Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-20

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Εκμηδενίζονται οι ελπίδες για την ανέυρεση επιζώντων στα ερείπια που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος στη βορειοδυτική Τουρκία, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδιασμό με τις καθυστερήσεις στο έργο των συνεργείων διάσωσης, δεν αφήνουν πλέον περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο αριθμός των νεκρών έφθασε τους 8.713, σύμφωνα τον νεότερο απολογισμό του κέντρου κρίσης στην Αγκυρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το σεισμό έχουν τραυματισθεί σχεδόν 35 χιλιάδες άτομα


Καθ' οδόν προς την Τουρκία βρίσκεται η Κυπριακή αποστολή των γιατρών Κόσμου, οι οποίοι αναχώρησαν από την Αθήνα.

Οι δυο γιατροί και ο ένας νοσοκόμος, μεταβαίνουν με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο που μεταφέρει και άλλη βοήθεια, από την Ελλάδα στη σεισμόπληκτη περιοχή.

Η κυπριακή αποστολή, που αποτελείται από ένα Γαλλοκύπριο, έναν Αγγλοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο, μετέβη το πρωί στο τουρκικό προξενείο στην Αθήνα όπου έγιναν, οι απαραίτητες συνεννοήσεις για μετάβαση της Κυπριακής αποστολής στην Τουρκία.


Κακοήθεις φήμες και ανοησίες χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, τα όσα διαδίδονται τα τελευταία 24ωρα στη Λεμεσό και αποδίδονται σε στοιχεία των βρετανικών βάσεων, σύμφωνα με τα οποία επίκειται μεγάλος σεισμός.

Ο κύριος Χριστοδούλου κάλεσε τους Λεμεσιανούς να είναι ψύχραιμοι και να νοιώθουν ασφαλείς, αφού όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επι ποδός για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου.

Ο Υπουργός εσωτερικών μιλούσε ύστερα απο την δεύτερη σύσκεψη όλων των αρμόδιων κρατικών και τοπικών φορέων για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκάλεσε στη Λεμεσό ο μεγάλος σεισμός της 11ης Αυγούστου.


Φθάνει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Ντό- νανλτ Μπά-τλερ.

Ο Αμερικανός πρεσβης αντικαθιστά τον Κένεθ Μπριλ, ο οποίος αναχώρησε από το νησί τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Μπάτλερ, θα δώσει τα διαπιστευτήριά του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα αρχίσει επαφές με τις δύο πλευρές.


Την εκτίμησή του προς τον Αλέξη Γαλανό για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει για το κοινό καλό και την υπόθεση της Κύπρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Σε γραπτή δήλωση του, ο Πρόεδρος Κληρίδης, σημειώνει ότι χωρίς να σχολιάζει την ουσία της απόφασής του, εκφράζει την εκτίμησή του προς το πρόσωπό του Αλέξη Γαλανού "για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει για το κοινό καλό και την υπόθεση της Κύπρου στα 23 χρόνια της ενεργούς ανάμειξής του, στην πολιτική ζωή του τόπου".


Από την Ελλάδα θα ξεκινήσει η ελευθεροποίση των πτήσεων, ενώ θα ακολουθήσουν οι πτήσεις πρός και από το αεροδρόμιο του Χήθροου στην Αγγλία και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τα δρομολόγια Κύπρου-Ισραήλ.

Αυτό έκανε γνωστό ο Υπουργός Εμπορίου Βιομαχανίας και Τουρισμού, σχολιάζοντας τα όσα αποκάλυψε ο ΛΟΓΟΣ στο χθεσινοβραδυνό του δελτίο, για μείωση των ναύλων των Κυπριακών Αερογραμμών στην γραμμή Λάρνακα-Αθήνα, από 1ης Σεπτεμβρίου.

Ο κύριος Ρολάνδης, επιβεβαίωσε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει από ιδιωτικές εταιρείες, να ξεκινήσουν πτήσεις, κάνοντας την εκτίμηση ότι το μονοπώλιο των Κυπριακών Αερογραμμών φθάνει στο τέλος του και η εταιρία αν θέλει να επιβειώσει, πρέπει να γίνει πιό ανταγωνιστική στις προσφερόμενες υπηρεσίες της.


Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης ολοκληρώθηκε στο Φανάρι, η διαδικασία της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, με την τελετή του μηνύματος.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος, ευχαρίστησε την Σύνοδο για την τιμή που του έκανε και μίλησε για τις δυσκολίες της αποστολής του, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες του Ορθόδοξου ποιμνίου στην Αμερική.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προσφωνώντας τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είπε ότι,

"σας εμπιστευόμεθα την μεγαλυτέραν και πλέον δυναμική επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου".

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είπε δεν αποβλέπει εις την εξ Αμερικής υλικήν βοήθειαν, όπως πολλές φορές έχει παρεξηγηθή και συκοφαντηθή.

Μπορεί να ζήση και χωρίς την συμβολήν αυτήν.

Αντίθετα είπε ο Οικουμενικός πατριάρχης, η Ορθόδοξη εκκλησία της Αμερικής χρειάζεται πολύ περισσότερο την μητρικήν στοργήν και φροντίδαν του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


Δεν έχει καμιά διασύνδεση η ενταξιακή πορεία της Κύπρου με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γρηγόρης Νιώτης, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο για να παραστεί στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων.

Την Κυριακή, θα προσφωνήσει την εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου των αποδήμων, οι εργασίες του οποίου θα πραγματοποιηθούν στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία.


Εικοσιπέντε χρόνια κατοχής, προσφυγιάς και εθνικής ταπείνωσης, κι'όμως δεν μπορέσαμε να βρούμε τον προσανατολισμό που θα μας οδηγήσει στην σωστική μας πορεία.

Ο λαός μας, αντί να πορεύεται προς τον Πενταδάκτυλο και την απελευθέρωση, πορεύεται προς το Xρηματιστήριο και τον Xρηματισμό.

Και όλα αυτά, γιατί οι πολιτικές μας ηγεσίες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν χρεωκοπήσει, με συνέπεια να αφεθεί ο λαός να παραπαίει και να ξεχνά το χρέος του προς την σκλαβωμένη πατρίδα.

Το ΠΑΚ, καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό, να επανέλθει στον σωστό δρόμο, το δρόμο της αξιοπρέπειας και του αγώνα, που οδηγεί στην απελευθέρωση και την επιστροφή.

Περαιτέρω, το ΠΑΚ, ανακοινώνει ότι, συνεχίζεται και αυτό το Σαββατοκυρίακο η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας με στελέχη και μέλη του, συγγενείς Αγνοουμένων και μέλη της Αδούλωτης Κερύνειας και Ελεύθερης Μόρφου.

Αύριο Σάββατο, στις δέκα το πρωί, στο Οδόφραγμα θα βρίσκεται και ο Λαογραφικός χορευτικός Ομιλος "Μενελα-ίς" Καρδίτσας, που θα παρουσιάσει Αντικατοχικό Καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Τον Ομιλο Καρδίτσας θα συνοδεύει το Κέντρο Νεότητος Αγρού, που τον φιλοξενεί.


Τεχνικά προβλήματα σήμερα στο κυπριακή χρηματαγορά με αποτέλεσμα η συνάντηση να μετατεθεί στις δώδεκα η ώρα, αντί στις δέκα και τριάντα και να τελειώσει στις μία και τριάντα το μεσημέρι.

Παρόλη την ταλαιπωρία εντούτοις η νέα κερδοφορία και το νέο ρεκόρ έδωσε ανακούφιση, τόσο τους επενδυτές όσο και τους χρηματιστές.

Κατά την σημερινή συνάντηση έτυχαν διαπραγμάτευσης 81 τίτλοι, εκ των οποίων 70 κινήθηκαν ανοδικά, και 11 σημείωσαν υποχώρηση.


Το καθεστώς του συνεργατικού κινήματος της Κύπρου στην Ενωμένη Ευρώπη, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και συνεργατισμού βρίσκεται ακόμη στην αρχή, όπως δήλωσε ο Νίκος Ρολάνδης, και προχωρεί ανάλογα με τη ροή πληροφοριών από τις Βρυξέλλες.

Η θέση της κυβέρνησης, πρόσθεσε για σκοπούς ευρωπαϊκής εναρμόνισης, είναι ότι τα συνεργατικά ιδρύματα δεν είναι Πιστωτικά ιδρύματα, και ο διάλογος με το Συνεργατικό κίνημα έχει αυτή τη βάση.

Αναφερόμενος, εξάλλου στην καθυστέρηση που θα σημειωθεί στην παραλαβή δύο ατμολέβητων για τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, ο κύριος Ρολάνδης είπε πως αυτό δεν θα επηρεάσει την παραγωγή και παροχή ηλεκτρισμού.

Ωστόσο, θα κοστίσει στο δημόσιο μερικά εκατομμύρια λίρες, ζημιές οι οποίες θα τακτοποιηθούν, όπως είπε, βάσει των συμβολαίων που έχει η κυβέρνηση με τους προμηθευτές.


Πυρκαγιά ξέσπασε στις 2.15 την αυγή σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό προκαλώντας ελαφρές ζημιές στο όχημα.

Πιστεύεται ότι οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια.

Το αυτοκίνητο ανήκει στο Σύριο Χάλετ Αλ Μα-χα-μίτ.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο στο γκαράζ του σπιτιού του.


Συναυλία στην Πόλη της Χρυσοχούς για το περιβάλλον, θα δώσει ο Νίκος Παπάζογλου, μαζί με την Λοξή Φάλαγγα, στο πλαίσιο της οικολογικής κατασκήνωσης που οργανώνουν οι οικολόγοι στον Ευκαλυπτώνα της Πόλης.
Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 25 στα νότια παράλι και στους 20 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τηλεπαιγνίδι "Το Ρίσκο" και στην συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά "Υπαστυνόμος Ρέξ".

Θα ακολουθήσουν το Ελληνικό τηλεπαιγνίδι "Η αγορά του αιωνα", το τηλεμαγκαζίνο "Ε ναί, λοιπόν", με την Ρούλα Κορομηλά και η Ελληνική κωμική σειρά, "Το Ρετιρέ."

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 20 August 1999 - 16:27:30 UTC