Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Με την έκκληση του ηγέτη του Αμπτουλάχ Οτσαλάν, για τερματισμό του ένοπλου αγώνα, συμμμορφώνεται τελικά το Πε Κα Κα.

Με ανακοίνωση του, που εστάλει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα καθιστά σαφές οτι υποστηρίζει πλήρως την θέση Οτσαλάν.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης έχει όλες τις λεπτομέρειες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

Με μια ανακοίνωση -σοκ- το Πε Κα Κα διακηρύττει οτι θα συμμορφωθεί πλήρως προς την έκκληση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για τερματισμό των επιθέσεων και αποχώρηση των δυνάμεων του απο το Τουρκικό έδαφος, απο την πρώτη Σεπτεμβρίου.

Οι δραστηριότητες μας θα καθορισθούν σε αυτή την βάση, καταλήγει η ανακοίνωση του Κουρδικού μετώπου.

Το Συμβούλιο Διοίκησης του κόμματος χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων σημείο αναφοράς για την ιστορία του Τουρκικού και Κουρδικού λαού, την διακήρυξη του Οτσαλάν για τερματισμό του δεκαπεντάχρονου πολέμου.

Την ίδια πάντως ώρα, ο Γενικός Εισαγγελέας Βουράλ Σαβάς ζήτησε απο το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Τουρκίας να επικυρώσει την θανατική καταδίκη που επεβλήθη στον Οτσαλάν.

Χαρακτηρίζοντας το Πε Κα Κα ως την πλεον αιμοσταγή τρομοκρατική οργάνωση του 20ου αιώνα, ο Τούρκος εισαγγελέας υποστηρίζει οτι το δικαστήριο κρατικής ασφαλείας, επεφύλαξε στον Οτσαλάν μια δίκαιη δίκη.

Το ακυρωτικό δικαστήριο θα εξετάσει την υπόθεση μεσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Αν επικυρώσει την θανατική καταδίκη, το θέμα θα παραπεμφθεί στην Τουρκική εθνοσυνέλευση.


Σε άγνωστους ατραπούς εισέρχεται το θέμα της αναθεώρησης του συστήματος υπολογισμού της ΑΤΑ και οι συντεχνίες συστείνουν μέτωπο αντίδρασης.

Σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών, όλων των εμπλεκομένων, τελικά περιέπλεξε αντί να ξεδιαλύνει την υπόθεση.

Ο Απόστολος Τομαράς έχει τις λεπτομέρειες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

Μετά την αφαίρεση των ποτών και των τσιγάρων από το σύστημα που αναπροσαρμόζη τους μισθούς των εργαζομένων τι ακολουθεί;

Στο ερώτημα αυτό κανείς δεν μπορεί να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση.

Οι εργαζόμενοι με δεδομένο την τακτική της κυβέρνησης να αιφνιδιάζει δεν αποκλείουν ο Φόρος Προστιθέμενης αξίας να έχει ανάλογη τύχη.

Δήλ.ΓΛΑΥΚΟΣ Χ'ΠΕΤΡΟΥ

Η κυβέρνηση βλέποντας τον αντίκτυπο που θα έχει πάνω στην γενικότερη οικονομική πολιτική που θέλει να εφαρμόσει σπεύδει δια του Υπουργού Οικονομικών να καθυσιχάση τους φόβους για το μέλλων της Α.Τ.Α αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Φ.Π.Α να βρεθεί εκτός συστήματος.

Δήλ ΤΑΚΗΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ

Η Π.Ε.Ο αν και οι θέσεις της στο ζήτημα είναι γνωστές παρουσιάζετε έτοιμη να κάνει πίσω στους φόρους κατανάλωσης αρκεί να υπάρξει σαφή δεύσμεση για τον Φ.Π.Α.

Ανάλογη είναι και η θέση της ΣΕΚ ο Γενικός Γραμματέας της οποίας επικαλέσθηκε άτυπη συμφωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δηλ.ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Για το θέμα αυτό θα υπάρξει αύριο Πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για καθορισμό κοινής γραμμής των εργαζομένων.


Προαγωγές στη θέση Βοηθού Αρχηγού, ανακοίνωσε το Αρχηγείο Αστυνομίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Νίκος Κόσης, προήγαγε τον Ανώτερο Αστυνόμο, Ανδρέα Θεοφάνους, σε βοηθό Αρχηγό, απο την 1 Αυγούστου.

Στην ίδια θεση προάγονται απο σήμερα

και οι Ανώτεροι Αστυνόμοι, Γιαννάκης Φιλίππου και Ναθαναήλ Παπαγεωργίου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

Τον τίτλο του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας φέρουν απο σήμερα, οι μεχρι πρότινως Ανώτεροι Αστυνόμοι Ναθαναήλ Παπαγεωργίου και Γιαννάκης Φιλίππου.

Στην θεση του Βοηθού Αρχηγού, προήχθη επίσης ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς Αντρέας Θεοφάνους, ο οποίος ταυτοχρόνως αφυπηρετεί.

Ο Ναθαναήλ Παπαγεωργίου μεχρι σήμερα ήταν ο Υπευθυνος του Τμήματος Ανιχνέυσεως Εγκλημάτων του Αρχηγείου, και ο Γιαννάκης Φιλίππου, διοικητής της ΜΜΑΔ.

Οι νέοι βοηθοι αρχηγοι της Αστυνομίας, είχαν το πρωί συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ταξης Νίκο Κόσιη , ο οποιος του κάλεσε να εργαστουν με ζήλο και αφοσίωση για την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σώματος.

Απο πλευράς τους, οι νέοι Βοηθοί Αρχηγοί, διαβεβαίωσαν τον Υπουργό ότι θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του.

Η προαγωγή του Ανδρέα Θεοφάνους, τεθηκε σε ισχύ απο την πρώτη του μηνός, ενω οι προαγωγες των Γιαννάκη Φιλίππου και Ναθαναήλ Παπαγεωργίου, τέθηκαν σε ισχύ απο σήμερα.


ΜΑΚΑΡΙΟΣ
Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Παρελθών από τον επόμενο μήνα θα αποτελουν οι ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων και η άσκοπη ταλαιπωρία του κοινού στο πιο πολυσύχναστο σημείο της Κύπρο.

Τα έργα που εκτελούνται στην συμβολή των οδών Σανταρόζα και Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία, θα δώσουν ανάσα ζωής στις καθημερινές μετακοινήσεις των κατοίκων της πρωτεύουσας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ανοδική πορεία ακολούθησε για 2η συνεχή συνάντηση η κυπριακή χρηματαγορά, επωφελούμενη και από την εισαγωγή της μετοχής της Luis Cruise Lines.

Δεν μας ενδιαφέρει η τιμή της μετοχής δηλώνει ο Πρόεδρος της εταιρείας, ενώ ο Διευθυντής του Χρηματιστηρίου επισημαίνει ότι με την κίνηση αυτή ενισχύεται το βάθος του κυπριακού χρηματιστηρίου.

Για όλες τις εξελίξεις μας ενημερώνει ο Ζήνωνας Αχιλλίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε στενό οικογενειακό κύκλο και με την παρουσία λίγων συγγενών και φίλων παντρεύτηκαν χθες στο σπίτι του Βαρδή Βαρδηνογιάννη στην Εκάλη, η Ρόλι Κέννετι με τον αγαπημένο της Μάρκ Μπέιλι.

Η τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από την αναχώρηση των νεόνυμφων για το ταξίδι του μέλιτος.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ο κούρδος ηγέτης Αμπντουλαχ Οτσαλάν κάλεσε το κουρδικό εργατικό κόμμα, να σταματήσει τον ένοπλο αγώνα που διεξάγει, επι 14 χρόνια για αυτονομία, στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.

Σε ανακοίνωση που διαβάστηκε απο τους δικήγόρους του, σε συνέντευξη τύπου ο Οτσαλάν καλεί το ΡΡΚ, να σταματήσει τον ένοπλο αγώνα και να αποσύρει τις δυνάμεις του, έξω απο τα σύνορα της Τουρκίας, προς χάριν της ειρήνης, από το Σεπτέμβριο του 99.

Δεν είναι βέβαιο αν οι υποδείξεις του Οτσαλάν γίνουν αποδεκτές από τους στρατιωτικούς διοικητές του ΡΚΚ, στα βουνά της ανατολικής Τουρκίας.


Τις γνωστές προκλητικές του αξιώσεις για να προσέλθει σε συνομιλίες επανέλαβε ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς.

Οπως είπε, σε κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι δυνατόν ένας λαός, όπως απεκάλεσε τους Τουρκοκύπριους, να παρακαθήσει σε συνομιλίες αν δεν έχει αναγνωρισθεί η κυριαρχία του.

Οι Τουρκοκύπριοι, ανέφερε ο Ντενκτάς, δεν έχουν να συζητήσουν ο,τιδήποτε με αυτούς που επωφθαλμιούν την Κερύνια και την Καρπασία.

Και επανέλαβε την θρασύτατη πρόταση του για συμφωνία καλής γειτονίας όταν οι Ελληνοκύπριοι αποδεχθούν, όπως προκλητικά είπε, ότι τα σύνορα τους φθάνουν μέχρι το Λήδρα Πάλλας και πέραν αυτού υπάρχει άλλο κράτος στον Βορρά.


Αντικατοχική εκδήλωση στο Παραλίμνι διοργανώνει και φέτος η νεολαία του Δημοκρατικού Συναργεμού, με την συμμετοχή της κύπριας τραγουδίστριας Αλέξιας.

Η εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο "Μνήμες Αμμοχώστου" θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Αμφιθέατρο Παραλιμνίου στις οκτώ και τριάντα το βράδυ.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Οπως ανέφερε σε διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Γιάννης Ιωάννου, στόχος της εκδήλωσης είναι να σταλεί το μήνυμα πως η νεολαία της Κύπρου θα συνεχίσει τον αγώνα της, μέχρις ότου επιτευχθεί δίκαιη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση θα προβληθεί ειδικό φιλμάκι για τους ηρωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού.


Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Εθνάρχη Μακαρίου, η Παγκύπρια Πορεία Αγάπης οργάνωσε το πρωί αιμοδοσίες σε όλες τις τράπεζες αίματος των νοσοκομείων.

Στην τράπεζα αίματος του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας, προσήλθαν και έδωσαν αίμα, μέλη της προεδρικής φρουράς του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μέλη της Πορείας Μακαρίου, νέοι οι οποίοι σπούδασαν με υποτροφίες του Ταμείου της οργάνωσης, και άλλοι εκτιμητές της μνήμης του.


Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών της 99Β ΕΣΣΟ σε όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας, η ορκωμοσία των Νεοσυλλέκτων Οπλιτών του ΚΕΝ Λεμεσού θα γίνει στο Τσίρειο Στάδιο στις 8.00 το απόγευμα, ενώ στα υπόλοιπα Κέντρα Εκπαίδευσης στις 7.00.


'Ενα τυχαίο άγγιγμα στην δισκοθήκη εξαγριώσε αλλοδαπό τουρίστα που έστειλε με σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο Νοσοκομείο τον Λουκά Ιωάννου, μάγειρα, 28 χρονών από την Περιστερώνα, κάτοικο Αγίας Νάπας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Η Αθήνα σιγά- σιγά αδειάζει.

Οι τελευταίοι δραπέτες του καλοκαιριού εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για μια ανάσα δροσιάς στα πανέμορφα Ελληνικά νησιά.

Ανάμεσα τους και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που νωρίς το πρωί έφυγε με την σύζυγο του Δάφνη για το αγαπημένο του νησί, Σίφνο.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά σε μερικές περιοχές ιδιαίτερα στα παράλια θα παραμείνει η αραιή ομίχλη, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά δυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στα παράλια και στους 21 στο εσωτερικό. Στις ψηλότερες ορεινές περιοχές η θερμοκρασία θα πέσει στους 16 βαθμούς.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά τη συνέχεια του αφιερώματος "Μακάριος νυν και αεί" και τη συναυλία του Μάριου Τόκα "Θεογεννήτωρ Μαρία" που έδωσε στους κήπους του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Κύκκου. Θα ακολουθήσει η ταινία "Δολοφονήστε τον Μακάριο".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 5 August 1999 - 16:27:16 UTC