Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-06-06

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Διαφωνίες φαίνεται να προέκυψαν μεταξύ Γιουγκοσλαβίας-ΝΑΤΟ, στη συνάντηση πού πραγματοποιείται μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων, στη Νατοική βάση Κουμάνοβο των Σκοπίων, γιά το σχέδιο αποχώρησης των Σερβικών στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναικού πρακτορείου ειδήσεων το ΝΑΤΟ ζητεί την αποχώρηση των Γιουγκοσλαβικών δυνάμεων σε μία εβδομάδα και την δημιουργία ουδέτερης ζώνης 25 χιλιομέτρων μέσα στο έδαφος της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Το Βελιγράδι αντιτίθεται και στα δύο αιτήματα της βορειο-ατλαντικής συμμαχίας, ωστόσο σύμφωνα με Νατοικό εκπρόσωπο η υπογραφή του σχεδίου αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης συνοδευόμενος απο τρείς υπουργούς έφθασε σήμερα στην Κίνα για επίσημη εξαήμερη επίσκεψη.

Σκοπός της επίσκεψης του προέδρου στην Κίνα είναι η προώθηση των πολιτικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Τον πρόεδρο Κληρίδη υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, ο Υφυπουργός

Εξωτερικών, Γού Ντόγκ, η Πρέσβειρα της Κύπρου στο Πεκίνο, Λώρια Μαρκίδη και ο πρέσβης της Κίνας στη Λευκωσία Γίν Σουογίν.

Κατά την παραμονή του στη χώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας, Ζιάνγκ Ζεμίν, τον πρωθυπουργού Τσού Ρόνγκ Τζι και τον Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Εθνικού Λαικού Κογκρέσου, Λί Πέγκ.


Εναντίον της πραγματοποίησης του αυριανού συλλαλητηρίου της αντιπολίτευσης, τάχθηκε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κύριος Αναστασιάδης είπε ότι και το κόμμα του, καταδικάζει τους Νατοικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας, αλλά όπως ανέφερε, οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να απορρίπτουν την εύκολη οδό της δημοκοπίας που έχει τεράστιο εθνικό κόστος και οδηγεί στη διεθνή απομόνωση.

Το μόνο που θα καταφέρει το συλλαλητήριο, πρόσθεσε, είναι να οδηγήσει κάποιους έξω απο την

Αμερικανική πρεσβεία.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο οποίος μιλούσε στο 8ο Επαρχιακό Συνέδριο του κόμματός του στη Λευκωσία, ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ θα παραμείνει δύναμη προόδου, δύναμη αλήθειας και δύναμη ευθύνης.

Ως γνωστόν, σήμερα διεξάγονται τα έξη επαρχιακά συνέδρια για ανάδειξη νέων ηγεσιών, τα οποία θεωρούνται προπομπός του Τακτικού Παγκύπριου Συνεδρίου και της Εκλογικής Συνέλευσης, που θα διεξαχθούν το τριήμερο 18 - 20 Ιουνίου, για ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού.


Αιχμές κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών για όσα δεν έγιναν στον τομέα της πολιτικής αμυνας άφησε ο πρώην υπουργός εσωτερικών και πρόεδρος του ΑΔΗΚ Ντίνος Μιχαηλίδης.

Ενω εμπειρογνωμονες από το Ισράήλ σύμφωνα με τον κύριο Μιχαηλίδη υπέδειξαν ότι έπρεπε να προσληφθούν 85 άτομα για τις ανάγκες της πολιτικης άμυνας, εγκρίθηκαν μονο 40 θέσεις.

Ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών επι υπουργείας του είχε προχωρήσει κατά πολύ στο θέμα της πολιτικής άμυνας, κάτι, που όπως είπε, θα φανεί όταν θα αποφασίσει να κάνει απολογισμό του δικό του έργου αλλά και της διακυβέρνησης Κληρίδη.


Την συμπαραστασή τους στόν μακρόχρονο και επίμονο αγώνα που διεξάγουν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα και οι μανάδες των αγνοουμένων, εξέφρασε ο πρόεδρος του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος μαζί με στελέχη του κινήματος επισκέφθηκε το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας.

Ο κύριος Μιχαηλίδης στον χαιρετισμό του τόνισε την ανάγκη για εξεύρεση βιώσιμης λύση στο εθνικό μας πρόβλημα και εξήρε τον αγώνα που διεξάγεται απο τις μαυροφορεμένες γυναίκες.

Από πλευράς του ΠΑΚ ο προεδρός του Αρης Χ'Παναγιώτου ζήτησε από τον κύριο Μιχαηλίδη, το ΑΔΗΚ να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, μέχρι οριστικής και δίκαιης λύσης του Κυπριακού.

Παράλληλα, στο Οδόφραγμα, την εκστρατεία διαφώτησης ενίσχυσε και η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Ταμασσού.


Πυρκαγιά που εξερράγη τα ξημερώματα στο εστιατόριο Φοίνικας στην Πόλη Χρυσοχούς προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον εξοπλισμό και τα εσωτερικά τοιχώματα του εστιατορίου.

Το κτίριο ανήκει στην συνεργατική εταιρεία Πόλης Χρυσοχούς και το διαχειριζόταν η Καλομοίρα Στυλιανού

από το Προδρόμι.

Οι ζημιές δεν έχουν ακόμη υπολογιστεί ενω έχει γίνει γνωστό ότι το εστιατόριο καλύπτεται από ασφάλεια ύψους 15 χιλιάδων λιρών.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο ατομα για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Για μιά ώρα απεκόπη το μεσημέρι η κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο της Αγίας Νάπας, απο τους διαμένοντες στον κατασκηνωτικό χώρο Καμπι-άνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Δήμου Αγίας Νάπας να κλείσει τον κατασκηνωτικό αυτό χώρο, ο οποίος λειτουργεί τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι κατασκηνωτέρς αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν τον χώρο , παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει τερματίσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.


Να μεταφερθούμε τώρα στην Αθήνα για το τελευταίο θέμα του δελτίου ειδήσεων.

Σε σύγκρουση μεταξύ αστυνομίας και νεαρών εξελίχθηκε χθεσινοβραδυνή αντιπολεμική εκδήλωση στην Σχολή Καλών τεχνών.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα σχηματισθεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 εως 3 μποφώρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά την περιπετειώδη σειρά "Εαρ Αμέρικα", την ξένη περιπετειώδη σειρά "Πενσακόλα" και το δέυτερο και τελευταίο μέρος της δραματικής ταινίας "Τιτανικός" με τους Τζόρτζ Σκότ και Πίτρ Γκάλαχερ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 6 June 1999 - 14:27:26 UTC