγορούσαν στο ότι επέδωσε στον πρόεδρο της δημοκρατίας την επιστολή παραίτησης του.

Ο Γλαύκος Κληρίδης αρχικά δεν απεδέχθει την παραίτηση Στυλιανίδη και αμέσως άρχισε ένα θυελλώδες παρασκήνιο.

Στις αμέσως επόμενες ώρες το τηλέφωνο του Χρήστου Στυλιανίδη πήρε φωτιά, ενώ οι διασταυρωμένες πληροφορίες έφεραν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εμμένει ανένδοτος στην αρχική του απόφαση.

Λίγο πρίν από τις μία το μεσημέρι μετέβει και πάλι στο προεδρικό.

Ο πρόεδρος Κληρίδης αυτή τη φορά έκανε δεκτή την παραίτηση Στυλιανίδη, του ζήτησε όμως να παραμείνει στη θέση μέχρις ότου διοριστεί νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Στην πρώτη αντίδρασή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για αντικατάσταση του Χρήστου Στυλιανίδη και όχι ευρύτερου ανασχηματισμού.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Την λύπη του για την παραίτηση Στυαλιανίδη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εξαίρωντας το ήθος του.

Ο κ. Αναστασιάδης επιστρέφοντας από την Λουμπλιάνα, πρόσθεσε ότι θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη για να συζητήσει το όλο θέμα.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ άφησε ανοίκτο το θέμα της ανάληψης από το διευθυντή του γραφείου του Τάσο Μητσόπουλο της θέσης κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε ανασχηματισμό, τονίζοντας την ανάγκη για τις ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ανεπιφύλακτα υπερ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης τάχθηκε ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης, Αλέξης Γαλανός, λόγω των εξελίξεων στο θέμα Μιχαηλίδη.

Ο κύριος Γαλανός συνέδεσε μάλιστα τον ανασχηματισμό με τη συζήτηση στη βουλή της έκθεσης της επιτροπής ελέγχου, για πολιτικές ευθύνες του Υπουργού Εσωτερικών.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά πως μετά απο τυχόν απόφαση της βουλής θα είναι πιο δύσκολο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προβεί σε ανασχηματισμό.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αν και η αθωωτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με τις καταγγελίες εναντίον του Ντινου Μιχαηλίδη, απετέλεσε τον λόγο παραίτησης του Κυβερνητικού εκπροσώπου, έντούτοις ο ίδιος ο Υπουργός, επιμένει, ότι δεν τίθεται θέμα παραπλάνησης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κύριος Μιχαηλίδης ζήτησε και πάλι από τον πρόεδρο της Βουλής, όπως του επιτραπεί να μιλήσει ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής για το θέμα των καταγγελιων του βουλευτή Χρήστου Πουργουρίδη εναντίον του.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της επιτροπής ελέγχου για το θέμα των καταγγελιών εναντίον του, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε ότι αποτελεί δικαίωμα της επιτροπής και οποιουδήποτε να σχολιάζει με τον δικό του τρόπο οτιδήποτε νομίζει.


Την ομόφωνη απόφαση των μελών της Επιτροπής να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, ανακοίνωσε νωρίς το πρωί, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζιακ Σαντέρ.

Οπως δήλωσε ο κύριος Σαντέρ, η απόφαση αυτή, έρχεται ως συνέχεια της έκθεσης που παρουσίασε η Επιτροπή των σοφών για απάτες, ευνοιοκρατία και κακοδιαχείρηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Να παρακολουθήσουμε τι μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο Κώστας Μοσχονάς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε δηλώσεις για την παραίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέβει και ο Ελληνας Κοινοτικός Επίτροπος Χρήστος Παπουτσής.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και δημοκρατικός έλεγχος, στην Ευρώπη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΗ)


Καθοριστική συνάντηση σε σχέση με τις διεργασίες για τη δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος άρχισε στις 4 και 30 μεταξύ του Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη και του Προέδρου του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού.

Ο κύριος Λυσσαρίδης όπως έχει ήδη δηλώσει θα μεταφέρει στον κύριο Κυπριανού την θέση ότι το ΔΗΚΟ, είναι ευπρόσδεκτο στον διάλογο, που θα συνεχισθεί χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς παράλληλες διαδικασίες.

Το ΔΗΚΟ διαφωνώντας δέχεται συμμετοχή στον διάλογο μόνο αν συμμετέχουν σ αυτόν τα τρία κομματα, οχι όμως και οι δύο κινήσεις.


Οκτώ άτομα, όλοι ομογενείς από την Γεωργία, συνελήφθησαν από την Αστυνομία, για τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στην Οδό Ηλέκτρας στην Κάτω Πάφο, σε καφενείο όπου στεγάζεται σωματείο Πόντιων.

Στα χθεσινοβραδυνά επεισόδια μεταξύ των ομογενών, χρησιμοποιήθηκαν πέτρες, ξύλα, μαχαίρια και μπουκάλια, ενώ ένας από τους τραυματίες, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Ολοι οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Ανδρες του ΤΑΕ Αρχηγείου, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα, αιφνιδιαστικούς ελέγχους, σε διάφορα φροντιστήρια της Πάφου, μέσα στα πλαίσια της πάταξης του φαινομένου των παράνομων φροντιστηρίων.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε τρία φροντιστηριακά κέντρα και μια οικία, όπου συνελήφθη επ' αυτοφόρω ένας καθηγητής, να διδάσκει φιλολογικά μαθήματα σε δώδεκα μαθητές της Τρίτης Λυκείου, ο οποίος κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος.

Στα φροντιστήρια διαπιστώθηκε ότι παρέδιδαν μαθήματα αδιόριστοι καθηγητές και γίνονται έρευνες κατά πόσο αυτά αποτελούν ιδιοκτησία διορισμένων καθηγητών του δημοσίου.


Με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος Κληρίδης στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου με τα κόμματα.

Σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού χαρακτήρισε τον διάλογο εποικοδομητικό και ουσιαστικό, προσθέτωντας ότι υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης για τα οποία θα εξανληθουν όλα τα περιθώρια.

Το ΔΗΚΟ κατέληξε δεν κάνει αρνητική αλλά εποικοδομητική αντίπολίτευση.


Την πεποίθηση ότι δεν θα διαψευσθούμε από το Εθνος, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετά από συνάντηση που είχε με σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Αμύνης.

Ο Μακαριώτατος, τόνισε ότι το έθνος έχει χρέος προς τον Ελληνισμό της Κύπρου, να αγωνιστεί ώστε να συνεχίσει την μακραίωνη πορεία του.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της σχολής Εθνικής Αμύνης Βλάσης Γεώργιος, εξήρε την προσφορά της εκκλησίας της Κύπρου χαρακτηρίζοντας την ως τον κρίκο που δένει τον Ελληνισμό.

Ακολούθως οι σπουδαστές επισκέφθηκαν τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.


Την ανάγκη αναβάθμισης της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αναγνώρηση των ιδιωτικών κολλεγιων επεσήμανε ο Πρόεδρος της επιτροπής παιδείας της Βουλής.

Διευκρίνησε ωστόσο, ότι η θέση αυτη αντιπροσωπεύει ορισμένα κολλέγια τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη υποδομή

Ο κύριος Χατζηγιάννης μιλούσε ύστερα από επίσκεψη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στο Ιντερκόλιντς, το Σάιπρους Κολλϊτζ, Φιλιπς και Φρεντερικ.


Το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που πρόσφατα έχει καθιερωθεί, απένειμε στον καταξιωμένο σκηνοθέτη - δημιουργό, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε ότι η απόδοση της τιμής αυτής αποτελεί έκφραση της ευγνωμοσύνης του Κυπριακού Ελληνισμού ως μέρους του ευρύτερου Ελληνισμού για την προσφορά του κύριου Αγγελόπουλου στην τέχνη του κινηματογράφου και συνακόλουθα στην προβολή του ελληνικού ονόματος διεθνώς.

Ο διεθνούς φήμης Ελληνας σκηνοθέτης επισκέφθηκε την Κύπρο με σκοπό να παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας του "Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα", η οποία του χάρισε το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 8 στα νότια παράλια και στους 3 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 16 March 1999 - 16:27:19 UTC