Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαιρετε κυρίες και κύριοι.

Τουλάχιστον τρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν οι έξυπνοι πύραυλοι του ΝΑΤΟ κτύπησαν νοσοκομείο στο Βελιγράδι νωρίς το πρωί.

Το απάνθρωπο κτύπημα έγινε λίγη ώρα μετά την αναχώρηση του Ρώσσου απεσταλμένου για το Γιουγκοσλαβικό, Βίκτορ Τσιερνομίρτιν, απο το Βελιγράδι.


Μόλις ενάμισυ ώρα διήρκησε η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία αναμενόταν να συζητηθούν θέματα στρατηγικής της Κυπριακής κυβέρνησης.

Οι πολιτικοί αρχηγοί απέφυγαν να προβούν σε δηλώσεις ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα κόμματα, ότι από την τελευταία συνεδρία του σώματος μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό.

Κάλεσε παράλληλα τα κόμματα, μέχρι τις 15 Ιουνίου, να αποστείλουν εγγράφως τις θέσεις τους, για τα θέματα που θα ήθελαν να εγερθούν κατά την επόμενη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου.


Ωστόσο πριν λίγο ο πρόεδρος της βουλής Σπύρος Κυπριανού προέβει σε δηλώσεις για την συνεδρία, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο που διαδραμαστηκε.

Στην Βουλή βρίσκεται ο Μάριος Μανουσόπουλος, ο οποίος θα μας ενημερώσει....


Με τιμές αρχηγού κράτους η Ελλάδα υποδέχθηκε τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, και χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν με κάθε λαμπρότητα τον προκαθήμενο της ορθοδοξίας στην ιστορική περιοδεία του η οποία θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.


Φθάνει αύριο στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος.

Τον πατριάρχη Αλεξανδρεία, θα υποδεχθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, στις 6.30 το απόγευμα ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η τηλεόραση του ΛΟΓΟΥ θα μεταδόσει απ ευθείας την άφιξη του μακαριωτάτου πατριάρχου.


Εισήγηση του υπουργείου αμύνης και της ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς είναι η συμπλήρωση μόνο του 25 τοις εκατόν των μόνιμων θέσεων που θα προνοούτνται από τους προυπολογισμούς, απο εθελόντριες υπαξιωματικούς.

Αυτό αναφέρθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Γιαννάκη Χρυσοστομή και τον αρχηγό Δημήτρη Δήμου ενώπιον της επιτροπής αμύνης της Βουλής, κατά την συζήτησης θέματος για την αναγκαιότητα μονιμοποίησης των εθελοντριών υπαξιωματικών.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Δήμου, η μονιμοποίηση των εθελοντριών δημιουργεί προβλήματα, αφού με τον τρόπο αυτό αποκόπτονται θέσεις, που θα μπορούσαν να καλυφθούν από άρρενες μόνιμα στελέχη τα οποία έχει μεγαλύτερη ανάγκη η Εθνική Φρουρά.


Ούτε τα ιερά, ούτε τα όσια δεν σέβονται τα άτομα που έχουν μπλέξει στα πλοκάμια των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβε επαυτοφόρο την Ελλη Γεωργίου 40 χρόνων ιδιωτικό υπάλληλο, την στιγμή που πότιζε εφτά φυτά κάνναβης, που βρίσκονταν σε τάφο στο παλιό κοιμητήριο Παλλουριώτισσας.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση συνελήφθει και ο Σταύρος Χριστοδούλου, 35 χρόνων, διανομέας υγραερίου, ο οποίος συζεί με την Ελλη Γεωργίου και φέρεται ως συνεργός στην καλλιέργεια των φυτών.

Στο σπίτι που διαμένουν, εντοπίστηκαν σπόροι κάνναβης, φυτόχωμα, πλασικά δοχεία και γλάστρες.

Η αστυνομία οδήγησε τους ύποπτους στο επαρχιακό δικαστήριο, εξασφαλίζοντας διάταγμα προσωποκράτησης για έξι ημέρες.

Εξάλλου, το επαρχιακό δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα προσωποκράτησης οκτώ ημερών στην Γεωργιανή Ταμάρα Παπαδοπούλου, 46 ετών, στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκαν 33 χειροποίητα τσιγάρα, 80 χειροποίητα αποτσίγαρα, σπόροι φυτού κάνναβης, ένα γραμμάριο χασίς, 8 γραμμάρια φυτικής κάνναβης και μια μηχανή περιτυλίγματος καπνού.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, Τάσο Παναγιώτου, υπάρχει πληροφορία ότι η Παπαδοπούλου θα πωλούσε σε λιανική τιμή τα τσιγάρα.


Μην πέφτεις στην παγίδα των ναρκωτικών, ΝΑΙ στη ΖΩΗ ΟΧΙ στα ναρκωτικά, ήταν μερικά απο τα συνθήματα της εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Λύκειο Αρχαγγέλου Μακαρίου Γ'στο συνεδριακό κέντρο.

Κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν μελέτες διασημοτήτων οι οποίοι ήταν χρήστες και κατέθεσαν τις εμπειρίες τους απο τον λευκό θάνατο.

Απαντήσεις στις ανησυχίες των παιδιών έδωσαν λειτουργοί του ιδρύματος Αγία Σκέπη.


Ως ξέφραγο αμπέλι, από το οποίο ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί παράνομα, χωρίς κανένα πρόβλημα, αδασμολόγητα είδη, χαρακτηρίστηκε το Λιμάνι Λεμεσού από εισαγγελέα, κατά την διάρκεια της διαδικασίας έκδοσης διατάγματος κράτησης δύο υπόπτων.

Στην κατοχή τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων οινοπνευματωδών ποτών και τσιγάρων.

Οι δύο ύποπτοι είναι ο Ανδρέας Αντωνίου Θεοδώρου, γνωστός ως Αππιος, 41 ετών, οδηγός, και ο Σωτήρης Χρυσοστόμου Συμεού, γνωστός ως Μαύρος, 55 ετών, λιμεργάτης.

Το Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την προφυλάκιση τους για περίοδο οκτώ ημερών.

Πριν λίγο η αστυνομία συνέλαβε τον Λευτέρη Μαχλουζαρίδη και γιό του Παναγιώτη στο σπίτι των οποίων στην Αγία Φύλα βρήκε μεγάλες ποσότητες ουίσκι.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του Ελλαδίτη Ιωάννη Τουρνά, οδηγού ταξί, από την Καστοριά, ύποπτου για αδικήματα σχετικά με υπόθεση συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδικήματα αφορούν την εισαγωγή όπλων στην Κύπρο και την παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων, που φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαϊου του 1999.

Για την ίδια υπόθεση καταζητούνται και άλλα πρόσωπα.

Παρουσιάζοντας τον ύποπτο στο Δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, ανέφερε ότι μετά τη δολοφονία του Φώτη Πετρακίδη και την ανεύρεση του πτώματος στον υδατοφράκτη της Αραδίππου στις 5 Απριλίου, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία ότι ο Τουρνάς συνωμότησε με άλλα πρόσωπα για να βρει όπλα από το εξωτερικό και να τα εισάξει παράνομα στην Κύπρο.


Το δικαστήριο κρατικής ασφαλείας του Ντιγιάρμπακίρ, καταδίκασε σε θάνατο, τον Σεμντίν Σακίκ, πρώην υπαρχηγό του Κούρδου ηγέτη Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ανακοινώθηκε απο δικαστικές πηγές της Τουρκίας.

Ο αδελφός του Σεμντίν, Αρίφ Σακίκ, ο οποίος είχε προσαχθεί ενώπιον του ιδίου δικαστηρίου, καταδικάστηκε επίσης στην εσχάτη των ποινών, με την κατηγορία διαμελισμού της Τουρκικής επικράτειας και στη δημιουργία χωριστού κράτους στα όριά της.

Η καταδίκη των αδελφών Σακίκ, επιβάλλεται μόλις έντεκα ημέρες, πριν από την έναρξη της δίκης του Αμπτουλάχ Οτσαλάν που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες.


Τέσσερις μαθητές τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς σε λύκειο προαστείου της Ατλάντα, την ώρα που οι μαθητές συγκεντρώνονταν στο σχολείο.

Οι τραυματισμοί δεν είναι τόσο σοβαροί ώστε να απειλείται η ζωή των τεσσάρων μαθητών, δήλωσε εκπρόσωπος των σχολείων.

Ο άνδρας που πυροβόλησε, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν μαθητής, είχε συλληφθεί, ενώ το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά και ταραγμένη έως κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 12 βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τελευταίο επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν, η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και στην συνέχεια την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 20 May 1999 - 16:27:10 UTC