Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-06-22

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΤΡΙΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 1999
  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [02] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑ
  • [03] ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΑΣΥΠΙ
  • [04] ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑ
  • [05] ΑΓΓΕΛΗ ΚΑ
  • [06] ΓΛΑΥΚΟΣ ΧΕΡΚΟΥΣ
  • [07] ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [08] ΠΑΠΑ ΚΑΣ ΟΚΤΩ
  • [09] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΥΠΡΟΣ
  • [10] ΚΡΑΝΙ ΕΕ
  • [11] ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΙΛΟ
  • [12] ΣΕΡΒΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ
  • [13] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΣΥΦΟ
  • [14] ΔΗΣΥ ΕΠΟΜΕΝΗ
  • [15] ΕΛΛΑΣ ΗΤΤΑ

  • [01] ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Καθηλωμένος είναι ο στόλος των Κυπριακών Αερογραμμών μετά την εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία στην οποία κατήλθαν από τα μεσάνυκτα οι πιλότοι μέλη της ΠΑΣΥΠΙ.

    Χθεσινοβραδινή προσπάθεια της Μεσολαβητικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εργασίας για αποτροπή της απεργίας απέβη άκαρπη.

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν προβεί σε ειδικές διευθετήσεις για την εξυπηρέτηση των περίπου τριών χιλιάδων επιβατών που θα επηρεασθούν.

    [02] ΡΟΛΑΝΔΗΣ ΚΑ

    Ο υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση στις Κυπριακες Αερογραμμές και αποκάλυψε ότι συζητείται κατάργησή τους.

    Δεν είναι δυνατόν, σημείωσε, να πληρώνει ο Κύπριος πολίτης εκατομμύρια για προώθηση του τουρισμού και τελικά οι πλέον καλοπληρωμένοι υπάλληλοι στην Κύπρο, να βάζουν αψυχολόγητα στο στόχαστρο τον τουρισμό και να τον καταστρέφουν.

    Σε δηλώσεις στο Ρικ ο κύριος Ρολάνδης αποκάλυψε ότι το υπουργείο του μελετά κατά πόσον χρειάζονται πλέον οι Κυπριακές Αερογραμμές και ότι συζητείται και θέμα κατάργησής τους.

    Είτε αυτή η εταιρία, τόνισε, μπαίνει σε μια βάση, είτε αρχίζει η απορρύθμιση.

    [03] ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΑΣΥΠΙ

    Απαντώντας στις δηλώσεις Ρολάνδη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πασυπί, Γιώργος Χαραλάμπους είπε ότι αν το κράτος πιστεύει ότι πρέπει να καταργήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές, ας το κάνει.

    Δεν μπορεί όμως, πρόσθεσε, να θυματοποιούνται οι πιλότοι και να γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα του πολιτικού παρεμβατισμού, της κακοδιαχείρισης και της τακτικής του διαίρει και βασίλευε που, όπως υποστήριξε, επικρατεί στις Κυπριακές Αερογραμμές.

    [04] ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΚΑ

    Ο υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Λεόντιος Ιεροδιακόνου προειδοποίησε ότι αν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές, η κυβέρνηση θα εισηγηθεί την άμεση ελευθεροποίηση της εταιρείας.

    Σε δηλώσεις στο Ρικ ο κύριος Ιεροδιακόνου είπε ότι εάν οι πιλότοι, ή άλλοι εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές συνεχίσουν να λαμβάνουν απεργιακά μέτρα, μεταξύ αυτών και την επ' αόριστον απεργία, τότε η ελευθεροποίηση θα είναι η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης.

    Ο υπουργός τόνισε ότι δεν μπορούν μικρές ομάδες να εκβιάζουν την κυπριακή οικονομία.

    Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές έπαψαν από καιρό να διαδραματίζουν ρόλο εθνικού αερομεταφορέα και όλα τα δρομολόγια τους στηρίζονται καθαρά σε εμπορικά κριτήρια.

    [05] ΑΓΓΕΛΗ ΚΑ

    Ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Τάσος Αγγελή αφού χαρακτήρισε τους πιλότους των Κυπριακών Αερογραμμών κακομαθημένους υπερπρονομιούχους, σημείωσε ότι η εταιρία αντιμετωπίζει ένα συνεχή ανταρτοπόλεμο απο μέρους της Πασυπί.

    Υπάρχουν, είπε, συλλογικές συμβάσεις, τις οποίες υπέγραψε η Πασυπί και οι οποίες προβλέπουν ότι οι πιλότοι μέλη της δεν δικαιούνται να γίνονται κυβερνήτες στη Γιουροσύπρια.

    [06] ΓΛΑΥΚΟΣ ΧΕΡΚΟΥΣ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε το πρωί η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αν Χέρκους.

    Η κυρία Χέρκους περιορίστηκε να πει ότι η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της διαδικασίας πήγαινε-έλα και πως την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [07] ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με πληροφορίες του απεσταλμένου του ΡΙΚ στην Αθήνα Πέτρου Κωνσταντίνου.

    Θα προηγηθεί, επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και του Αρχηγού Γεεθά, στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη.

    [08] ΠΑΠΑ ΚΑΣ ΟΚΤΩ

    Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης χαρακτήρισε ενθαρρυντικό βήμα τη δήλωση της Ομάδας των Οκτώ για το Κυπριακό, προσθέτοντας ότι με εποικοδομητική διάθεση μπορεί να βρεθεί λύση στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

    Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι η Αθήνα βλέπει θετικά την απόφαση των Οκτώ, που παραπέμπει στα Ηνωμένα Εθνη, γιατί αυτό είναι το κατάλληλο πλαίσιο για επίλυση του προβλήματος.

    [09] ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

    Το άριστο επίπεδο προετοιμασίας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση εξήρε η γερμανική προεδρία μετά το τέλος της διακυβερνητικής διάσκεψης Ενωσης-Κύπρου, στο Λουξεμβούργο.

    Ο Γερμανός υπουργός, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Γκίντερ Βερχόφεν, σε δηλώσεις εξέφρασε την ευχή όπως οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό και επί φινλανδικής προεδρίας.

    [10] ΚΡΑΝΙ ΕΕ

    Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης εξέφρασε ικανοποίηση για την ομαλή πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ευχήθηκε όπως συνεχιστούν με τον ίδιο ρυθμό.

    [11] ΚΛΙΝΤΟΝ ΜΙΛΟ

    Ο πρόεδρος Κλίντον κάλεσε τους Σέρβους να απορρίψουν την αιμοσταγή, όπως είπε, ηγεσία του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σλοβενίας, ως μοντέλο ανάπτυξης για το μέλλον των Βαλκανίων.

    [12] ΣΕΡΒΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ

    Ο Διοικητής της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο στρατηγός Μάϊκολ Τζάκσον δήλωσε ότι καθημερινώς, όλο και περισσότεροι Σέρβοι πρόσφυγες επιστρέφουν στα σπίτια τους.

    Τουλάχιστο το ένα τρίτο των Σέρβων κατοίκων του Κοσσυφοπεδίου είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους, αναζητώντας ασφαλείς περιοχές στην υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία.

    [13] ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΣΥΦΟ

    Η διαδικασία ανασυγκρότησης του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και ευρύτερα της περιοχής των Βαλκανίων, ήταν το βασικό θέμα χθεσινής συνεδρίας του Συμβουλίου υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο.

    Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης.

    [14] ΔΗΣΥ ΕΠΟΜΕΝΗ

    Στα πρότυπα σκιώδους κυβέρνησης θα λειτουργεί το νέο Πολιτικό Γραφείο του Δησύ.

    Ο πρόεδρος του Κόμματος Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις στο ΡΙΚ είπε ότι γίνονται σκέψεις για αξιοποίηση του Πρόδρομου Προδρόμου στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος.

    Πληροφορίες του ΡΙΚ φέρουν τον κύριο Προδρόμου να αναλαμβάνει τη θέση του κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΣΥ.

    [15] ΕΛΛΑΣ ΗΤΤΑ

    Με ένα πόντο διαφορά η Εθνική Ελλάδας στην καλαθόσφαιρα ηττήθηκε χθες βράδυ απο την αντίστοιχη ομάδα της Γερμανίας.

    Η Γερμανία πήρε την νίκη με σκόρ 59-58. Ο αγώνας διεξήχθη στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας που άρχισε χθες στη Γαλλία.

    Την έκπληξη έκαμε η Τσεχία η οποία συνέτριψε τη Λιθουανία με 78-62 για τον τέταρτο όμιλο.

    Η Τσεχία, είναι ο σημερινός αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Thursday, 24 June 1999 - 13:33:17 UTC