Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Οι Νατοικοί κτύπησαν και πάλι κατοικημένες περιοχές, κατά την 27η νύκτα των βομβαρδισμών εναντίον της Γιουγκοσλαβικής επικράτειας.

Σύμφωνα με τους Σέρβους, επόμενος στόχος είναι το κτίριο της Σερβικής κρατικής τηλεόρασης, στο Βελιγράδι.

Σε μιά άλλη εξέλιξη, οι Τάιμς του Λονδίνου υποστήριξαν ότι οι Αλβανοί αντάρτες, στο Κοσσυφοπέδιο, παρέχουν πληροφορίες στο ΝΑΤΟ, σχετικά με Σερβικούς στόχους.

Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Κωνσταντίνος Τσιντάς.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο Πατριάρχης Ρωσίας Αλέξιος έφθασε σήμερα στο Βελιγράδι όπου τέλεσε λειτουργία και προσευχήθηκε για την ειρήνη.

Ενημέρωση Βαρβάρα Γεωργιάδου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Με ειρηνικό τρόπο, οι φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, στη Λευκωσία, την αντίθεση τους στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς, στη Γιουγκοσλαβία.

Εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας και με πορεία κατέληξαν στην αμερικανική πρεσβεία φωνάζοντας αντινατοϊκά συνθήματα, όπως "Η ειρήνη δεν κερδίζεται με πόλεμο" και κρατώντας πανώ που έγραφε "Πόσα παιδιά θα σκοτώσετε σήμερα";

Στην εκδήλωση εγκρίθηκε ψήφισμα στο οποίο χαρακτηρίζονται ως εντελώς απαράδεκτοι οι βομβαρδισμοί, οι οποίοι στρέφονται εναντίον του άμαχου πληθυσμού και σκορπούν το θάνατο.

Ακόμη, με το ψήφισμα καταδικάζεται η πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, που επιτρέπουν στην Τουρκία εδώ και 25 χρόνια να εφαρμόζει στην Κύπρο την πολιτική του εθνικού ξεκαθαρίσματος.

Σε μια άλλη εξέλιξη, φοιτητές του ΑΤΙ σε συνεργασια με τον ΛΟΓΟ, διεξήγαγαν έρανο στην Λευκωσία για συλλογή χρημάτων υπέρ του ταμείου ενίσχυσης του Σερβικού λαού.


Την συνεχιζόμενη κρίση στην Γιουγκοσλαβία, καθώς επίσης και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, συζήτησαν σε συνάντηση τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Οργανισμού, Κόφι Ανάν.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΙΤΗ)


Αρχισαν το πρωί στην Πάφο, οι εργασίες της 15ης Συνόδου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κύπρου.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν την διήμερη σύνοδο, είναι η πολιτική κατάσταση στην Κύπρο και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κύπρου, η εξέταση του κοινοτικού κεκτημένου και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, καθώς επίσης και η ελεύθερη ναυσιπλοϊα και η προστασία του περιβάλλοντος, με ιδιαίτερη έμφαση στις επιπτώσεις των Βρετανικών ασκήσεων στον Ακάμα.

Τις εργασίες της συνόδου, προσφώνησαν εκπρόσωποι της Γερμανικής προεδρίας της Ε.Ε., της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης.

Σε ομιλία του ο κύριος Κασουλίδης, ανέφερε ότι η κυπριακή κυβέρνηση, καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, για επίλυση του Κυπριακού, αλλά συναντά την αδιαλλαξία του Ντενκτάς και την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Στην συνέχεια ο κύριος Κασουλίδης, κάλεσε την Ε.Ε. να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η αρνητική της στάση στο Κυπριακό, δεν θα δημιουργήσει κανένα εμπόδιο στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, υπήρξε εκτενής αναφορά στο γιουγκοσλαβικό, ενώ δεν έλειψαν και οι έντονες διαφωνίες Ελλαδιτών ευρωβουλευτών και Κυπρίων βουλευτών, με τις δηλώσεις Ευρωπαίων βουλευτών, οι οποίοι τοποθετούνταν μονόπλευρα για την κρίση, χωρίς να καταδικάσουν τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς, επιρρίπτοντας ευθύνη μόνο στον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς.


Για οικειοποίηση ποσού δεκαεννέα χιλιάδων λιρών, συνελήφθη ο Παύλος Κουζαπάς 32 ετών, υπάλληλος της Χωριτικής Αρχής Λυμπιών.

Ο Κουζαπάς, κατάγγειλε αρχικά στην Αστυνομία, ότι διαρρήχθηκαν τα γραφεία της Χωριτικής Αρχής, και κλάπηκαν 19 χιλιάδες λίρες, από τις εισπράξεις των φόρων.

Η Αστυνομία έκανε εξετάσεις αλλά δεν βρήκε στοιχεία που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έγινε διάρρηξη.

Ο Κουζαπάς, που ήταν υπεύθυνος για τις εισπράξεις, κλήθηκε για ανάκριση, και φέρεται να παραδέχθηκε ότι ο ίδιος πήρε τα λεφτά τα οποία έχασε σε τυχερά παιγνίδια στο ποδόσφαιρο και τον ιππόδρομο.

Το επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.


Τέρμα η ταλαιπωρία και οι πολύχρονες καθυστερήσεις στο Κτηματολόγιο, αφού από την πρώτη Μαίου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν μιά μεταβίβαση ή υποθήκευση και να παίρνουν και τον τίτλο αυθημερόν.

Επίσης, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, έχει αποφασιστεί ότι την ίδια ημέρα, θα μπορεί να δίδεται στον ενδιαφερόμενο, οποιοδήποτε κτηματολογικό σχέδιο, αφού καταβάλλει το καθορισμένο τέλος.

Ο κύριος Χριστοδούλου διαβεβαίωσε, εξάλλου, πως έχει αποφασιστεί η λήψη μέτρων ούτως ώστε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να διεκπεραιωθούν 5.000 καθυστερημένες περιπτώσεις χωρομετρίας.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών, το κοινό θα εξυπηρετείται στις υπηρεσίες του Υπουργείου από τις 8 και όχι από τις 8.30.

Εν τω μεταξύ, ο Υπουργός Εσωτερικών που επέστρεψε σήμερα από τη Συρία, ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου πρακτικού περιεχομένου για την από κοινού αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθρομεταναστών.


Από παρερμηνεία του νόμου, τα τελευταία δύο χρόνια δόθηκαν χορηγίες σε φοιτητές που δεν φοιτούσαν σε αναγνωρισμένες σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα οι φοιτητές αυτοί να ζητούν και φέτος χορηγίες.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης, ύστερα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού, η κυβέρνηση δεν αρνείται να δώσει τις χορηγίες αυτές, νοουμένου ότι θα υπάρχει νομοθετική κάλυψη και πλήρης ρύθμιση.

Ο κύριος Ιωαννίδης ανέφερε,

ακόμη, ότι υπάρχει ακόμη η ανάγκη ρύθμισης της χορηγίας φοιτητών που φοιτούν σε δημόσια ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, καθώς και σε ιδιωτικές σχολές, που έχουν τύχει αναγνώρισης ή βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για να τύχουν αναγνώρισης.

Οπως ανέφερε ο κύριος Ιωαννίδης, συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής, όπως εντός των ημερών να ορισθεί συνάντηση με τα κόμματα, στην οποία θα συμμετέχουν και οι υπουργοί Παιδείας και Οικονομικών για να επιλυθεί το πρόβλημα των χορηγιών.


Την μάχη με την ζωή, έχασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ο δημοφιλής κωμικός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, Νίκος Ρίζος.

Ο ηθοποιός, είχε μεταφερθεί μερικά λεπτά ενωρίτερα σε νοσοκομείο με οξύ πνευμονικό οίδημα, όπου και εισήχθη αμέσως στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης.

Οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν δυνατό για να περιορίσουν την βλάβη στο θώρακα, αλλά ο οργανισμός του δημοφιλούς ηθοποιού, δυστυχώς λύγισε.


Με ανοικτή ημερήσια διάταξη φθάνει την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις Ουμπέρτο Ρανιέρι.

Στις τελευταίες διευθετήσεις για την επίσκεψη του Ιταλού επισήμου, προέβη, ο πρέσβης της Ιταλίας.

Ο Φραντσέσκο Μπασκόνε δήλωσε μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η ενταξιακή πορεία, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπεδιο.


Το επιτόκιο δανεισμού μειώνει κατά μηδέν-κόμμα-εικοσι-πέντε τοις εκατό η Αλφα Τράπεζα, υιοθετώντας από την πρώτη Μαϊου ως ελάχιστο δανειστικό επιτόκιο, το επτά-κόμμα εβδομήντα-πέντε, τοις εκατό.

Αυτό ανακοίνωσε σε διάσκεψη τύπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, Λευτέρης Ιωάννου, εξηγώντας ότι η κίνηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, για την φιλελευθεροποίηση.

Το ελάχιστο δανειστικό επιτόκιο, επτά-κόμμα-εβδομήντα-πέντε τοις εκατό, θα προσφέρεται σε όλες τις επιχειρήσεις και θα καλύπτει δανειοδοτήσεις για κεφάλαια κινήσεως και πάγιες εγκαταστάσεις, αλλά και για άλλους σκοπούς που θα κρίνει η Τράπεζα δικαιολογημένους.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 13 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ, και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε, το πρώτο επεισόδιο της Ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ με τους Αννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Γερασιμίδου και Κώστα Μπάση.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 20 April 1999 - 15:27:13 UTC