Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-10

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΙΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΟΤΕΡΟ
  • [02] ΚΙΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [03] ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΙΝΑ
  • [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [05] ΤΣΕΡΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
  • [06] ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ
  • [07] ΝΑΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ
  • [08] ΔΕΕ ΓΙΟΥΓΚΟ
  • [09] ΓΙΟΥΓΚΟ ΧΑΓΗ
  • [10] ΕΚΡΗΞΗ ΡΟΠΑΣ
  • [11] ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ
  • [12] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ
  • [13] ΛΟΡΔΟΣ ΤΡΙΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
  • [14] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟ
  • [15] ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΗ

  • [01] ΚΙΝΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΝΕΟΤΕΡΟ

    Η Κίνα προέβη σήμερα στα πρώτα διπλωματικά αντίποινα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών,λόγω του βομβαρδισμού της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει το διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες για στρατιωτικά θέματα στους τομείς της αποτροπής διασποράς των πυρηνικών όπλων, του ελέγχου των εξοπλισμών και της διεθνούς ασφάλειας. Αναστέλλει επίσης το διάλογο για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    [02] ΚΙΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Στο μεταξύ συνεχίζονται στην Κίνα για τρίτη ημέρα οι διαδηλώσεις καταδίκης του φονικού νατοϊκού κτυπήματος εναντίον της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Οπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Σι Εν Εν εκατοντάδες φοιτητές άρχισαν να συρρέουν μπροστά από τις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας στο Πεκίνο, φωνάζοντας συνθήματα όπως "πληρώστε με αίμα τα χρέη αίματος" και "διαλύστε το ΝΑΤΟ". Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους έφραξαν το δρόμο παρεμποδίζοντάς τους να προσεγγίσουν τα κτίρια.

    Το αμερικανικό Υπουργείο εξωτερικών ανέστειλε στο μεταξύ προγραμματισμένα ταξίδια κυβερνητικών υπαλλήλων στην Κίνα και παράλληλα εξέδωσε οδηγία με την οποία προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν να ταξιδεύσουν στη χώρα αυτή. Παρόμοια οδηγία εξέδωσε και η Βρετανία.

    [03] ΚΛΙΝΤΟΝ ΚΙΝΑ

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών σε μήνυμά του στον Κινέζο ομόλογό του Ζιάνγκ Ζεμίν, εκφράζει τη βαθειά του λύπη για το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Στο μήνυμα, το οποίο παραδόθηκε στην κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Κλίντον εξηγεί ότι επρόκειτο περί λάθους. Παράλληλα, ο πρόεδρος Κλίντον ζητεί από τον Κινέζο πρόεδρο όπως λάβει όλα τα μέτρα για προστασία των Αμερικανών αξιωματούχων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στην αμερικανική πρεσβεία στο Πεκίνο.

    [04] ΓΙΟΥΓΚΟ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Σχετικά ήσυχη νύκτα πέρασε ψες η Γιουγκοσλαβία, καθώς όπως μεταδίδεται μοναδικός στόχος των νατοϊκών επιδρομών φαίνεται να ήταν η Νις, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Οπως μάλιστα επισημαίνεται από τα διεθνή πρακτορεία, για πρώτη φορά από την έναρξη των νατοϊκών επιχειρήσεων δεν ήχησαν ψες οι σειρήνες στο Βελιγράδι.

    [05] ΤΣΕΡΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Ελπίδες για πρόοδο στις προσπάθειες διπλωματικής διευθέτησης του γιουγκοσλαβικού άφησε χθες ο Ρώσος απεσταλμένος Βίκτορ Τσερνομύρτιν,ο οποίος μίλησε για νέα δεδομένα,στα οποία αντέδρασε θετικά ο Σλόποταν Μιλόσεβιτς. Ενόψει των νέων εξελίξεων, τις οποίες ομως δεν αποκάλυψε,ο κύριος Τσερνομίρτιν επέστρεψε από τη Βόννη στη Μόσχα για να ενημερώσει τη ρωσική κυβέρνηση. Στη ρωσική πρωτεύουσα ο κύριος Τσερνομύρτιν θα έχει επίσης συνάντηση με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Στρόουπ Τάλμποτ.

    [06] ΣΚΟΠΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

    Στα Σκόπια, πενήντα χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν χθες βράδυ συγκεντρωση εναντίον των νατοϊκών βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Την αντιπολεμική διαδήλωση οργάνωσαν οκτώ κόμματα της αντιπολίτευσης και η Ενωση των Εργατικων Συνδικάτων. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ουδετερότητα και αποστρατικοποίηση των Σκοπίων, με την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από τη χώρα.

    [07] ΝΑΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ

    Το ΝΑΤΟ φαίνεται να εγκαταλείπει τα σχέδια να επιβάλει δια της βίας την απαγόρευση πώλησης πετρελαίου στη Γιουγκοσλαβία και προσανατολίζεται περισσότερο στην ιδέα να ασκήσει πιέσεις για την εθελοντική συγκατάθεση των προμηθευτριών χωρών να σταματήσουν τις παραδόσεις. Η εφημερίδα "Φαϊνάνσιαλ Τάιμς" γράφει σήμερα ότι με βάση τη νέα αυτή τακτική, οι χώρες εκείνες που θα αρνούνται να σταματήσουν τις παραδόσεις πετρελαίου στη Γιουγκοσλαβία και δεν θα δέχονται νηοψίες στα πλοία τους από τα νατοϊκά πολεμικά σκάφη, θα καταγγέλλονται και θα προγράφονται, ενώ θα υπόκεινται σε πλείστες άλλες διπλωματικές πιέσεις.

    [08] ΔΕΕ ΓΙΟΥΓΚΟ

    Με την κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία θα ασχοληθούν οι υπουργοί εξωτερικών και άμυνας της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, στη διήμερη σύνοδό τους που αρχίζει σήμερα στη Βρεμη. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και ο υπουργός εθνικής άμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

    [09] ΓΙΟΥΓΚΟ ΧΑΓΗ

    Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης συνέρχεται σήμερα εκτάκτως για να εξετάσει αίτημα της Γιουγκοσλαβίας για άμεσο τερματισμό των νατοϊκών βομβαρδισμών. Στο γιουγκοσλαβικό αίτημα υπάρχει επίσης αξίωση για καταδίκη δέκα χωρών του Νάτο για γενοκτονία και πλήγμα κατά της κυριαρχίας της Γιουγκοσλαβίας, κατά παράβαση του διεθνούς νόμου, ο οποίος απαγορεύει τη χρήση βίας εναντίον άλλων κρατών.

    [10] ΕΚΡΗΞΗ ΡΟΠΑΣ

    Εκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λεμεσό, στην περιοχή Γερμασόγειας, στην αυλή της οικίας του Αντρου Χριστοδούλου, 40 χρόνων, ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου. Ο Χριστοδούλου είναι αδελφός του Ιερόθεου Χριστοδούλου, άλλως Ρόπα. Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις της αστυνομίας, η έκρηξη πιθανόν να οφείλεται σε χειροβομβίδα η οποία ρίφθηκε εναντίον της οικίας του Χριστοδούλου, που βρίσκεται στην οδό Αμπελακίων και Ηλιουπόλεως, από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο ίδιος ο Χριστοδούλου ανέφερε ότι στις 2 και 30 το πρωί και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, είδε αυτοκίνητο να περνά από το δρόμο και την ίδια ώρα ακούστηκε έκρηξη. Από την έκρηξη, που συγκλόνισε την περιοχή, έσπασαν τα τζάμια της οικίας.

    [11] ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ

    Εθνοφρουρός από την Πάφο, ο Αργύρης Ευριπίδου Μιχαήλ, δεκαεννέα ετών, βρήκε ακαριαίο το θάνατο σε οδικό δυστύχημα που συνέβη χθες βράδυ στο δρόμο Λεμεσού- Πάφου κοντά στα Κούκλια. Η μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε ο Εθνοφρουρός συγκρούστηκε μετωπικά, σε στροφή του δρόμου, με αυτοκίνητο που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Ο οδηγός του αυτοκινήτου δεν έπαθε τίποτε.

    [12] ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΞΕΠΝΕΥΣΕ

    Υπέκυψε χθες βράδυ στα τραύματα του και ο Γιώργος Σαββίδης, είκοσι-επτά ετών από τη Λάρνακα, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα κατά την πυρκαγιά που εξερράγη στο εργοστάσιο του πατέρα του στο Καλό Χωριό Λάρνακας στις πέντε Μαϊου. Την περασμένη Παρασκευή είχε υποκύψει στα τραύματά του και ο πατέρας, Σάββας Σαββίδης, πενήντα- τριών ετών.

    [13] ΛΟΡΔΟΣ ΤΡΙΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

    Σε απεργία κατήλθαν σήμερα οι εργαζόμενοι σε τρίτο ξενοδοχείο της εταιρείας Λόρδος Χόλντιγκς, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς ξενοδοχοϋπαλλήλους των άλλων δύο ξενοδοχείων της εταιρείας, στη Λάρνακα. Εξω από το Γκόλντεν Κόστ, που βρίσκεται στον Πρωταρά, είναι συγκεντρωμένοι από τις έξι το πρωί, 20 απεργοί ξενοδοχοϋπάλληλοι, από τους 73 που εργοδοτούνται. Εντός της ημέρας, αναμένεται να γίνει έκτακτη απεργιακή συνέλευση, για να αποφασιστούν περαιτέρω μέτρα συμπαράστασης των απεργών στα άλλα δύο ξενοδοχεία της εταιρείας Λόρδος. Στο ξενοδοχείο Γκόλντεν Κόστ, είχαν γίνει 17 απολύσεις, οι οποίες όμως έχουν ανασταλεί.

    [14] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΟ

    Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το χθεσινοβραδινό ντέρμπυ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού για την εικοστή ένατη αγωνιστική του Πανελληνίου πρωταθλήματος πρώτης εθνικής κατηγορίας. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 72 βαθμούς και ακολουθούν η Αεκ με 64 και ο Παναθηναϊκός με 61.

    [15] ΤΖΟΚΕΡ ΚΕΡΔΗ

    Δεν βρέθηκε τυχερός στην πρώτη κατηγορία της χθεσινοβραδινής κλήρωσης του Τζόκερ και ποσό οκτακοσίων χιλιάδων λιρών μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση. Κληρώθηκαν οι αριθμοί: 6 23 25 29 και 40.

    Τζόκερ ο αριθμός 13.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 10 May 1999 - 7:33:17 UTC