Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-03

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την επίτευξη ειρήνης στην Γιουγκοσλαβική κρίση, σημειώθηκε σήμερα στο Βελιγράδι.

Τόσο ο Γιουγκοσλάβος Πρόεδρος Σλομπονταν Μιλόσεβιτς, όσο και το Σερβικό Κοινοβούλιο, αποδέκτηκαν το ειρηνευτικό σχέδιο για το Κοσσυφοπέδιο, που παρουσίασαν ο Φινλανδός Πρόεδρος Μάρτι Αχτισάαρι και ο Ρώσος μεσολαβητής Βίκτορ Τσερνομίρντιν.

Απόψε ο Αχτισαάρι, μεταβαίνει στην Κολωνία, προκειμένου να ενημερώσει τους 15 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, για την επιτυχή έκβαση της αποστολής του.


Να πάμε, όμως, στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και να δούμε πώς σχολίασε πρίν από λίγα λεπτά, τις εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβαία, ο εκπρόσωπος της συμμαχίας Τζεϊμι Σέϊ.
Με κύριο αντικείμενο συζήτησης, την Γιουγκοσλαβική κρίση και τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται, άρχισαν το πρωί στη Κολωνία, οι εργασίες, της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι δεκαπέντε Ευρωπαίοι ηγέτες εξετάζουν επίσης το θέμα της αναδιοργάνωσης, στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της άμυνας, ενόψη και της διεύρυνσης της Ενωσης.

Πάντως αργότερα σήμερα, και μετά την την ενημέρωση των "15" από τον Φιλλανδό πρόεδρο για τις εξελίξεις στο Γιουγκοσλαβικό και τη συνάντησή του στο Βελιγράδι με τον Σλόμποταν Μιλόσεβιτς, οι ηγέτες, των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναμένεται να διατυπώσουν θέση, για την κρίση.

Σύμφωνα εξάλλου, με διπλωματικές πληροφορίες από την Κολωνία, κατά τις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, η Γερμανική προεδρία της Ενωσης, έθεσε θέμα αναβάθμισης των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, προκαλώντας την Ελληνική αντίδραση.


Χωρίς τους δικηγόρους του, υπερασπίστηκε σήμερα τον εαυτό του, ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Η δίκη -παρωδία συνεχίστηκε σήμερα για τέταρτη ημέρα στο νησί-φυλακή Ιμραλί.


Τη στιγμή που η κυβέρνηση επέδιδε στα κόμματα, προς συζήτηση, τις προτάσεις της για τα μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας, κατέθετε στη Βουλή το πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο, αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε πριν από λίγο νομοσχέδιο με το οποίο προτείνει αύξηση της τιμής των τσιγάρων κατά 15 σεντ το πακέτο.


Εμπλοκή δημιουργείται στο θέμα των χειριστών των Ες-300, μετά την χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να μην εγκρίνει το νέο επιπρόσθετο επίδομα που ζητούσαν.

Οπως αποκάλυψε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας αριθμός στελεχών που επιθυμεί να παραμείνει στην Κύπρο και να μην μεταβεί στην Κρήτη.

Ο κύριος Χρυσοστομής, μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Κυβερνήτη και τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς του εκπαιδευτικού πλοίου "Αρης", το οποίο κατέπλευσε χθες στο λιμάνι Λεμεσού.

Τα στελέχη του ΑΡΗΣ, έγιναν το πρωί δεκτά από τον Πρόεδρο Κληρίδη και αργότερα, από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.


Πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη για θέματα που αφορούσαν την άμυνα.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τον προϋπολογισμό του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης, καθώς και η γενικότερη πολιτική γύρω από αμυντικά θέματα.

Μετά το πέρας της σύσκεψης δεν έγιναν δηλώσεις αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρότεινε συμβιβαστική φόρμουλα, προκειμένου να καμφθούν οι ενστάσεις του ΑΚΕΛ και των ΕΔΗ, ώστε να εγκριθούν οι προϋπολογισμοί για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ανέλαβαν να μελετήσουν τη συμβιβαστική φόρμουλα στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους.

Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι θα αναβληθεί και σήμερα η συζήτηση και έγκριση από τη Βουλή, των προυπολογισμών, για το ταμείο αμυντικής θωράκισης.


Για πρώτη φορά η κυβέρνηση επιβεβαίωσε και επίσημα, διά του Υπουργού Εξωτερικών, τις πληροφορίες ότι οι οικογένειες, μικρού αριθμού αγνοουμένων, πιθανόν να μην γνωρίζουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι θαμμένα στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας.

Σκοπός μας, είπε ο κύριος Κασουλίδης, είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που δημιουργήθηκε με τις περιπτώσεις των αγνώστων νεκρών στρατιωτών, και να ενημερωθούν οι οικογένειές τους για την τύχη τους.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε κατηγορηματικά ότι αυτή η διαδικασία, δεν έχει καμιά σχέση με την συμφωνία της 31ης Ιουλίου 1997, μεταξύ του Προέδρου Κληρίδη και του Ραούφ Ντενκτάς, ενώ επέρριψε στον κατοχικό ηγέτη, τις ευθύνες, για την μη υλοποίηση της.

Εξάλλου, ερωτηθείς για το θέμα της ενημέρωσης των οικογενειών των 126 αγνοουμένων, οι φάκελοι των οποίων δεν κατατέθηκαν στη Διερευνητική Επιτροπή, είπε ότι η κυβέρνηση σεβάστηκε την επιθυμία των συγγενών τους, να μάθουν για την τύχη των αγνοουμένων τους, μόνο αν υπάρξουν πειστικά επιστημονικά στοιχεία.


Με τη λήψη δυναμικών μέτρων, προειδοποιούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, εάν συνεχισθεί το πρόβλημα της ανυπαρξίας προοπτικής ανέλιξης των υπαλλήλων, που είναι καθηλωμένοι στην κλίμακα τους για πολλά χρόνια, και εάν η κυβέρνηση προωθήσει το εθνικό σχέδιο υγείας.

Μιλώντας κατά την έναρξη των εργασιών του τριακοστού-έκτου συνεδρίου των αντιπροσώπων της ΠΑΣΥΔΥ, ο γενικός γραματέας της οργάνωσης Γλαύκος Χαζηπέτρου, χαρακτήρισε συνοπτική την διαδικασία, που επέλεξε η κυβέρνηση για προώθηση του συστήματος υγείας και προειδοποίησε, με προσφυγή της οργάνωσης, στο διεθνές γραφείο εργασίας, για παραβιάσεις ζωτικών συμφερόντων στην δημόσια υπηρεσία.

Ο κύριος Χατζηπέτρου εξέφρασε, ακόμη, την αντίθεση του, στην εκχώρηση υπηρεσιών του δημοσίου και ημι-δημοσίου τομέα στον ιδιωτικό τομέα.

Στο μεταξύ, κατά την διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου, έξω από το Κτίριο της Βουλής, οι αντιπρόσωποι της ΠΑΣΥΔΥ, πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας και επέδωσαν υπόμνημα για τις απόψεις τους για το σχέδιο.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε λόγω αυξημένης υγρασίας θα σχηματισθεί χαμηλή νέφωση και ομίχλη σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και νότια παράλια και στους 15 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΠΑΡΕΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν η κυπριακή σειρά ΟΙ ΔΙΠΛΑΡΕΣ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στην συνέχεια ακολουθεί η ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ, με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 3 June 1999 - 15:27:09 UTC