Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-11

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Νέο θανατηφόρο δυστύχημα είχαμε στην Πάφο, στον κύριο δρόμο Πάφου-Λεμεσού, στο ύψος της Πέτρας του Ρωμιού, σημείο παγίδα-θανάτου για δεκάδες άτομα.

Αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κου-τριά-βτσε Αλεξάντερ, 39 ετών από τη Ρωσία, κάτω από άγνωστες συνθήκες, παρεξέκλινε της πορείας του και βούτηξε κυριολεκτικά στην θάλασσα από ύψος 100 μέτρων.

Διερχόμενοι οδηγοί, ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία, η οποία έφθασε επί τόπου, καθώς επίσης και ασθενοφόρο του γενικού νοσοκομείου, σκάφος της Λιμενικής και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ο 39χρονος Κου-τριά-βτσε, επέπλεε νεκρός και το αυτοκίνητο του ήταν αναποδογυρισμένο στην θάλασσα.


Με 8.000 λίρες ημερησίως θα επιβαρυνθούν τα κρατικά ταμεία από λάθη και παραλήψεις των αρμοδίων υπηρεσιών σε ότι αφορά τον νέο δρόμο Πάφου Λεμεσού.

Οι καταγγελίες αυτές έγιναν στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και Εργων της Βουλής.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται στην έναρξη κατασκευής της γέφυρας στην Πέτρα του Ρωμιού και η μη μετακίνηση του Εργοστασίου μωσαϊκών στην Πάφο θα μεταθέσουν την παράδοση του έργου, για ένα και πλέον χρόνο με το ανάλογο οικονομοκό κόστος.

Η επιτροπή ζήτησε εντός 30 ημερών να ενημερωθεί πλήρως, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί σε καταγγελία στην Βουλή.


Με το θάνατο της χάρισε τη ζωή σε τρεις πάσχοντες συνανθρώπους μας η οχτάχρονη Χρύσω Αθανασίου απο τη Λεμεσό.

Το άτυχο κοριτσάκι υπέκυψε χθες στα τράυματα του, ύστερα απο τροχαίο δυστύχημα την περασμένη Τρίτη σε διάβαση πεζών.

Οι νεφροί του άτυχου κοριτσιού μεταμοσχέφθηκαν σε ένα τρίχρονο αγοράκι και σε γυναίκα απο τη Λεμεσό.

Το συκώτι της στάληκε για μεταμόσχευση στο Ισραήλ.


Διεθνή απάτη για να εξασφαλίσουν λεφτά και υπηκόους σοφίστηκαν οι Αττίλες.

Με αγγελίες τους, σε εφημερίδες του Καναδά, των Ηνωμένων Πολιτειών και του Χονγκ Κονγκ, υπόσχονται διαβατήρια και υπηκοότητα σε ξένους, έναντι 35 χιλιάδων δολλαρίων.

Οπως αναφέρεται στις αγγελίες, όσοι δήθεν εξασφαλίσουν την υπηκοότητα του ψευδοκράτους, θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν χωρίς θεώρηση σε Ευρωπαικές χώρες και να εργάζονται εκεί.

Στις αγγελίες, που εγκέφαλός τους φέρεται να είναι ο δολοφόνος του Σολωμού Σολωμού, ψευδοϋπουργός Γεωργίας Κενάν Ακίν, αναφέρεται επίσης ότι την Πρώτη Ιουλίου η Κύπρος θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και πως όσοι επενδυτές εξασφαλίσουν το διαβατήριο του ψευδοκράτους θα έχουν και ελεύθερη πρόσβαση προς την Ευρώπη.


Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η αντίδραση των νατοϊκών, στην κίνηση καλής θέσης του Βελιγραδίου, να αποσύρει μέρος των δύναμεων του από το Κοσσιφοπέδιο.

Τα συμμαχικά αεροσκάφη επέδραμαν σε δεκάδες πολιτικούς στόχους σκοτώνοντας αμάχους.


Με αυστηρό τρόπο η Κίνα επέκρινε την άρνηση των Ηνωμένων Πολιτείων, να συνεναίσουν στην καταδίκη της φονικής βομβιστικής επίθεσης εναντίον της πρεσβείας τους στο Βελιγράδι.

Την ίδια ώρα Μόσχα και Πεκίνο ζητούν τον άμεσο τερματισμών των νατοϊκών βομβαρδισμών.


Διαμαρτυρίες είχαμε και σήμερα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, με την διαφορρά ότι οι διαμαρτυρώμενοι, αυτή τη φορά ήταν κινέζοι που διαμένουν στην Κύπρο, στην πλειοψηφία τους φοιτητές.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι από τα νατοικά αεροπλάνα, και ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών συμπατριωτών τους.

Οι κινέζοι φώναζαν συνθήματα εναντίον των βομβαρδισμών αξιώνοντας τον άμεσο τερματισμό τους ενώ έκαψαν πανώ με την φωτογραφία του αμερικανού προέδρου.


Η Ελλάδα υποστηρίζει, τον άμεσο τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων στην Γιουγκοσλαβία.

Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος απο την Γεωργία και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης απο την Θεσσαλονίκη υπογραμίζουν την αναγκαιότητα εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στην κρίση.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναμένουν τον τερματισμό της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, για να προωθήσουν την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λευκωσία Κένεθ Μπριλ.

Μιλώντας ύστερα από συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, ο κύριος Μπριλ δήλωσε ότι η χώρα του σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Εθνη και την Ευρωπαϊκή Ενωση, επιχειρούν να διαμορφώσουν μία συνολική διαπραγματευτική διαδικασία, όσον αφορά το Κυπριακό πρόβλημα.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του, όταν κλήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για έτοιμο σχέδιο λύσης του Κυπριακού.

Ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι είναι διασκεδαστικό, να διαβάζει κανείς τι δημοσιεύεται στον Ελληνικό τύπο.


Η Κυπριακή κυβέρνηση, έχει ενημερωθεί για την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να αναβαθμίσει την εκπρόσωπό του στην Κύπρο, Αν Χέρκους, και να τη διορίσει στη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου του στο νησί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι η κυρία Χέρκους, ενδέχεται να διοριστεί στη κενωθείσα θέση του Ντιέγκο Κόρντοβεζ, ο Κώστας Σερέζης είπε, ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει και θα ενημερώσει τον τύπο σχετικά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ζητείται η γνώμη της κυβέρνησης, για τον προτεινόμενο διορισμό, η οποία θα δοθεί.

Προφανώς πρόσθεσε, θα ζητηθεί και η συγκατάθεση του Ραούφ Ντενκτάς.


Νάρκη στα θεμάλια του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, θεωρεί ο Δημοκρατικός Συναγερμός την απόφαση των Ενωμένων Δημοκρατών, να καταψηφίσουν όλα τα κονδύλια για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Δησύ Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι όλοι θα πρέπει να αναμένουν την ολοκλήρωση του διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων Αθηνών - Λευκωσίας.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βασιλείου, αιτιολογώντας την αντίθεση του κόμματος του στην αγορά οπλικών συστημάτων, ανάλογης στρατηγικής σημασίας με αυτό των Ες - 300, αναφέρθηκε στην αναμενόμενη προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού.

Ο Γιώργος Βασιλείου τόνισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τους προυπολογισμούς για την άμυνα, αλλά θα καταψηφίσει όλα τα κονδύλια για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων.


Ανοικτό σε οποιοδήποτε θέμα τεθεί στον διάλογο με την ΕΔΕΚ είναι το Δημοκρατικό Κόμμα, κατά τον προεδρό του Σπύρο Κυπριανού, ο οποίος προέβει στην εκτίμηση ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα ξεπερασθούν.

Ο κύριος Κυπριανού με σημερινές του δηλώσεις εμφανίστηκε αισιόδοξος ως προς το τελικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι οι προθέσεις και το κλίμα είναι πολύ καλό, ενώ αυτό που προέχει για το ΔΗΚΟ είναι η συνένωση και όχι η συνεργασία.

Τέλος ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ διέψευσε ότι απο την ΕΔΕΚ, έχουν τεθεί κάποιες προυποθέσεις για την αποδοχή του όρου Σοσιαλδημοκρατία.


Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα των επαφών του στη Βόννη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος το πρωί ενημέρωσε σχετικά τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ο κύριος Λυσσαρίδης δήλωσε ότι η Γερμανική κυβέρνηση δεν δέχεται διασύνδεση μεταξύ ένταξης και πρότερης λύσης του κυπριακού, συμπληρώνοντας ότι η διαπίστωση της Ευρώπης είναι ότι η δική μας πλευρά έκανε ότι μπορεί για να εξευρεθεί μια λύση στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.


Μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον, η κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της Κύπρου πρέπει να αναπροσαρμόσουν την πολιτική και τις προσεγγίσεις τους στον οικονομικό τομέα

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλάυκος Κληρίδης κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.

Μετά το πανηγυρικό μέρος της Συνέλευσης ο Πρόεδρος Κληρίδης απένειμε τέσσερα βραβεία και ένα έπαινο σε βιομηχανικές επιχειρήσεις οι οποίες κρίθηκαν ότι παρουσίασαν αξιόλογες επιδόσεις για την σωστή και έγκαιρη αντιμετώπιση της Ευρωπαϊκής Πρόκλησης.


Στην περαιτέρω διεύρυνση της διμερούς ελλαδο-κυπριακής συνεργασίας αποσκοπεί η συμμετοχή της Ελλάδος στην εικοστή-τέταρτη Διεθνή Εκθεση Κύπρου.

Στην φετεινή διοργάνωση, η Ελλάδα μετέχει με είκοσι επιλεγμένες μονάδες παραγωγής οι οποίες θα παρουσίασουν #ά μεταξύ άλλων προϊόντα αλουμινίου και τσιμέντου, μηχανολογικό εξοπλισμό βιομηχανιών, λιπαντικά και προϊόντα πετρελαίου, καλλυντικά και είδη διατροφής.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 14 στα νότια παράλια και στους 10 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ, και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά, ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και σαράντα, ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ, και στην συνέχεια την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 11 May 1999 - 15:27:11 UTC