Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-05-21

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΙΟΥ 1999
  • [01] ΜΟΣΧΑ ΕΠΑΦΕΣ
  • [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  • [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ
  • [04] ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΙΛΟΣ
  • [05] ΚΟΥΚ ΟΛΜΠΡΑΙΤ
  • [06] ΚΙΝΑ ΗΠΑ
  • [07] ΕΛΛΑΣ ΟΧΙ
  • [08] ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΑ
  • [09] ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΜΒΑ
  • [10] ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ
  • [11] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΝΕΟ
  • [12] ΠΑΟ
  • [13] ΚΑΙΡΟΣ

  • [01] ΜΟΣΧΑ ΕΠΑΦΕΣ

    Οι συνομιλίες Ρωσίας-Ηνωμένων Πολιτειών-Φιλλανδίας για το γιουγκοσλαβικό στη Μόσχα, δεν έχουν σημειώσει οποιαδήποτε πρόοδο μέχρι στιγμής, και διεκόπησαν αργά χθες τη νύκτα χωρίς να ανακοινωθεί πότε θα επαναληφθούν. Υστερα από διαβουλεύσεις που κράτησαν τρεις ώρες, ο πρόεδρος της Φιλλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ανάπαυλα στις συνομιλίες του με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό εξωτερικών Στρόουπ Τάλμποτ και τον Ρώσο απεσταλμένο Βίκτωρ Τσιερνομίρτιν. Κανένας από τους τρεις δεν έδωσε οποιαδήποτε ένδειξη πότε θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντησή τους.

    [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Ο Στρόουμπ Τάλμποτ χαρακτήρισε τις συνομιλίες εποικοδομητικές, ενώ ο Βίκτωφρ Τσερνομίρτιν είπε ότι οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν. Εξ άλλου το τηλεοπτικό δίκτυο Σι Εν Εν μετέδωσε ότι ο κύριος Τάλμποτ θα έχει σήμερα ιδιαίτερη συνάντηση με το Ρώσο υπουργό εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανώφ.

    [03] ΓΙΟΥΓΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ

    Την ιδια ώρα που συνεχίζονταν στη Μόσχα οι διπλωματικές διαβουλεύσεις, η νατοϊκή αεροπορία συνέχιζε τις επιθέσεις της εναντίον του Βελιγραδίου, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές και η κατοικία του πρέσβη της Ελβετίας, όταν κτυπήθηκε πετρελαιοδεξαμενή στην ίδια περιοχή. Οπως μετέδωσε το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Μπέτα, την ώρα της επίθεσης, στην κατοικία δινόταν δεξίωση από τον Ελβετό διπλωμάτη.

    [04] ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΙΛΟΣ

    Ο πρόεδρος Κλίντον προειδοποίησε τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς ότι οι βασικοί όροι που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για τερματισμό των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας, δεν είναι διαπραγματεύσιμοι. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Κλίντον είπε ότι ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος πρέπει να γνωρίζει πως δεν μπορεί να αλλάξει τους θεμελιώδεις όρους που έχει διατυπώσει το Νάτο. Κι αυτό, γιατί, πρόσθεσε, οι όροι αυτοί είναι αναγκαίοι για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες του Κοσσυφοπεδίου στα σπίτια τους και να ζήσουν ειρηνικά.

    [05] ΚΟΥΚ ΟΛΜΠΡΑΙΤ

    Η Βρετανία κάλεσε και πάλι το Νάτο να προχωρήσει σε προετοιμασίες για την ανάπτυξη χερσαίας στρατιωτικής δύναμης του Νάτο στο Κοσσυφοπέδιο. Τη βρετανική πρόταση επανέλαβε ο Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ στην Αμερικανίδα ομόλογό του Μαντλήν Ολμπραϊτ, η οποία όμως διετύπωσε και πάλι επιφυλάξεις. Η Βρετανία είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που έχει εκφραστεί ανοιχτά υπέρ της χερσαίας επέμβασης.

    [06] ΚΙΝΑ ΗΠΑ

    Η Κίνα απαγόρευσε τις επισκέψεις αμερικανικών πολεμικών πλοίων στο Χογκ Κογκ, σε αντίποινο για το βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι. Εκπρόσωπος του αμερικανικού προξενείου στο Χογκ Κογκ δήλωσε ότι το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ειδοποίησε το προξενείο ότι η παρουσία αμερικανικών πλοίων στα νερά του Χογκ Κογκ, υπό τις περιστάσεις, δεν είναι ευπρόσδεκτη.

    [07] ΕΛΛΑΣ ΟΧΙ

    Η Ελλάδα απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για χρήση του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μεταγωγικά αεροπλάνα με προορισμό την Ιταλία. Τα αεροπλάνα θα μετέφεραν ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό υλικό στην Ιταλία για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον της Γιουγκοσλαβίας. Τα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας απέρριψαν το τουρκικό αίτημα με βάση την πάγια θέση της Ελλάδας ότι δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, ούτε παρέχει διευκολύνσεις σε χώρες που συμμετέχουν σε αυτές.

    [08] ΗΠΑ ΠΑΙΔΙΑ

    Αλλο ένα επεισόδιο ρίψης πυροβολισμών εναντίον μαθητών σημειώθηκε σε αμερικανικό σχολείο, ένα μήνα μετά το μακελειό σε σχολείο του Κολοράντο, όπου είχαν σκοτωθεί δεκατρία άτομα. Δράστης της νέας επίθεσης ένας δεκαπεντάχρονος, ο οποίος άνοιξε πυρ με δύο όπλα, τραυματίζοντας έξι μαθητές και μαθήτριες. Το επεισόδιο συνέβη σε γυμνάσιο κοντά στην Ατλάντα της πολιτείας Γεωργίας.

    [09] ΛΑΡΝΑΚΑ ΒΟΜΒΑ

    Εκρηξη βόμβας, μικρής ισχύος, σημειώθηκε στη Λάρνακα. Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε παράθυρο υποσταθμού της Αρχής Ηλεκτρισμού, στην οδό Ψηλορείτη. Ενα δρόμο πιο κάτω, βρίσκονται στα διϋλιστήρια. Η έκρηξη ακούστηκε στη 1 και 40 μετά τα μεσάνυχτα, αλλά ο χώρος όπου είχε τοποθετηθεί η βόμβα εντοπίστηκε στις τέσσερις το πρωί. Στον υποσταθμό της ΑΗΚ προκλήθηκαν ελάχιστες υλικές ζημιές.

    [10] ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ

    Παραλύουν για δύο ώρες σήμερα, τα τελωνεία και τα εργαστήρια των κυβερνητικών νοσοκομείων. Η στάση θα αρχίσει το μεσημέρι. Η ΠΑΣΥΔΥ σε ανακοίνωσή της, παραθέτει ως λόγο για τη στάση, την μή υλοποίηση σχετικών συμφωνιών με την κυβέρνηση, που αφορούν αναδιοργανώσεις των τελωνείων και των εργαστηρίων των νοσοκομείων. Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στα τελωνεία των αεροδρομίων και των λιμανιών, καθώς δεν θα διεκπεραιωθεί καμία τελωνειακή εργασία. Από τη στάση εργασίας στα Νοσοκομειακά Εργαστήρια, θα επηρεαστούν άμεσα τα χημεία και οι τράπεζες αίματος, τα οποία θα εργαστούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [11] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΝΕΟ

    Σβήστηκε τη νύκτα η μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα στην περιοχή Μαθιάτη-Αναλυόντα. Η πυρκαγιά, η οποία μαινόταν για τρεις σχεδόν ώρες ανεξέλεγκτα, αποτέφρωσε οπωροφόρα δένδρα, πεύκα, σιτηρά και άγρια βλάστηση, σε έκταση τριών τετραγωνικών χιλιομέτρων.

    [12] ΠΑΟ

    Ο Παναθηναικός κατέκτησε ψες το Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας, νικώντας τον Ολυμπιακό με εξήντα δύο-πενήντα τρεις. Είναι η δευτερη κατά συνέχεια χρονιά που ο Παναθηναϊκός αναδεικνύεται πρωταθλητής στην καλαθόσφαιρα.

    [13] ΚΑΙΡΟΣ

    Δελτίο καιρού:

    Το απόγευμα ο καιρός θα είναι αίθριος με παροδικές, αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί, μέτριοι ως ισχυροί, τεσσάρων έως πέντε μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη γενικά και κυματώδης, στις προσήνεμες περιοχές. Και απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειανατολικοί ασθενείς ως μέτριοι, τριών έως τεσσάρων μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη γενικά και ταραγμένη έως κυματώδης στις προσήνεμες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 15 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές. Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Friday, 21 May 1999 - 9:09:22 UTC