Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρεται κυρίες και κύριοι.

Ελέυθερος αφέθηκε σήμερα από τις κατοχικές αρχές ο σαρανταοκτάχρονος Ρογήρος Γεωργίου, ο οποίος εκρατείτο παράνομα από τις 21 Ιουλίου.

Περισσότερα από τον συνάδελφο Απόστολο Τομαρά τον οποίο έχουμε τώρα στην τηλεφωνική γραμμή.

Καλό απόγευμα Απόστολε σε ακούμε...


Εντονη αντιπαράθεση μεταξύ αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης προκλήθηκε μετά τη χθεσινή αποφυλάκιση των δύο πρακτόρων της Μοσσάτ.

Την ίδια ώρα ευρεία κάλυψη του θέματος δίνουν οι σημερινές εκδόσεις των ισραηλινών εφημερίδων.

Η Τζερούσαλιμ Πόστ αναφέρει πως εκτός από τον τον ισραηλινό πρωθύπουργό και ο πρόεδρος του Ισραήλ διαβίβασε τις ευχαριστίες του πρός τον Προεδρο Κληρίδη.

Μαλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Εζέρ Βαϊτσαμαν υπενθύμισε στο προεδρο Κληρίδη την πρόσκληση που του απηύθυνε το περασμένο Νοέμβριο για επίσιμη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Αλλες Ισραηλινές αναφέρονται σε πληροφορίες για το διαδικαστικό μέρος της αποφυλάκισης των δύο Ισραηλινών.

Στη Λευκωσία πάντως ο πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας το θέμα ανέφερε πως η κυβέρνηση ίσως να άργησε να δώσει χάρη στους δύο Ισραηλινούς τη στιγμή που γενικός εισαγγελέας δεν προσήψε στους δύο συλληφθέντες κατηγορία κατασκοπείας.

Επιπλέον ο Σπύρος Κυπριανού ανέφερε πως όσον αφορά τη πολιτική πτυχή του θέματος αναμένεται να δούμε πως θα αντιδράσει το Ισραήλ στο κυπριακό.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ.


Κατάθεση έδωσε το πρωί στο κλιμάκιο των ερευνητών για τις δραστηριότητες του στο Κάϊρο, ο ευρισκόμενος σε διαθεσιμότητα Πρεσβης Χαράλαμπος Καψός.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, Ανδρέας Πιρίσιης, ενημέρωσε τον υπουργό Ιωάννη Κασουλίδη, τόσο για την κατάθεση Καψού, όσο και για τα πορίσματα των ερευνών που διεξήγαγε στην Αιγυπτική πρωτεύουσα αναφορικά με τις υποθέσεις που διερευνώνται εναντίον του κυρίου Καψού.

Ο κύριος Πιρίσιης μαζί με τον λειτουργό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Κωστάκη Παλάτο, επέστρεψαν αργά χθες βράδυ στην Κύπρο, από την Αίγυπτο όπου είχαν μεταβεί από την περασμένη Κυριακή για διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο, ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών, περιορίστηκε να πεί

ότι δεν υπήρχαν ρουμάνες καλιτέχνιδες στην περίφημη εκδήλωση, που έφερε την ονομασία "Βραδυά Κύπρου".

ΔΗΛΩΣΗ


Σχετικά ήσυχη νύκτα πέρασαν οι Λεμεσιανοί αφού χθες βράδυ σημειώθηκαν μόνο μερικοί μετασεισμοί, οι οποίοι δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία.

Το τμήμα γεωλογικής επισκόπησης εκτιμά ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά και εμπίπτει στα πλαίσια της συνηθισμένης μετασεισμικής δραστηριότητας του κυρίως σεισμού της εντεκάτης Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ οι αρμόδιες αρχές της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού συνεχίζοντας την επιθεώρηση των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές έκριναν ακατάλληλη και τρίτη πολυκατοικία που βρίσκεται όπως και οι δύο προηγούμενες στην περιοχή Ποταμού Γερμασόγιας.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας μεταφέρθηκαν σε τουριστικά διαμερίσματα.

Εξάλλου οι μέχρι τώρα αιτήσεις που υπεβλήθησαν στην επαρχιακή διοίκηση για αποζημιώσεις ξεπερνούν τις δύο χιλιάδες και σύμφωνα με την αναπληρωτή έπαρχο Λεμεσού Αναστασία Μαυρέλλη ο αριθμός αυτός αναμένται να αυξηθεί περισσότερο.


Με νέες παραβάσεις και παραβιάσεις η Τουρκική πολεμική αεροπορία έσπασε χθες το θερινό μορατόριουμ για αναστολή των πτήσεων στο Αιγαίο.

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από Ελληνικά μαχητικά.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ησυχη νύκτα πέρασαν χθες βράδυ ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας και η αδελφή του Δέσποινα.

Ως γνωστόν ο κύριος Χριστόφιας υπεβλήθη την περασμένη Τετάρτη σε μεταμόσχευση νεφρού με δότρια την αδελφή του στο Νοσοκομείο Σέντ Μέρις του Λονδίνου.

Σε δηλώσεις ο χειρούργος Nαντέν Χακίμ είπε ότι από την χθεσινή εξέταση που έγινε στον κύριο Χριστόφια διεφάνη ότι ο νεφρός είναι σε πολύ καλή κατάσταση με ικανοποιητική αποδοτικότητα.

Ανέφερε επίσης ότι όλα εξελίσσονται ομαλά.


Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις πάνω στις τελευταίες εξελίξεις και τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού είχαν σήμερα Ελλαδίτες, Βρεττανοί και άλλοι ξένοι βουλευτές και επίσημοι, που βρίσκονται στην Κύπρο για να παραστούν στην αυριανή αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα της Δερύνιας, με αφορμή την μαύρη επέτειο από την δεύτερη φάση της

Τουρκικής εισβολής.

Σε δηλώσεις μετά την συνάντηση ο Βρεττανός βουλευτής και ένθερμος υποστηρικτής της Κύπρου Τόμ Κόξ τόνισε ότι για να υπάρξει οποιαδήποτε επιτυχία στις συνομιλίες θα πρέπει πρώτα να σημειωθεί μια δραματική αλλαγή στην στάση του κυρίου Ντενκτάς και των φίλων και υποστηρικτών του στην Τουρκία.

Οπως διαβεβαίωσε τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοι του θα μεταφέρουν το μήνυμα αυτό στον Βρεττανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλαιρ και τον υπουργό εξωτερικων Ρόμπιν Κούκ.

Οι βουλευτές που συνοδεύονταν από τον δήμαρχο Αμμοχώστου Ανδρέα Πούγιουρο συναντήθηκαν επίσης σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.


Στο Σαντιάγο της Χιλής, χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας που μαστίζουν την χώρα, συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία συνέλαβε είκοσι διαδηλωτές, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Συμπερίληψη στην κατηγορία όσων εισάγονται στα πανεπιστήμια με ειδικά κριτήρια, ζητούν κωφοί μαθητές, οι οποίοι παρακάθησαν στις εισαγωγικές εξετάσεις και δεν εξασφάλισαν θέση.

Το πρωί σε συνάντηση που είχαν με τον με τον Υπουργό Παιδείας ζήτησαν να προωθηθεί το αίτημα τους.

Ο Ουράνιος Ιωαννίδης, ύστερα από επικοινωνία με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, διαβεβαίωσε ότι το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά.

Την ίδια ώρα ως ένδειξη συμπαράστασης, ομάδα κωφών πραγματοποιούσε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Σε μερικές περιοχές θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 13 August 1999 - 16:27:23 UTC