Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Ανυπόστατους, γελοίους και συσχετιζόμενους με τη στάση της Εκκλησίας στο Κυπριακό πρόβλημα, χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τους ισχυρισμούς που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Πολίτης", για διασπάθιση του χρήματος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, κλήθηκε, να σχολιάσει, κατά πόσο δημοσιεύματα με στόχο να πλήξουν το κύρος της Εκκλησίας, σχετίζονται με το ρόλο του Προκαθημένου της στο Εθνικό θέμα και ιδιαίτερα τώρα, μία κρίσιμη περίοδο για την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, σχετικά με σενάρια για τη διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, ο Μακαριώτατος απάντησε χαριτολογώντας, ότι φυσιολογικά έχει πολλά χρόνια ζωής.

Εν τω μεταξύ, ο Διευθυντής του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας της Κύπρου, Ηλίας Παντελίδης, αναφέρθηκε στην οικονομική βοήθεια που παραχωρείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή, στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, και η οποία ανέρχεται σε 150 χιλιάδες λίρες τον μήνα, ενώ παρόμοια βοήθεια, είπε, παραχωρείται και από την Ιερά Μονή Κύκκου.


Με νέα Δερύνεια, απειλεί ο Ραούφ Ντενκτάς σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι περάσουν την πράσινη γραμμή, κατά τις εκδηλώσεις της εικοστής Ιουλίου.

Ο εγκάθετος της Αγκυρας, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα, ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης, παραδειγματιζόμενος, κατά την έκφρασή του, από τα όσα συνέβησαν πριν από τρία χρόνια, θα λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Επιπλέον ο Ντενκτάς, δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι το κεφάλαιο των δικοινοτικών συνομιλιών για το Κυπριακό, έχει κλείσει και ότι το πρόβλημα στην Κύπρο, μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από συνομιλίες δύο κρατών.

Εξάλλου στα κατεχόμενα, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Ισμαήλ Τζέμ.

Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό τύπο πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.


Διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση των κλοπιμαίων αυτοκινήτων, ενώ κάποιοι από τους ιδιοκτήτες τους, τα εγκαταλείπουν φοβούμενοι σύλληψή τους από τις Διωκτικές Αρχές.

Χθες το βράδυ και ύστερα από πληροφορίες, η Αστυνομία Λεμεσού, βρήκε εγκαταλελειμμένο, σε ανοικτό χώρο στην περιοχή Πανθέα, το αμάξωμα μίας πολυτελούς Μπε-μβέ με την μηχανή της.

Οπως διαπιστώθηκε, από προκαταρκτικές εξετάσεις, το αυτοκίνητο, το οποίο έχει μεταφερθεί στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό για περαιτέρω εξετάσεις, φαίνεται να ανήκει στην τελευταία παρτίδα που εισήχθησαν παρόνομα στην Κύπρο.

Το πρωί, για δεύτερη φορά, οδήγθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, οι δύο συλληφθέντες σε σχέση με την υπόθεση, Αδάμος Ζακχαίος και Χριστάκης Χριστοδούλου, για ανανέωση του διατάγματος κράτησής τους για άλλες οκτώ ημέρες.


Ηθελαν να διασκεδάσουν την τελευταία μέρα της ελεύθερης ζωής του φίλου τους και φρόντισαν να δώσουν ξεχωριστή νότα στην έξοδο του μελλόνυμφου.

Βγήκαν κρουαζιέρα μαζί με οκτώ Ρουμάνες καλλιτέχνιδες που έληξε όμως άδοξα, αφού επενέβει η Αστυνομία η οποία εξετάζει εναντίον του Νίκου Κλεάνθους, σαράντα έξι χρόνων, από την Αγία Νάπα, ιδιοκτήτη του καμπαρέ Ιντεάλ, υπόθεση πορνείας.


Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα, έξω από το καμπαρέ "Κρέϊζι Χόρς" στη Λευκωσία, το οποίο ανήκει στον Κυριάκο Καμούγιαρο, από τον Στρόβολο.

Από την έκρηξη, προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του Καμπαρέ, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί οποιοσδήποτε αφού εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανένας μέσα.

Ο ίδιος ο Καμμούγιαρος πάντως, μιλώντας στους ανακριτές, επανέλαβε τις καταγγελίες του, ότι κάποιοι επιμένουν να θέλουν να πουλήσουν στον ίδιο και σε άλλα καμπαρέ προστασία, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους, την νυκτερινή ζωή της Λευκωσίας.

Ο Κυριάκος Καμούγιαρος και ο γιος του Ιωάννης, είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα και τέθηκαν υπό κράτηση για υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, μέσα στο "Κρέιζι Χορς", στον Σάββα Αντωνίου 25 ετών, οικοδόμο από το Παλιομέτοχο.

Σήμερα, και οι δύο κατηγορήθηκαν γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι.


Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας, με επίκεντρο την αυριανή ημέρα, οπότε η θερμοκρασία θα φτάσει τους σαράντα βαθμούς Κελσίου.

Οι αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες βρίσκονται σε συναγερμό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε περιστατικά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να προκαλέσει θερμική εξάντληση, θερμοπληξία, καθώς και εγκαύματα από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.


Ανυπόφορη είναι η ζέστη και στην Αθήνα, καθώς το θερμόμετρο αγγίζει τους τριάντα οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Οσοι από τους Αθηναίους, δεν αναχώρησαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αναζητούν λίγη δροσιά στις παραλίες του λεκανοπεδίου.


Σε αποζημιώσεις, ύψους επτά χιλιάδων λιρών, καταδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, την εφημερίδα Χαραυγή και τον διευθυντή της Νίκο Κατσουρίδη, για δυσφημιστικό δημοσίευμα, σε βάρος του Προέδρου του ΠΑΚ Αρη Χατζηπαναγιώτου.

Στην απόφασή του, το δικαστήριο αναφέρει ότι υιοθέτησε τη θέση του δικηγόρου του ενάγοντα, ότι με το δημοσίευμα, είχε επιχειρηθεί να εμπλακεί, ο κύριος Χατζηπαναγιώτου, στα έκτροπα και επεισόδια που ακολούθησαν, στις 19 Μαίου του '97, την εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας, η οποία είχε διεξαχθεί παράλληλα με την συναυλία Ρουβά-Κουτ.

Επίσης, το Δικαστήριο αναφέρει ότι το δημοσίευμα της "Χαραυγής", αποτελεί ισχυρότατη δυσφήμιση για το πρόσωπο του Προέδρου του ΠΑΚ, γιατί αμαυρώνει τη φήμη του ως επαγγελματία δικηγόρου και ατόμου που για χρόνια τώρα προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και αγωνίζεται για την ελευθερία της πατρίδας του.

Παράλληλα στην απόφαση, σημειώνεται η σημασία που αποδίδουν τα δικαστήρια στη δικαστική προστασία της προσωπικότητας και αξίας του ανθρώπου, ακολουθώντας ολοένα και περισσότερο αυξητική τάση, στην παροχή αποζημιώσεων σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι εναγόμενοι, επέλεξαν να μην εμφανιστούν σε προώθηση της απόδειξης της υπόθεσής τους.


Στον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, Μητροπολιτών, κληρικών και λαϊκών που απαγχονίστηκαν από τους Τούρκους το 1821, ήταν αφιερωμένη η σημερινή διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Το πρωί, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους εθνομάρτυρες του 1821 και για την ανέυρεση των αγνοουμένων, καθώς και για την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας.

Μαζί με τα μέλη του ΠΑΚ, τους συγγενείς αγνοουμένων, μέλη της "Αδούλωτης Κερύνειας" και "Ελεύθερης Μόρφου" ήταν επίσης το προσφυγικό σωματείο Λευκόνοικο, το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκονοίκου καθώς και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κίκης Καζαμίας ο οποίος κατάγεται από το Λευκόνοικο.

Το Οδόφραγμα, επισκέφθηκαν ενωρίτερα Ελλαδίτες και Βρεττανοί καθώς και επισκέπτες, από την Ιορδανία.

Να σημειώσουμε, ότι την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Οδοφράγματος, μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση, με κύριο ομιλητή τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.


Ενα τεράστιο και επικίνδυνο λευκό καρχαρία, παγίδευσαν και σκότωσαν ψαράδες στην Ιαπωνία.

Ο καρχαρίας που είχε μήκος περίπου πέντε μέτρων, εντοπίστηκε από τους ψαράδες, πολύ κοντά στις ακτές της θαλάσσιας περιοχής Γιαμα-γκούτσι.

Τον καρχαρία είδαν με τρόμο και δεκάδες άνθρωποι που βρέθηκαν στην παραλία.

Αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό και οι Λιμενικές Αρχές, οι οποίες χρησιμοποίησαν μέχρι και ελικόπτερο για να παρακολουθήσουν το θαλάσσιο κήτος.

Μετά από αρκετή ώρα, οι ψαράδες κατάφεραν να σκοτώσουν τον καρχαρία, τον οποίο και μετέφεραν με μηχανήματα στην ακτή, καθότι λόγω του μεγάλου βάρους του, δεν μπορούσαν να τον μεταφέρουν με τις βάρκες τους.

Ο καρχαρίας παραδόθηκε στους ντόπιους, οι οποίοι και τον τεμάχισαν για να αποτελέσει ενα νόστιμο γέυμα στο τραπέζι τους.


Το ποσό μαμούθ των τεσσάρων κόμμα εννέα δισεκατομυρίων δολλαρίων, θα υποχρεωθεί να καταβάλει η αυτοκινητοβιομηχανία, Τζένεραλ Μότορς, σε έξι άτομα, που υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα, όταν εξερράγη το αυτοκίνητο τους μετά από δυστύχημα.

Την απόφαση για την καταβολή της αποζημίωσης, που είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν επιβληθεί, έλαβε τις πρωινές ώρες Αμερικανικό Δικαστήριο.

Το τροχαίο σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων το 1993, με θύματα την Πατρίτσια Αντερσον, τα τέσσερα παιδιά της και τον οικογενειακό τους φίλο Τζο Τάινερ.

Σύμφωνα με τους κατηγορούμενους το ρεζερβουάρ της βενζίνης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου είχε κατασκευαστεί λανθασμένα, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να τυλιχθεί στις φλόγες, όταν χτυπήθηκε από άλλο όχημα στο πίσω μέρος.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε οτι η Τζένεραλ Μότορς, θα καταβάλει έφεση κατά της απόφασης.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Σε μερικές νότιες και ανατολικές παράλιες περιοχές, αναμένεται να εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι ασθενείς, τριών Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία, θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια και ανατολικά παράλια και στους 22 βαθμούς, στα δυτικά παράλια και τις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά την Ελληνική ταινία, "Ο εμποράκος", με τους Βασιλάκη Καίλα και Κώστα Καρρά.

Ακολουθεί η ξένη ταινία, "Το μυστικό της Λίμνης", με τους Μάρκ Χάρμον και Τζόσουα Τζάκσον.

Μην ξεχάσετε να παρακολουθήστε απόψε, στις εννέα και τριάντα, την κλήρωση του ΛΟΤΤΟ και του ΠΡΟΤΟ, σε ζωντανή σύνδεση με το Σκάϊ από την Αθήνα.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 11 July 1999 - 15:27:15 UTC