Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-10-22

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Υστερα από τρίωρη διαδικασία, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε όπως αφεθεί ελεύθερος ο Ανδρέας Τσαγγαρίδης ο οποίος είχε συλληφθεί ως ύποπτος το πρωί, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών κατά την περίοδο 1996-1999.

Απορρίπτοντας την αίτηση της Αστυνομίας για την έκδοση διατάγματος τριήμερης κράτησης του Τσαγγαρίδη, ο δικαστής Χάρης Πογιατζής έκρινε ότι δεν αποδείχθηκε ότι η απόλυση του Τσαγγαρίδη μπορεί να εμποδίσει την εμπλοκή της αστυνομίας.

Εξερχόμενος του Δικαστηρίου, ο Αντρέας Τσαγγαρίδης απέφυγε να προβεί σε οποιεσδήποτε δηλώσεις.


Η μαγνητοταινία που κατέχουν οι αρχές ασφαλείας, πιθανόν να αποτελεί και δεύτερο ποινικό αδίκημα, δήλωσε στο Mega, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης.

Ο κύριος Μαρκίδης ανέφερε ότι ζήτησε να του παραδοθεί η μαγνητοταινία, ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της.

Αναφερόμενος στη σύλληψη του Ανδρέα Τσαγγαρίδη, ο κύριος Μαρκίδης δήλωσε ότι αυτό κρίθηκε αναγκαίο από τον αστυνομικό ανακριτή, ενώ για την προσωπική σχέση που έχει ο ίδιος με τον κύριο Τσαγγαρίδη, ανέφερε πως έσφιξε την καρδιά του και έπραξε αυτό που του προστάζει το καθήκον του.

Για την περίπτωση του αξιωματικού Πελοπίδα Ευγενιάδη, είπε ότι έχει αφεθεί ελεύθερος αλλά δεν απαλλάσσεται από την υπόθεση.


Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του, ότι θα ζητήσει την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκου Κόση, μίλησε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Εκείνο το οποίο ανέφερα, είπε συγκεκριμένα ο κύριος Αναστασιάδης, είναι ότι αν διανοηθεί οποιοσδήποτε να καλύψει ή να συγκαλύψει αυτή την υπόθεση, τότε ναί, θα ζητήσω την παύση του.Επίσης, συνέχισε, θα ζητήσω την παραίτηση εκείνου, από παραλείψεις του οποίου δεν θα προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, όσοι για τους οποίους υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκονται, μη εξαιρουμένου και του αδελφού μου.

Με την θέση του κυρίου Αναστασιάδη, συμφώνησε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Μιχάλης Παπαπέτρου, ανέφερε ότι παρακολουθώντας ο ίδιος τη σχετική συνέντευξη του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού, δεν διαπίστωσε ότι αυτός εκτόξευσε οποιαδήποτε απειλή κατά του Νίκου Κόσιη.

Ο κύριος Παπαπέτρου χαρακτήρισε δικαίωμα κάθε πολιτικού προσώπου να ζητεί την παύση, την παραίτηση ή την αποπομπή του οποιουδήποτε, αλλά ταυτόχρονα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του Προέδρου Κληρίδη προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης.


Σοκ, έχει προκαλέσει η πρωτόγνωρη για τα Ελληνικά δεδομένα, ενέργεια, δύο ανδρών χθες βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας.

Ολη τη νύχτα, τριγυρνούσαν σε στέκια αλλοδαπών και πυροβολούσαν αδιακρίτως αθώους.

Από την απάνθρωπη αυτή ρατσιστική ενέργεια, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν κρίσιμα.

Οι δράστες συνελήφθησαν και τώρα θα δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στο φυσικό της περιβάλλον, στις εγκαταστάσεις της ρωσικής ακαδημίας θαλασσιων ειδών, επέστρεψε η φώκια που βρισκόταν σε δελφινάριο της Αγίας Νάπας.

Η φώκια, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, δηλώνει ο Ρώσος εκπαιδευτής της.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το ΑΚΕΛ διαφοροποιείται από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Κυπριακό μετά την αποτυχία της αποστολής Μόουζες στην περιοχή και προειδοποιεί ότι κινδυνεύουμε να αυτοπαγιδευτούμε.

Υστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε πως η κυβέρνηση έπρεπε να καταγγείλει την αδιαλλαξία του Ντενκτάς στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κύριος Χριστόφιας προβλέπει πως ο Ντενκτάς θα δεχθεί ενδεχόμενη πρόσκληση του Κόφι Ανάν για διάλογο, όχι επειδή το θέλει ο ίδιος, αλλά επειδή το θέλει η Αγκυρα, η οποία, όπως είπε, θέλει να δείξει μέτρα καλής θέλησης για να καταφέρει να μπει στον προθάλαμο της Ευρώπης.

Ο κύριος Χριστόφιας προσδιορίζει την ημερομηνία σύγκλησης συνομιλιών πολύ κοντά στην Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι που θα γίνει τον Δεκέμβριο.


Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο είχε σήμερα η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από κοντά, αλλά και να ανταλάξει απόψεις γύρω από το Κυπριακό πρόβλημα.

Μετά το τέλος της συνάντησης της με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι οι Ελληνες πολιτικοί, νιώθουν τον πόνο των Κυπρίων.

Η κυρία Μπακογιάννη θα μιλήσει απόψε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου, με θέμα "Νέες πραγματικότητες και η Ελληνική Εθνική Στρατηγική".

Η όλη εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού που έχει καθιερώσει ο Σύνδεσμος των Αποφοίτων Αγγλικής Σχολής.


Διάλογο με την ΠΑΣΥΔΥ αρχίζει σύντομα η κυβέρνηση, με στόχο αλλαγές στις κλίμακες μισθοδοσίας και για εξεύρεση τρόπων παράτασης του ορίου αφυπηρέτησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Οικονομικων Τάκης Κληρίδης, ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών κατά την παρουσίαση των προυπολογισμών του 2000.

Ο κύριος Κληρίδης χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλο το κόστος του κρατικού μισθολογίου, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια περιορισμού των νέων θέσεων, εκτός από τους τομείς της Παιδείας της Αμυνας και της Υγείας.

Ο υπουργός Οικονομικων επιβεβαίωσε, επίσης, την είδηση που είχε μεταδώσει το ΜΕΓΚΑ ότι η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει νομοσχέδιο, με το οποίο θα επιβάλλεται τέλος ένα τοις εκατόν επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Οπως ανέφερε, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Βουλή και υπολογίζεται ότι θα αποφέρει ποσό ύψους 50 έως 55 εκατομμυρίων λιρών στα δημόσια ταμεία.


Εντός των ημερών αναμένεται να αναθεωρηθούν τα περιοριστικά μέτρα στο χρηματιστήριο, δήλωσε στην βουλή ο υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης.

Εν τω μεταξύ, ο Σύνδεσμος Χρηματιστών έχει ήδη υποβάλει πρόταση προς το Διοικητικό Συμβουλιο του ΧΑΚ, με το οποίο ζητεί την κατάργηση του ανωτάτου ορίου συναλλαγών και την επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου την ερχόμενη εβδομάδα για τριάντα λεπτά, την μεθεπόμενη εβδομάδα για εξήντα λεπτά και ακολούθως για ενενήντα λεπτά.

Στη σημερινή συνεδρία, ξεπεράστηκε το ανώτατο όριο πράξεων των 2.000, στην προσυνεδρία της συνάντησης.

Αυτή την φορά, ο γενικός δείκτης σημείωσε οριακή υποχώρηση, καταλήγοντας στις εξακόσιες τρεις κόμμα έξι μονάδες.


Ισχυρή σεισμική δόνηση, έπληξε είκοσι λεπτά μετά τις πέντε τα ξημερώματα, τις νότιες περιοχές της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα περίπου 200 άτομα να τραυματιστούν, ενώ μέχρι στιγμής ένα άτομο, έχασε τη ζωή του.

Ο σεισμός, με επίκεντρο την πόλη Τσιαγί, είχε μέγεθος 6,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ και έγινε αισθητός σχεδόν σε ολόκληρη την Ταϊβάν.

Ακολούθησαν, περίπου 80 μετασεισμικές δονήσεις και ορισμένες έφθάναν το μέγεθος των έξι βαθμών.

Τον περασμένο μήνα, ισχυρός σεισμός στην Ταϊβάν, σκότωσε περισσότερα από 230 άτομα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σταδιακά θα εμφανιστούν νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί ασθενείς, 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, στους 19 στις υπόλοιπες παράλιες περιοχές και στους 15 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν θα φέρουν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι το πρωί κυρίως δυτικοί ασθενείς 2 ως 3 μποφόρ και αργότερα θα καταστούν νοτιοδυτικοί μέτριοι, 4 ως 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα παράλια και στους 24 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Σήμερα η πιο ψηλή θερμοκρασία στη Λευκωσία ήταν 30 βαθμοί και η πιο χαμηλή 17, στη Λεμεσό 28 με 20, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 28 με 18, στην Κερύνεια και την Πάφο 27 με 18 και τέλος στον Πρόδρομο 26 με 15 βαθμούς.

Τις επόμενες μέρες ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.


Μια ματιά τώρα στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην Αθήνα υπάρχει συννεφιά και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 24 βαθμούς.

Στο Λονδίνο επίσης υπαρχει συννεφιά και η θερμοκρασία φθάνει τους 16 βαθμούς.

Στις Βρυξέλλες τώρα όπου η θερμοκρασία ανέρχεται στους 16 βαθμούς και ο καιρός είναι συννεφιασμένος.

Στο Παρίσι υπάρχουν βροχές και η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 13 βαθμούς.

Στη Ρώμη υπάρχει συννεφια και η θερμοκρασία φθάνει τους 19 βαθμούς.

Τέλος στην Μόσχα επίσης ο καιρός είναι συννεφιασμένος και η θερμοκρασία ανέρχεται στους 5 βαθμούς.


Εδώ, ολοκληρώθηκε το απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΑ.

Αναλυτικά οι ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού μας στις 8 και μισή.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 22 October 1999 - 15:27:14 UTC