Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-02

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Η αποτρόπαια εγκληματική ενέργεια σε βάρος του εγκλωβισμένου Στέλιου Χάρπα, ανάγκασε τον ίδιο τον Ραούφ Ντενκτάς να κάνει λόγο για κτηνώδεις δολοφόνους.

Ηδη στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό του δολοφονηθέντος Χάρπα και η κυπριακή δημοκρατία αναμένει απο την ουνφικυπ τις σχετικές εκθέσεις.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες και ο τουρκοκύπριος γιατρός που διενήργησε την νεκροψία προέβει στην διαπύστωση ότι πρόκειται περι δολοφονίας του Χάρπα.

Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου των ηνωμένων Εθνών Σάρα Ράσελ, το κατοχικό καθεστώς δεν έχει δώσει ακόμη οριστική απάντηση κατά πόσον η σορός του Χάρπα θα δοθεί στην ουνφικυπ για μεταφορά και ταφή του στις ελεύθερες περιοχές, όπως επιθυμούν τα παιδιά του.

Απο την πλευρά της η κυβέρνηση, κάλεσε την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ Αν Χέρκους στο υπουργείο εξωτερικών, όπου και της επισημάνθηκε ότι ο ήπιος τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσθηκε το θέμα των εγκλωβισμένων στην τελευταία έκθεση του Κόφι Ανάν, έδωσε άνεση στις κατοχικές αρχές να μην δουν με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα των εγκλωβισμένων.

Για αποτρόπαια δολοφονία έκανε λόγο και η κοινοβουλευτική επιτροπή προσφύγων και εγκλωβισμένων, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Αριστοφάνης Γεωργίου με την στήριξη της επιτροπής, το κράτος θα πρέπει να προβεί στα αναγκαία διαβήματα για διεθνή καταδίκη της στυγερής δολοφονίας του Στέλιου Χάρπα.


Νέα υποχώρηση της τάξεως του 9,55 τοις εκατό σημείωσε σήμερα η κυπριακή χρηματαγορά με το γενικό δείκτη να καταλήγει στις 409,17 μονάδες.

Παρόλα αυτά ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών παρέμεινε σε ψηλά επίπεδα φθάνοντας στα 59,3 εκατομμύρια λίρες.

Εν τω μεταξύ, οι χρηματιστές σε σύσκεψη τους μετά το τέλος της χρηματιστιριακής συνάντησης προέβησαν σε μελέτη των προβλημάτων που απασχολούν την χρηματαγορά, λόγω του υψηλού όγκου συναλλαγών και ειδικότερα για τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑΚ και αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι χρηματιστές, αν και είχαν προγραμματισμένη δημοσιογραφική διάσκεψη το απόγευμα, εντούτοις την ανέβαλαν και είχαν εσπευσμένη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Τάκη Κληρίδη.


Με διαφορετικές εκτιμήσεις σχετικά με τη συνάντηση που είχε το διευρυμένο γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τον Πρόεδρο Κληρίδη, παρουσιάστηκαν τα στελέχη του ΔΗΣΥ.

Ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος ενώ αντίθετη άποψη εξέφρασε ο Δημήτρης Συλλούρης.

Από την πλευρά του ο Πρόδρομος Προδρόμου εξέφρασε μεν την ικανοποίηση του από το αποτέλεσμα της συνάντησης, όμως εμμένει στο ξεκαθάρισμα κάποιων εσωκομματικών ζητημάτων.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης χαρακτήρισε ανευ αντικειμένου τη συζήτηση για το βέτο στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις προς την Τουρκία.

Η Ελλάδα, οπως είπε, είναι διατεθειμένη να συμβάλει ωστε η Τουρκία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησε ο μεγάλος σεισμός και στο πνεύμα αυτό ηταν και οι συζητήσεις που είχε ο κ. Κρανιδιώτης, αυτές τις μέρες, με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του με τα πολιτικά κόμματα για το ΒΕΤΟ.


Δέσμευση για συνέχιση των επαφών και διαρκή αλληλοενημέρωση, ανέλαβαν ο νέος Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος και η ηγεσία του ΑΚΕΛ.

Το μεσημέρι, ο κύριος Χάσικος, συναντήθηκε στα γραφεία του κόμματος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ, Αντρέα Χρίστου, και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Νίκο Κατσουρίδη.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι η επαφή με το ΑΚΕΛ, θα πρέπει να συνεχισθεί απαραιτήτως.

Νωρίτερα, ο κύριος Χάσικος, επισκέφθηκε το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, στη Μαλούντα, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων της ΕΛΔΥΚ.


Οι συντεχνίες των οικοδόμων θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, για τη παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών οι οποίοι όπως υποστηρίζουν είναι και η βασική αιτία της αύξησης της ανεργίας.

Παράλληλα η ΠΕΟ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δίνει παραπλανητικά στοιχεία για την ανεργία και ότι το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 5% και όχι σε 3.6% όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τον ισχυρισμό της ΠΕΟ αυθαίρετο και είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο μετριέται η ανεργία είναι ο ίδιος σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Τον ισχυρισμό της ΠΕΟ ότι το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 5% απέριψε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Τρόποι επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Βουλή των αντιπροσώπων συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού στην σύσκεψη αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί η απόφαση ανέγερσης νέων κτιρίων στον χώρο της παλαιάς Πασυδύ επειδή εκεί έχουν αποκαλυφθεί αρχαία,και να αναζητηθεί γρήγορα νέος χώρος που δεν θα παρουσιάζει προβλήματα.

Μέχρι να ανεγερθεί νέο κτιρίο θα εξευρεθεί άλλο κατάλληλο κτίριο, στο οποίο θα στεγασθεί προσωρινά η βουλή.

Για τον σκοπό αυτό θα συσταθεί επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα της Βουλής

στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, η οποία θα συνεργάζεται με ομάδα εμπειρογνωμώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις επιλογές που εξετάζονται είναι το Γιώρκειον Μέγαρον, το ξενοδοχείο Φιλοξενία και το ξενοδοχείο Τσιέρτσιλ.


Η Ελληνική πολεμική αεροπορία προσέλαβε ζωντανά γεράκια, για να προστατεύει τα ατσάλινα γεράκια από τα ενοχλητικά πουλιά.
Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα καταστούν ασθενείς βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 21 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινες περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε στη συνέχεια, το τηλεμαγκαζίνο Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, με τη Ρούλα Κορομηλά και μία περιπέτεια της αστυνομικής σειράς ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθεί, το τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, η κυπριακή παραγωγή του Λόγου, Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΙΑΣ και η ελληνική κωμική σειρά, ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Thursday, 2 September 1999 - 16:27:11 UTC