Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-17

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Με πόνους στο στήθος μεταφέρθηκε χθές το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Χριστόδουλος Νικολαίδης, ο οποίος τελεί υπο κράτηση ώς ύποπτος, αναφορικά με την υπόθεση παράνομης χορήγησης αδειών παραμονής και εργασίας σε αλλοδαπούς.

Στο τμήμα πρώτων βοηθειών, υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα το οποιό έδειξε μεταβολές μή φυσιολογικές.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πριν έναμιση χρόνο είχε υποβληθεί σε εγχείρηση Μπάι Πάς, οι θεράποντες ιατροί θεωρούν ότι τις επόμενες δύο με τρείς μέρες, δέν θα είναι σε θέση να συμμετέχει σε οποιαδήποτε ακροαματική διαδικασία, ή να υποβληθεί σε ανάκριση.

Εν τω μεταξύ, σοβαρή κρίνεται η κατάσταση του, Πελοπίδα Ευγενιάδη, υπευθύνου του τμήματος αλλοδαπών και μετανάστευσης Λεμεσού, ο οποίος νοσηλεύεται στο καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, μετά που υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Αυτό συνέβη όταν πληροφορήθηκε ότι θα συλληφθεί ώς ύποπτος για υπόθεση παράνομης παραχώρησης αδειών παραμονής και εργασίας σε αλλοδαπούς στην Λεμεσό.

Πάντως, η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για εξιχνίαση της υπόθεσης.


Νέο θανατηφόρο συνέβη το πρωί στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας, παρά την αερογέφυρα Κόσιης.

Θύμα, 35χρονος Βρετανός στρατιώτης, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα του ξέφυγε από το δρόμο λόγω υπερβολικής ταχύτητας και καρφώθηκε βίαια σε χαντάκι.


Ποσότητα 350 γραμμαρίων καθαρής ηρωίνης, η οποία με νόθευση μπορεί να φθάσει μέχρι και το ένα κιλό, ανακάλυψε η αστυνομία στην Λάρνακα.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο Κώστας Χριστοφή Κακουλλής, γνωστός ως Αμερικάνος, 49 ετών, από την Λεμεσό, ενώ αναζητείται και συνεργάτης του, ο οποίος πιστεύεται ότι είναι Αραβας.

Ο Κακουλλής προσήχθη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών, Χρήστο Κατσικίδη, πιστεύεται πως τα ναρκωτικά ήρθαν στην Κύπρο από Αραβική χώρα, και πως ο Κακουλλής είναι ο αρχηγός σπείρας που προμήθευε σκληρά ναρκωτικά σε Λευκωσία και Λεμεσό.


Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει έως τα μέσα Δεκεμβρίου να αποστείλει τις προσκλήσεις του στα μέρη, διαφορετικά είναι υποχρεωμένος να καταλογίσει τις ανάλογες ευθύνες στην Τουρκική πλευρά για την άρνηση της να προσέλθει σε ουσιαστικες συνομιλίες.

Στις δηλώσεις αυτές προεβει ο Κυβερνητικος Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να οριοθετησει το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η πλευρά μας θα αναμένει τις προσκλήσεις του Κόφι Ανάν.

Οσον αφορά τους στοχους της Ελληνοκυπριακής πλευράς, ο κύριος Παπαπετρου επανέλαβε ότι τα αποτελεσματα της συνόδου κορυφης του Ελσίνκι θα καθορίσουν την στάση της πλευράς μας.


Με προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κλείσιμο του δημοτικού σχολείου Εργατών, προειδοποιούν οι κάτοικοι της κοινότητας, εάν δεν κλείσει αμέσως το χυτήριο μετάλλων, που όπως υποστηρίζουν, και επιβεβαιώνεται από επιδημιολογική μελέτη, τους προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι κάτοικοι ζητούν την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ψήφισμα το οποίο πρόκειται να επιδώσουν εντός των ημερών.

Το πρωί, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν παγκοινοτική συγκέντρωση στο προαύλιο της εκκλησίας του χωριού, στην οποία παρέστησαν βουλευτές, και εκπρόσωποι κομμάτων και οργανώσεων, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στον αγώνα των κατοίκων.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το χυτήριο και κλείσιμο του δρόμου για δεκαπέντε λεπτά, με την συμβολική σημασία των δεκαπέντε χρόνων λειτουργίας του χυτηρίου.


Η τόνωση του ηθικού των κατοίκων στις ακριτικές περιοχές, ήταν ο στόχος σημερινής επίσκεψης του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Δημήτριου Δήμου, στην Αθηένου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έγινε συμβολική έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία.

Σε δηλώσεις του ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς τόνισε ότι η επίσκεψη του είχε στόχο την ενίσχυση του ηθικού των κατοίκων της ακριτικής κωμόπολης και της εμπέδωσης του μηνύματος ότι η Εθνική Φρουρά είναι διαρκώς δίπλα τους.


Νερό υπό πίεση και δακρυγόνα χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις της Χιλής για να διαλύσουν εκατοντάδες οπαδούς του πρώην δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέ, που διαδήλωναν μπροστά από τις πρεσβείες της Βρετανίας και της Ισπανίας, στο Σαντιάγκο.

Το συλλαλητήριο, οργανώθηκε από το Ιδρυμα του Χιλιανού δικτάτορα, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από τη σύλληψή του στο Λονδίνο, κατόπιν αιτήματος Ισπανού δικαστή.

Την ίδια ώρα και στην ίδια πόλη, έξι χιλιάδες διαδηλωτές, φώναζαν συνθήματα κατά του Πινοσέ, υποστηρίζοντας τη σύλληψη και την προσαγωγή του ενώπιον της δικαιοσύνης, για τα εγκλήματα της εξόντωσης πολιτών και πολιτικών του αντιπάλων, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του, από το 1973 έως το 1990.

Ο πρώην δικτάτορας της Χιλής βρίσκεται τώρα υπό προσωρινή απαγόρευση στη Βρετανία, περιμένοντας πιθανή έκδοσή του στην Ισπανία.

Αύριο Δευτέρα, οι συνήγοροί του θα ασκήσουν έφεση ενώπιον του Βρετανικού Δικαστηρίου, το οποίο, πριν από περίπου δύο εβδομάδες αποφάσισε την έκδοση του Χιλιανού Στρατηγού στην Ισπανία.


Με ταχύτητα περίπου 16 χιλιομέτρων την ώρα, ο τυφώνας Ιρένε που άφησε πίσω του μέχρι στιγμής δεκαπέντε νεκρούς, κινείται τώρα, απειλητικά, προς τις βόρειες πολιτείες της Καλιφόρνια.

Οι κάτοικοι στη Φλώριδα, προσπαθούν να συνέλθουν από το χθεσινό χτύπημα των στοιχείων της φύσης, ενώ επτά άτομα, βρήκαν χθες βράδυ, τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία.

Αλλοι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους, στις Μπαχάμες και τέσσερις άλλοι στην Κούβα.

Στο Παλμ Μπιτς τα σπίτια πλημμύρισαν, οι δρόμοι καλύφθηκαν από νερό και πολλοί κάτοικοι κυκλοφορούν με βάρκες.

Υπολογίζεται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο κατοικίες και επιχειρήσεις, έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη Νότια Καρολίνα, ο κυβερνήτης της Πολιτείας, ανακοίνωσε ότι οι αρχές συνιστούν σε όσους επιθυμούν να φύγουν από τις νησίδες που βρίσκονται πολύ κοντά στις παραλίες.

Ο φονικός τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν τα 128 χιλιόμετρα την ώρα και σύμφωνα με τους ειδικούς, κατατάσσεται στο νούμερο ένα της κλίμακας "Σαφίρ Σίμσον", με ανώτατο όριο τον αριθμό 5.


Με την συνεργασία της Τράπεζας Αναπτύξεως και της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης στήθηκε η πρώτη ξένη Επενδυτική Τράπεζα στην Ρωσία.

Κατά την επιστροφή του, από το Κρασνοτάρ ο Υπουργός Οικονομικών, Τάκης Κληρίδης, ο οποίος τέλεσε τα εγκαίνια, επισήμανε την θετική εξέλιξη για την Κύπρο που ενισχύει σημαντικά τις οικονομικές και φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η Κύπρος συμμετέχει με ποσοστό 75%, ενώ το υπόλοιπο 25% ανήκει στην Ευρωπαική Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.


Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κύπρου απένειμε χθες βράδυ τον τίτλο της "Προσωπικότητας της Χρονιάς", στον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος ΕΔΕΚ, Βάσο Λυσσαρίδη.

Ο τίτλος που απονέμεται σε εξέχοντα μέλη της κυπριακής κοινωνίας, για τις υπηρεσίες και την προσφορά τους προς την Αρμενία, έχει ήδη γίνει θεσμός.

Ο κύριος Λυσσαρίδης σε ομιλία του ευχαρίστησε την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Κύπρου για την τιμητική αυτή διάκριση και μίλησε για την συνεχόμενη αδικία που γίνεται σε βάρος του αρμενικού λαού από την Τουρκία.

Η απονομή έγινε στην παρουσία αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, μελών του διπλωματικού σώματος, καθώς και ολόκληρης της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της αρμενικής κοινότητας.


Την τελευταία της πνοή, άφησε τα ξημερώματα στο πατρικό της σπίτι στη Πάτρα, σε ηλικία 57 ετών, η γνωστή πρωταγωνίστρια του Ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, Μέμα Σταθοπούλου.

Η Ελληνίδα ηθοποιός, πριν από ένα χρόνο κτυπήθηκε από τον καρκίνο.


Η κοινωνική ευημερία των φοιτητών της Ευρώπης και το δικαίωμα στην ανεξαρτησία και την πρόσβαση στην εκπαίδευση, είναι το θέμα της 37ης συνόδου των εθνικών ενώσεων φοιτητών της Ευρώπης, που άρχισε το πρωί στην Λευκωσία.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της συνόδου, η οποία θα διαρκέσει έξι ημέρες, θα γίνει και ημερίδα για τον Κυπριακό, με ομιλητή τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη.

Στην σύνοδο παίρνουν μέρος 90 φοιτητικοί αντιπρόσωποι από 31 ευρωπαικές χώρες, ενώ κύριο θέμα της θα είναι τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, όπως η στέγαση, η ασφάλεια, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η αγορά βιβλίων.


Το προσφυγικό σωματείο Κώμα του Γιαλού και η Μαθητική Κίνηση της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού ενίσχυσαν σήμερα την διαφωτιστική εκστρατεία στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Οι πρόσφυγες από την κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού, λύγισαν μπροστά στη θέα του συρματοπλέγματος και έδωσαν την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Επικεφαλής των προσφύγων ήταν ο πρώην υπουργός Εμπορίου Κυριάκος Χριστοφή, ο οποίος κάλεσε τον Πρόεδρο Κληρίδη όπως κατά τις επικείμενες συνομιλίες λάβει σοβαρά υπόψη τα προβλήματα των αγνοουμένων, των εγκλωβισμένων και των προσφύγων.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της νεολαίας του ΔΗΣΥ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις μανάδες των αγνοουμένων και το δράμα τους και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους στο δράμα που παιρνούν.


Απροσδόκητη εξέλιξη είχε σήμερα το γκραν πρι της Μαλαισίας για το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα.

Με την συμπλήρωση του αγώνα, η Φερράρι πανηγύρισε για τις δύο πρώτες θέσεις που κατέλαβαν οι Εντι Ερβαιν, και Μάικλ Σιούμαχερ.

Δύο ώρες αργότερα, όμως, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ακύρωσε το αποτέλεσμα, επικαλούμενη τεχνικούς λόγους που αφορούν σε παραβάσεις στις κατασκευαστικές προδιαγραφές.

Η Φερράρι, πάντως, κατέθεσε έφεση για την απόφαση αυτή, έφεση που θα εξεταστεί αρχές της επόμενης εβδομάδας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Απόψε ο καιρός θα είναι μέχρι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι, νοτιοδυτικοί μέχρι δυτικοί και αργότερα βορειοδυτικοί τριών και τοπικά τεσσάρων Μποφόρ.

Η θάλασσα θα παραμείνει στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 10 στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 17 October 1999 - 14:28:03 UTC