Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αγριο εγκλημα εγινε τα ξημερωματα στην περιοχή Προδόμου στην Λευκωσία.

Αιγύπτιος σκότωσε με μαχαίρι την εν διαστάσει Κυπρία σύζηγο του και στην συνέχεια με το ίδιο μαχαίρι αυτοκτόνησε καραφώνοντας το στην καρδιά του.

Θυμα είναι η Ελένη Αντωνίου 34 χρόνων, υπαλληλος της υπηρεσίας ασφάλειας της αμερικανικής πρεσβείας.

Συζηγοκτόνος ο Γιάσερ Σουκρου 35 χρόνων, οικοδόμος.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους που διενήργησε αυτοψία, δήλωσε ότι το εγκλημα θα πρέπει να εγινε τουλάχιστον πρίν απο 13 ώρες.

Της δολοφονίας πρόσθεσε θα πρέπει να είχε προηγηθεί πάλη, αφού η Ελένη φέρει αμυντικά τράυματα στις παλάμες των χεριών της.

Ο Υπευθυνος του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου, Ναθαναήλ Παπαγεωργίου, δήλωσε ότι το ζευγος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας.

Απο το οικογενειακό περιβάλλον της Ελένης, εγνώστη ότι είχαν συχνά καβγάδες.

Το διαμέρισμα στο οποίο εγινε το εγκλημα στην οδό Ευρωπης, ανήκει στην Ελένη, η οποία βρέθηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιο, και ο Γιάσερ στο χώλ.

Τους νεκρούς βρήκαν οι γονείς της Ελένης, οι οποίοι πήγαν στο διαμέρισμα ύστερα απο τηλεφώνημα συναδέλφων της κορης τους, που ανησύχησαν γιατί δέν ειχε πάει στην δουλειά.

Η Ελένη εχει δύο παιδιά απο προγούμενο γάμο της.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, δηλωσε ότι η ηγεσία του κόμματος δεν θα παραστεί στην συσκεψη για το θέμα της αμυνας που θα γίνει στις 25 Μαϊου στο Προεδρικό.

Ο κύριος Κυπριανου ανεφερε οτι εκκρεμεί η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επιστολή του απο τον περασμενο Ιανουάριο με θέμα το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας-Κύπρου.

Ωστόσο στην σύσκεψη στο Προεδρικό θα παραστουν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ που ειναι μελη της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής.


Δεν υπάρχει θέμα άρνησης του Υπουργού Εξωτερικών να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, δήλωσε σήμερα ο Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στη διάθεση του κυρίου Κυπριανού όταν αυτός ζητήσει συνάντηση.

Σχολιάζοντας συγκεκριμένα δήλωση του Α' Αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου, ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι, η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ευχαρίστως θα συναντήσει τον κύριο Κυπριανού, αν ο κύριος Κυπριανού το ζητήσει, για να θέσει στο δικό του επίπεδο τι έχει να του πει.


Στην Γιουγκοσλαβία, οι σειρήνες του πολέμου, ήχησαν και πάλι στην μια και μισί, ωρα Κύπρου.

Λίγα λεπτά αργοτερα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ σπάζωντας το φραγμα του ήχου πέρασαν πάνω απο το Βελιγράδι.

Οι Νατοικές επιθέσεις συνεχίστηκαν και χθές βράδυ τόσο στην γιουγκοσλαβική πρωτευουσα όσο και σε αλλες πόλεις της χώρας.

O τραγικός απολογισμός απο τις χθεσινοβραδινές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ ανέρχονται σε 19 νεκρούς και 10 τραυματίες.


Η μεταπολεμική περίοδος στη Γιουγκοσλαβία και η ετοιμότητα της διεθνούς κοινότητας να ανταποκριθεί σε αυτούς τους στόχους ήταν το αντικείμενο των χθεσινοβραδυνών διαβουλεύσεων του ρώσου υπουργού εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ με τον έλληνα ομόλογο του Γιώργο Παπανδρέου και τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των ηνωμένων εθνών για τα Βαλκάνια Κάρλ Μπίλντ.

Τον τερματισμό των νατοϊκών αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων επανέλαβε ο ρώσος αξιωματούχος, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να αναλάβουν δράση και τα ηνωμένα έθνη στο πλαίσιο της πρότασης της ομάδας των οκτω.

Απο την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Ελλάδας, προκειμένου να εφαρμοστεί εκεχειρία και να προχωρήσει η διπλωματική διευθέτηση της κρίσης στην Γιουγκοσλαβία.


Ως πολύ σημαντικό μέρος της νατοϊκής συμμαχίας χαρακτήρισε τον ρόλο της Ελλάδας στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, ο εκπρόσωπος του Στειτ Ντιπαρτμεντ Τζέϊμς Ρούμπιν.

Οι προσπάθειες της Ελλάδας πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος, τόσο σε ότι αφορά την υποστήριξη της συμμαχίας, όσο και ειδικότερα στον ανθρωπιστικό τομέα εκτιμώνται ιδιαίτερα απο τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει την υπερπτήση τουρκικών μαχητικών πάνω απο τον ελληνικό εναέριο χώρο ο Τζεϊμς Ρούμπιν τόνισε ότι το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για το συγκεκριμμένο ζήτημα.


Επίσκεψη προσκύνημα, πραγματοποιεί στην Κύπρο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος ο έβδομος.

Ο Μακαριώτατος, έφθασε χθες το απόγευμα στην Κύπρο και θα παραμείνει για επτά ημέρες.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, πραγματοποιείται έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Σήμερα το πρωϊ, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Λευκωσία, προέστη δοξολογίας και ανέπεμψε δέηση, για απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπρου, και ανέυρεσης των αγνοουμένων μας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωϊ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και συζήτησαν θέματα του ελληνισμού της Αιγύπτου.

Ο πρόεδρος Κληρίδης εξέφρασε την ευαρέσκεια του, απο την συνάντηση του με τον Μακαριώτατο, και υποσχέθηκε κάθε ηθική και υλική βοήθεια προς το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης αναχωρώντας απο το προεδρικό μέγαρο, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Κληρίδη για την βοήθεια του προς το Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος στις 6.30 το απόγευμα θα παραστει στα εγκαίνια του πανοράματος αγνοουμένων Κύπρου, στον Κόρνο.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Πρόεδρος της δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Αυριο το πρωϊ, θα συμμετάσχη σε Αρχιερατικό συλείτουργο, στον Ιερό Ναό Παναγίας στην Παλλουριτισσα.

Το αρχιερατικό συλλείτουργο θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του Λόγου.


Το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι εκείνοι που πίστευσαν πως ο παράγοντας χρόνος θα αποδυναμώσει την μνήμη του λαού για την κατεχόμενη γη του, και θα ξεθωριάσει τον πόθο της επιστροφής, βρίσκονται σε μεγάλη πλάνη.

Τούτο, προσθέτει το ΠΑΚ, απαδεικνύεται και από το γεγονός ότι όσο ο καιρός περνά, οι αντικατοχικές φωνές πληθαίνουν στον χώρο του οδοφράγματος, ο οποίος έχει καταστεί ζωντανή αγωνιστική έπαλξη και χώρος αναφοράς εντός και εκτός Κύπρου.

Στη σημερινή διαφωτιστικη εκστρατεία του ΠΑΚ, στο Οδοφραγμα, βρίσκονταν μαζί με τα μέλη του, τους συγγενείς αγνοουμένων και τα μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερης Μόρφου, το Δεύτερο Δημοτικό σχολείο Εγκωμης- Παρισινού με δασκάλους και γονείς, το οποίο, παρουσίασε το Χορικό "ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΤΟΥ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΟΣ", της διευθύντριας του σχολείου Νιτσας Σολομωνίδου.

Στο Οδόφραγμα, μετέβησαν επίσης, μαθητές του γυμνασίου Λατσιών με γονείς και καθηγητές.


Αιθριος προβλέπται να είναι για απόψε ο καιρός.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους δεκαοκτώ βαθμούς στο εσωτερικό και

στους 16 στα παράλια και

στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 22 May 1999 - 15:27:11 UTC