Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-04-25

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε το πρωί η γαλακτοβιομηχανία "Πίττας," στα Λατσιά, ενώ απειλήθηκε ολόκληρη η περιοχή από πιθανή διαρροή τοξικών αερίων.

Επί τόπου έσπευσαν οι υπουργοί οικονομικών και εμπορίου, ενώ η αστυνομία διερευνά τα αίτια.


Ασκήσεις επί χάρτου εκτελούν οι νατοϊκοί επιτελείς για την χερσαία επίθεση εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, ενώ οι πολιτικοί άρχισαν την προετοιμασία της κοινής γνώμης.

Μας ενημερώνει ο Κωνσταντίνος Τσίντας.


Ενεργά πλέον εμπλέκεται η Ρωσία στις διπλωματικές πρόσπαθειες για επίλυση της κρισης του Κοσσυφοπεδίου και εντός των προσεχών ημερών ο απεσταλμένος της Ρωσίας Βίκτορ Τσερνομίρτιν συναντάται με τον γερμανό καγκελάριο Γκερχαρντ Σρέντερ.

Ο Βίκτορ Τσερνομιρτιν υποστηρίζει ότι μόνο μόνο εαν σταματήσουν οι νατοϊκοί βομβαρδιμοί είναι πιθανή η ειρηνευτική συμφωνία.

Παράλληλα σημειώνει πως λόγοι γοήτρου των νατοϊκών και των γιουγκοσλάβων καθιστούν δύσκολη κάθε προσπάθεια επίλυσης της κρίσης.

Στο μεταξύ απο την Ουάσιγκτον οι 19 ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, αποφάσισαν το μέλλον της συμμαχίας.

Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν θα μπορεί το ΝΑΤΟ να προχωρεί σε αποστολές εκτός συμμαχίας.

Ως τέτοιες αναγνωρίζονται οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις, η αντιμετώπιση της διασποράς όπλων μαζικής καταστροφής και η διεθνής τρομοκρατία.

Σημαντική θεωρείται η πρόνοια ότι θα πρέπει να προηγηθεί εντολή διεθνούς οργανισμού, καθώς και η αναγνωριση της ανάγκης για στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία.

Ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης πάντως επεσήμανε τις προϋποθέσεις λειτουργίας του νατο υπο τον νέο του ρόλο στον εικοστον πρώτο αιώνα.


Διεθνές σύμβολο ελευθερίας καθίστατε η σερβική τηλεόραση.

Οι νατοϊκοί πέτυχαν να σιγήσουν και πάλι για λίγες μόνο ώρες τη φωνή του Βελιγραδίου, πλήττοντας αυτή τη φορά την πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μας ενημερώνει ο Κωνσταντίνος Τσιντάς.


Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί η 24 τεταρτη πορεία Χριστοδούλας,που διοργανώνει ο αντικαρκινικός σύνδεσμος Κύπρου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε ομιλία του, που διάβασε ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης εξήγγειλε χορηγία προς τον σύνδεσμο ύψους 40 χιλιάδων λιρών επιπρόσθετα προς την ετήσια χορηγία που είναι επίσης 40 χιλιάδες λίρες.


Η εκστρατεία διαφώτισης του Παγκυπρίου Αντικατοχικού Κινήματος, η οποία διοργανώνεται για 32 συνεχείς τώρα μήνες, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, συνεχίστηκε και σήμερα από μέλη του ΠΑΚ και συγγενείς αγνοουμένων.

Το παρόν τους στο Οδόφραγμα, έδωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο και τα μέλη της Επιτροπής Παιδείας Ιδαλίου, που συνόδευαν τους μαθητές της έκτης τάξης των δημοτικών σχολείων της κωμόπολης.

Την εκστρατεία ενίσχυσαν, επίσης, ο Φορέας Νεολαίας Κύπρου, η Αρμένικη Νεολαία Κύπρου και τα συστήματα Προσκόπων Παλιομετόχου και Μακεδονίτισσας.


Κεντρική εκδήλωση για τα 84 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων διοργάνωσε η Νομαρχία Αθηνών με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ.

Ο Βασος Λυσσαριδης. τόνισε ότι η ατιμωρησία γεννά την υποτροπή και την επανάληψη και αυτό αποδείχτηκε με την μετέπειτα των Αρμενίων Γενοκτονία, αυτή των Ποντίων, των μικρασιατών, την περιπέτεια του Κυπριακού λαού αλλά και τη γενοκτονία των Κούρδων.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις μνημης ολοκληρωθηκαν με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη.


Ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας προσήχθηκαν τρία μέλη της οικογένειας Αντρέα Σπύρου Κασάπη από την Δευτερά για την υπόθεση της δολοφονίας του Πετρακίδη.

Οι τρεις θεωρούνται ύποπτοι για παραπλάνηση της αστυνομίας σχετικά με το άλλοθι που πρόβαλε ο γαμπρός τους Γεώργιος Χριστοδούλου που κρατείται σαν ύποπτος για το φόνο.

Ο Αντρέας Κασάπης 44 χρονών, η σύζυγος του Ελένη 38 ετών και η κόρη τους Στέλλα 20 ετών, αρραβωνιαστικά του Χριστοδούλου τέθηκαν υπό διήμερη κράτηση


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 25 April 1999 - 14:27:09 UTC