Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Ενοπλη ληστεία διαπράχθηκε το πρωί στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου στην Χλώρακα.

Αγνωστος κουκουλοφόρος εισήλθε στο υποκατάστημα της τράπεζας και αφού προέταξε πιστόλι, άρπαξε από το ταμείο έξι χιλιάδες 582 λίρες Κύπρου και χαρτονομίσματα ξένων χωρών αξίας τεσσάρων χιλιάδων 804 λιρών.

Ακολούθως ο άγνωστος ληστής διέφυγε με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με κατεύθυνση τον παραλιακό δρόμο.

Την ώρα της ληστείας βρίσκονταν στην τράπεζα τρείς υπάλληλοι και δύο πελάτες.

Αμέσως η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και έστησε μπλόκα σε όλους τους δρόμους που οδηγούν έξω από την Πάφο.

Λίγη ώρα αργότερα, εντοπίσθηκε η κουκούλα του ληστή, σε χωράφι, ένα χιλιόμετρο μακρυά από την Τράπεζα, ενώ μετά από λίγα λεπτά βρέθηκε και η μοτοσυκλέττα, με μία δερμάτινη τσάντα σε απόσταση δυόμιση χιλιομέτρων από την Τράπεζα.

Η μοτοσυκλέττα κλάπηκε χθες βράδυ από την Πάφο.

ΔΗΛΩΣΗ


Τον θάνατο του ίδιου του Γιουγκοσλάβου Προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, επιδιώκει τώρα το ΝΑΤΟ.

Μετα τα γραφεία του κόμματος του, τα Νατοικά αεροσκάφη κατέστρεψαν χθες βράδυ ολοσχερώς και την κατοικία του.

Τόσο ο Μιλόσεβιτς, όσο και η οικογένεια του, δεν βρίσκονταν στο σπίτι.

Γιουγκοσλαβική εφημερίδα γράφει σήμερα πως οι νεκροί απο τους μέχρι τώρα βομβαρδισμούς ανέρχονται στους 500.

Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Γιώργου Γεωργιάδη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Θα ήταν πολύ εύκολο να αναζητηθεί πολιτική λύση στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά μόνο μετά τον τερματισμό των Νατοικών βομβαρδισμών.

Αυτό δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε στρατιωτικό αναλυτή τοπικού τηλεοπτικού σταθμού στο Χιούστον των ΗΠΑ.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στις προθέσεις των Αμερικανών για το Κυπριακό λόγω της στάσης των κυπριακών πολιτικών κομμάτων στο Γιουγκιοσλαβικό.

Εξάλλου, ο Κώστας Σερέζης επιβεβαίωσε, ότι ο Ντιέγκο Κορτοβέζ, παραιτήθηκε από την θέση του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ευχαρίστησε τον διπλωμάτη από τον Ισημερινό για την μέχρι τώρα εμπλοκή του στο Κυπριακό, ενώ απέφυγε να σχολιάσει τους λόγους της παραίτησης του.


Η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για προώθηση λύσης του Κυπριακού δεν επηρεάζεται από την κρίση στη Γιουγκοσλαβία και την στάση του κυπριακού λαού, δηλώνει ο Κένεθ Μπρίλ.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η μονόπλευρη στάση της μίας από τις δύο πλευρές στην Κύπρο, σε ένα περίπλοκο θέμα, δεν βοηθά καθόλου τις εξελίξεις.

Εξάλλου, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε νωρίς το πρωί και η Βρετανίδα ευρωβουλευτής Πολίν Γκρίν, η οποία χαρακτήρισε ως αρνητική εξέλιξη την άνοδο των εθνικιστών στις τουρκικές εκλογές.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η κυρία Γκρίν εξέφρασε την υποστήριξη της σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους νατοϊκους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Ωστόσο, αποδοκίμασε τους θανάτους είτε Σέρβων, είτε Κοσοβάρων.

Λίγο αργότερα η Πολίν Γκρίν είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.


Τις νατοικές επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας καταδικάζουν με ψήφισμα τους τα αριστερά κόμματα της Ευρώπης, που συναντήθηκαν στην Κύπρο με πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ.

Με το ψήφισμα, που υιοθετήθηκε στο τέλος της διήμερης συνάντησης, ζητείται ο άμεσος τερματισμός των βομβαρδισμών και εκφράζεται αμέριστη συμπαράσταση προς τον δοκιμαζόμενο Γιουγκοσλαβικό λαό.

Στην συνάντηση υιοθετήθηκε, ακόμη, πρόταση για το Κυπριακό, την οποία εισηγήθηκε ο πρόεδρος του κομμουνιστικού κόματος της Σλοβακίας, Τζόζεφ Σβέτς.


Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να διενεργηθεί χερσαία επιχείρηση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, υποστήριξε η Ουκρανή Υπουργός Δικαιοσύνης Σουζάνα Στάνικ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Προβλήματα όπως το Γιουγκοσλαβικό, θα πρέπει να λύονται με ειρηνικό τρόπο και μέσω της διπλωματικής οδού, δήλωσε η κυρία Στάνικ, επισημαίνοντας ότι η χώρα της είναι από τα πρώτα κράτη που υποστήριξαν ειρηνική επίλυση του προβλήματος.

Η Ουκρανή Υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε ακόμη, τα ευρωπαικά κράτη να πράξουν ό,τι είναι δυνατό προς αυτή την κατεύθυνση.


Με ειρηνική πορεία που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και κατέληξε στην αμερικανική πρεσβεία, οι φοιτητές εξέφρασαν την έντονη καταδίκη τους για τους συνεχιζόμενους νατοικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Οι φοιτητές ενέκριναν σχετικό ψήφισμα το οποίο τοποθέτησαν στο συρματόπλεγμα έξω από την πρεσβεία.

Ακολούθησε συναυλία από μέλη του Μουσικού Ομίλου του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση έληξε χωρίς επεισόδια αλλά με έντονο το αίσθημα της αγανάκτησης στα πρόσωπα των φοιτητών.


Προφυλακίστηκε για οκτώ ημέρες ο Κώστας Μενελάου, 35 ετών, υπάλληλος της Ελληνικής Τράπεζας, εναντίον του οποίου διερευνάται υπόθεση κλοπής δεκαπέντε χιλιάδων λιρών και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων.

Από έλεγχο της ελεγκτικής υπηρεσίας της Ελληνικής Τράπεζας διαπιστώθηκαν επίσης ατασθαλίες σε δεκαπέντε λογαριασμούς πελατών τους οποίους χειριζόταν ο ύποπτος και αφορούν ποσό επτακόσιων-πενήντα χιλιάδων λιρών.

Ο ύποπτος ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί λάθους και παρεξήγησης.


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, το οποίο θα συνεδριάσει στις 17 Μαίου, παραπέμφθηκαν οι Ανδρέας Κωνσταντίνου Ανδρέου, Χριστόφορος Γεωργίου, άλλως Ττίκκης και Χαράλαμπος Παναγή Σπύρου, σε σχέση με τον φόνο του προϊστάμενου της υπηρεσίας θήρας Σάββα Σάββα.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες που αφορούν φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών.

Με απόφαση του, το Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε όπως οι τρεις κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την δίκη τους.


Το Ανώτατο Δικαστήριο απεδέχθη αίτημα του Γενικού Εισαγεγελέα όπως, για λόγους ασφαλείας, διεξαχθεί στη Λευκωσία η δίκη των πέντε προσώπων που κατηγορούνται για το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου.

Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται ότι η ασφάλεια και φρούρηση των κατηγορουμένων κατά την μεταφορά τους στο δικαστήριο δεν θα είναι αποτελεσματική λόγω αποστάσεως, κάτι που συνηγορεί υπέρ του αιτήματος του Γενικού Εισαγγελέα.

Στο χώρο του δικαστηρίου λήφθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.

Η δίκη θα γίνει στις 10 Μαϊου με κατηγορούμενους τους αστυφύλακες Χρίστο Συμιανό και Σάββα Ιωάννου Κινέζο, και τους Προκόπη Προκοπίου, Σωτήρη Αθηνή και την αδελφή του, Ζωή Αλεξάνδρου.


Επιβολή νέων φορολογιών και καλύτερη εφαρμογή των υφιστάμενων φορολογικών νόμων, αλλά και μείωση των δαπανών, εισηγείται ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντης Αυξεντίου.

Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θα διστάσει να ζητήσει παγοποίηση και αναπτυξιακών έργων προκειμένου να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Υστερα από συνάντηση με τον Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών,ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας επισήμανε την ανάγκη εφαρμογής ενός μορατόριουμ για τις κρατικές δαπάνες, τονίζοντας συνάμα, ότι και η Βουλή οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο όλο θέμα.


Η πρώτη φάση του διαλόγου, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων, η οποία αφορά αποκλειστικά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ολοκληρώθηκε σήμερα, με την συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Κληρίδης με τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Πρόθεση τώρα, του Προέδρου Κληρίδη, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, Τάκη Κληρίδη, είναι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατό ενωρίτερα και η δεύτερη φάση του διαλόγου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, από την πλευρά του, δήλωσε ότι το κόμμα του, υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρωμένες προτάσεις, που αφορούν την δημοσιονομική πολιτική αλλά και την απελευθέρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα συνεχίσει αίθριος με ασθενείς βόρειους ανέμους 2 ως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 13 στα νότια παράλια και στους 7 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ, και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και το τρίτο επεισόδιο της Ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ, ένα μπεστ σέλερ με τους Αννα Παναγιωτοπούλου, Ελένη Γερασιμίδου και Κώστα Μπάση.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 22 April 1999 - 15:28:39 UTC