Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-28

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την στιγμή η επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης δύο ναυαγών του πλοίου Ροφά-ιτα, το οποίο βυθίζεται, 22 ναυτικά μίλια ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Λάρνακας.

Τα έξι μέλη του πληρώματος "Ροφάιτα", τα οποία σώθηκαν μεταφέρθηκαν στη Λάρνακα.

Στην θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή η άκατος της Λιμενικής Αστυνομίας "Ευαγόρας", ενώ αεροπλάνο της Αστυνομίας υπερίπταται της περιοχής.

Σύμφωνα με λειτουργό του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, ο καπετάνιος του πλοίου που διασώθηκε από το διερχόμενο εμπορικό πλοίο "Σιέννα", υπό συριακή σημαία, έδωσε πληροφορίες ότι σήμερα γύρω στις τρεις το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο του υπό σημαία Ονδούρων "Ροφά-ιτα" και στη συνέχεια ακολούθησε έκρηξη.

Το "Ροφάιτα" εξέπεμψε σήμα κινδύνου το οποίο λήφθηκε από το Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης το οποίο βρίσκεται στη Λεμεσό.


Εκρηξη κερδών και ρεκόρ στο κυπριακό χρηματιστήριο.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών πλησίασε τα 70 εκατομμύρια λίρες.

Για το θέμα μας ενημερώνει ο Ζηνωνας Αχιλλίδης.


Ο τύπος έπαθε κρίση, είναι η απάντηση που έδωσε ο Πρόεδρος Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει την κρίση μεταξύ του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κώστα Σερέζη και του Δημοκρατικού Συναγερμού.
Για αήθη συμπεριφορά και ειρωνία κατά του κόμματος που τον πρότεινε για το πόστο που κατέχει σήμερα, κατηγόρησε τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κώστα Σερέζη, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο Νίκος Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος όταν πρότεινε τον Κώστα Σερέζη για την θέση του κυβερνητικού Εκπροσώπου, με την χαρακτηριστική φράση, Μέα Κούλπα.

Χαρακτηριστική, ήταν μάλιστα η απάντηση του όταν, ρωτήθηκε κατά πόσον θα πρέπει να παραιτηθεί ο Κώστας Σερέζης. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανέφερε ότι αυτός γνωρίζει μόνο την κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της, προσθέτοντας ότι παραμένει στη θέση του κατόπιν συμβουλής του Προέδρου Κληρίδη.

Ο κύριος Αναστασιάδης, δεν είναι κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος.

Ο Κώστας Σερέζης, απάντησε και στις κατηγορίες περί αήθους συμπεριφοράς, αλλά και στην πρόκληση του Προέδρου του Δησύ, να παραιτηθεί.


Παρατείνεται η αγωνία για τις οικογένειες των δύο ελληνοκυπρίων που συνελήφθησαν από τα κατοχικά στρατεύματα και ρίχθηκαν στα μπουτρούμια του Αττίλα.

Σε δηλώσεις της στο "ΛΟΓΟ", η μητέρα του Σπύρου Κουσουμή, Μιλίτσα, ανέφερε ότι σήμερα θα γινόταν η δίκη από ψευδοδικαστήριο, όμως, όπως τις είπαν από τα Ηνωμένα Εθνη, έχει αναβληθεί για αύριο, χωρίς ωστόσο να της διευκρινίζουν τους λόγους της αναβολής.

Στην αγωνία, ζει και η οικογένεια του Ρογήρου Γεωργίου.

Ο αδελφός του, Δάφνης, ο οποίος τον επισκέφθηκε χθες, μας ανέφερε ότι ζει σε άθλιες συνθήκες, που ούτε ζώα δεν θα μπορούσαν να ζήσουν.


Με δική του πρόσκληση και πρόταση προς την ΕΔΕΚ απάντησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρος Κυπριανού, στην ανοικτή πρόσκληση για συνεργασία με το σοσιαλδημοκρατικό κίνημα.

Συγκεκριμένα, ο κυριος Κυπριανού επανέλαβε την πρόσκληση προς την ΕΔΕΚ για συνένωση με το ΔΗΚΟ, κρίνοντας το ως επιβεβλημένο ιστορικά.

Για να διευκολύνει όπως είπε, τα πράγματα προς την κατεύθυνση συγχώνευσης των δύο κομμάτων, τόνισε πως δεν θα διεκδικήσει την προεδρία του νέου σχήματος, αναγνωρίζοντας και την ανάγκη ανανέωσης της πολιτικής ζωής.


Οι δηλώσεις του Τόμας Μίλλερ, παρόλο που περιέχουν θετικά στοιχεία, δεν ικανοποιούν απόλυτα την κυπριακή κυβέρνηση.

Αυτό ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις στην Αθήνα, του αποχωρούντος αμερικανού Ειδικού Συντονιστή για το Κυπριακό.

Οπως δήλωσε ο κύριος Μίλλερ, η κάθε πλευρά θα μπορεί να θέσει προς συζήτηση όποιο θέμα θεωρεί σημαντικό, περιλαμβομένης και της τουρκικής αξίωσης για το το στάτους του Ντενκτάς.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πάντως, ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά θα πάει στις συνομιλίες του Φθινοπώρου, για να συζητήσει την επίλυση του Κυπριακού.


Απαισιόδοξα μηνύματα φέρνει από την Αθήνα ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, έπειτα από τη συζήτηση των εξελίξεων στο Κυπριακό, με την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης με τον οποίον είχε πολύωρη συνάντηση, τον ενημέρωσε γύρω από τις συνομιλίες με τον Τόμας Μίλλερ.

Ο κύριος Κυπριανού εξέφρασε επιφύλαξη για την έκβαση της νέας προσπάθειας από αμερικανικής πλευράς προς την Τουρκία, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να ασκηθεί πίεση όσον αφορά την τουρκική αξίωση περί συνομοσπονδίας.

Οσον αφορά τα ευρωπαϊκά θέματα, ο κύριος Κυπριανού, διαπίστωσε πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς πάσα κατεύθυνση για να καταστεί η Τουρκία ισότιμο υποψήφιο μέλος, χωρίς την προϋπόθεση ικανοποίησης των όρων του Λουξεμβούργου.


Στην Ελβετία, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, όταν ορμητικός ποταμός παρέσυρε στο διάβα του, 53 άτομα, πού επιδίδονταν σε ένα επικίνδυνο άθλημα.
Εξι ημέρες υπο κράτηση έθεσε το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας τον Αιγύπτιο Ελ-σάγιετ Φατχί Αχμέτ, ο οποίος μαχαίρωσε τον συμπατριώτη του Γουέλ Μόρσιτ Αμπας στο αρτοποιείο όπου εργάζονταν.

Ο Αμπας βρισκότανε στο χώρο παραγωγής κουλουριών, όταν ο Αχμέτ τον διέταξε να σταματήσει, γιατί αυτό που έκανε ήτανε δική του δουλειά.

Ο Αμπας αρνήθηκε να σταματήσει και άρχισαν μια έντονη συζήτηση, η οποία κατέληξε στο μαχαίρωμα του Αμπάς.

Το θύμα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας με εκδορές και σοβαρά τράυματα στην κοιλιά και στο πρόσωπο.


Συναυλίες στα τέσσερα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων και στην ΕΛΔΥΚ διοργανώνει το Υπουργείο Αμυνας, με τον Μάριο Τόκα.

Οι συναυλίες εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπαθειας του Υπουργείου Αμυνας να αναβαθμίσει τις συνθήκες διαβίωσης των εθνοφρουρών.

Το πρωι, δόθηκε διάσκεψη τύπου στην οποία και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των συναυλιών, οι οποίες αρχίζουν απόψε το βράδυ από την Λευκωσία και ολοκληρώνονται την πρώτη Αυγούστου στην Μαλούντα .

Οι συναυλίες, θα στοιχίσουν 30 χιλιάδες λίρες, αφού προσπάθεια να ανεβρεθούν χρηματοδότες απέτυχε.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τοπικα θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 19 στα δυτικά παράλια και στους 18 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τηλεπαιγνίδι ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στην συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο Ε ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, με τη Ρούλα Κορομηλά και η ελληνική κωμική σειρά, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Στις έξι και πενήντα θα συνδεθούμε με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, για άμεση μετάδοση από την Αθήνα, της κλήρωσης του Λόττο και του Πρότο.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 29 July 1999 - 15:27:42 UTC