Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus Broadcasting Corporation: News in Greek, 99-07-19

Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Cyprus Broadcasting Corporation at <http://www.cybc.com.cy/>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 1999
  • [01] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΣ
  • [02] ΑΕΡΟ ΕΡΕΥΝΑ
  • [03] ΝΟΣΟ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ
  • [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΠΛΟΙΑ
  • [06] ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΕΡΕΥΝΕΣ
  • [07] ΙΡΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [08] ΓΙΟΥΓΚΟ ΔΙΑΔΗΛ
  • [09] ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ

  • [01] ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΣ

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επιδιώξει ο Υπουργός Αμυνας, Γιαννάκης Χρυσοστομής.

    Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κύριος Χρυσοστομής είπε ότι υπό τις συνθήκες και εξελίξεις, κρίνει σκόπιμο ότι πρέπει να επιδιώξει συνάντηση με τον Πρόεδρο Κληρίδη, για να τον ενημερώσει επί του θέματος που προέκυψε, με αφορμή ταξίδι οκταμελούς αντιπροσωπείας, της οποίας ηγείτο, στο Παρίσι, με έξοδα εταιρείας κατασκευής οπλικών συστημάτων.

    Ο κύριος Χρυσοστομής είπε ότι δεν είχε θεωρήσει σκόπιμο να ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πρόεδρο Κληρίδη η το Υπουργικό για την προσφορά της Εταιρείας, διότι δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι επιλήψιμο.

    Εχω την πεποίθηση, πρόσθεσε ο κύριος Χρυσοστομής, ότι αυτό που έκανα ήταν το σωστό.

    Επισήμανε ότι η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και παλαιότερα, όταν αντιπροσωπεία του Υπουργείου Αμυνας, πήγε στη Μόσχα και διαπραγματευόταν με άλλη εταιρεία για αγορά όπλων.

    Και τότε, είπε ο κύριος Χρυσοστομής, τα έξοδα και είχαν καταβληθεί από την εταιρεία με την οποία γίνονταν οι διαπραγματεύσεις.

    [02] ΑΕΡΟ ΕΡΕΥΝΑ

    Οι Κυπριακές Αερογραμμές θα διενεργήσουν έρευνα, για τους λόγους που οδήγησαν χθες στη μεγάλη ταλαιπωρία εξακόσιων περίπου επιβατών της εταιρείας στη Λάρνακα, τη Θεσσαλονίκη και το Παρίσι, λόγω καθυστέρησης στις πτήσεις προς το Αμστερταμ και τη γαλλική πρωτεύουσα.

    Εχουν δοθεί αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές για τους λόγους καθυστέρησης των πτήσεων.

    Η πτήση για το Αμστερνταμ καθυστέρησε οκτώ ώρες.

    Αρχικά αναφέρθηκε ότι λίγη ώρα πριν από την απογείωση ο κυβερνήτης κάλεσε το πλήρωμα στην αίθουσα επιχειρήσεων των Κυπριακών Αερογραμμών για μάθημα.

    Ωστόσο, ο κυβερνήτης Κρις Χριστοδούλου, που είναι και ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΠΙ, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι είχε παρατηρηθεί βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του αεροπλάνου.

    Η πτήση για το Παρίσι δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή δεν ήλθε το αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη λόγω βλάβης.

    Στάληκε ανταλλακτικό από την Κύπρο, αλλά η πτήση καθυστέρησε και μετά τη διόρθωση της βλάβης, επειδή είχε συμπληρωθεί το ωράριο εργασίας των αεροσυνοδών.

    Από τη Λάρνακα το αεροπλάνο επρόκειτο να πετάξει για το Παρίσι, όπου ήδη το ανέμεναν από το μεσημέρι διακόσιοι πενήντα επιβάτες που επρόκειτο να έλθουν στην Κύπρο.

    Τελικά, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία, γιατί η πτήση θα γινει σήμερα.

    [03] ΝΟΣΟ ΑΠΕΡΓΙΑ

    Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι Τεχνολόγοι Νοσοκομειακών Εργαστηρίων.

    Η απεργία αρχισε στις επτά και τριάντα το πρωί και καλύπτει όλα τα Νοσοκομειακά Εργαστήρια σε όλα τα Νοσοκομεία της Κύπρου.

    Η ΠΑΣΥΔΥ επιρρίπτει ευθύνη στην κυβερνητική πλευρά, η οποία, όπως υποστηρίζει, επιδεικνύει αδικαιολόγητη κωλυσιεργία για σύγκληση της εξ Υπουργών Επιτροπής για μελέτη διαφωνιών που έχουν προκύψει σε θέματα Νοσοκομειακών Εργαστηρίων.

    Το Υπουργείο Υγείας απέρριψε την καταγγελία περί καθυστέρησης και ανακοίνωσε ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την απόφαση για τη σημερινή απεργία.

    Το Υπουργείο Υγείας καλεί τους ασθενείς που έχουν προγραμματισμένες αναλύσεις για σήμερα να μην προσέλθουν στα εργαστήρια.

    [04] ΚΛΗΡΙΔΗΣ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ

    Με αφορμή τη συμπλήρωση, αύριο, είκοσι-πέντε χρόνων από την αποφράδα ημέρα της έναρξης της εισβολής του Αττίλα, ο πρόεδρος Κληρίδης θα απευθύνει απόψε διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό.

    Το ΡΙΚ θα μεταδώσει το διάγγελμα μετά το βραδυνό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων των οκτώμισυ και των επτά στο πρώτο και το τρίτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

    Στο μεταξύ συνεχίζονται σημερα οι αντικατοχικές εκδηλώσεις.

    Το ΔΗΚΟ πραγματοποιεί στις οκτώ απόψε στο Αμφιθέατρο Μακαρίου του Τρίτου στη Σχολή Τυφλών, την ετήσια εκδήλωση "Μέρα Μνήμης, Τιμής και Αγώνα", με ομιλητή τον πρόεδρο της Βουλής και πρόεδρο του Κόμματος Σπύρο Κυπριανού.

    Η ΕΔΕΚ και η Επαλξη για την Ανασυγκρότηση του Κέντρου οργανώνουν απόψε αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Βάσο Λυσσαρίδη.Η εκδήλωση θα αρχίσει στις οκτώ.

    [05] ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΠΛΟΙΑ

    Τουρκία και Ντενκτάς κλιμακώνουν τις προκλήσεις και την αδιαλλαξία τους.

    Η Τουρκία απέστειλε έξη πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Κερύνειας για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει το παράνομο καθεστώς με αφορμή την επέτειο της εισβολής του Αττίλα.

    Από την πλευρά του, ο Ραούφ Ντενκτάς, υποδεχόμενος τα τουρκικά πολεμικά πλοία, προέβη σε νέες αδιάλλακτες δηλωσεις, απαιτώντας και πάλι να προσκληθεί στις συνομιλίες ως κράτος.

    [06] ΚΕΝΝΕΝΤΥ ΕΡΕΥΝΕΣ

    Επίσημοι της αμερικανικής ακτοφυλακής παραδέχονται πλέον ανοικτά ότι δεν υπάρχει καμμιά ελπίδα ο Τζων Κέννεντυ ο νεότερος, η σύζυγός του και η αδελφή της, να βρεθούν ζωντανοί.

    Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής ανακοίνωσε ότι οι προσπάθειες αλλάζουν τώρα στόχο, και από επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετατρέπονται απλώς σε επιχείρηση εντοπισμού των συντριμμάτων του αεροσκάφους.

    [07] ΙΡΑΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές του Ιράν,στο βόρειο τμήμα της χώρας, με αποτέλεσμα πέντε τουλάχιστον άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δέκα να τραυματισθούν.

    Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έχει το δικαίωμα να ανταποδώσει τα πλήγματα.

    Εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών χαρακτήρισε την επιδρομή αδικαιολόγητη και προειδοποίησε την Αγκυρα ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις από την παραβίαση του ιρανικού εναέριου χώρου.

    [08] ΓΙΟΥΓΚΟ ΔΙΑΔΗΛ

    Στη Γιουγκοσλαβία ογκούται συνεχώς το κύμα διαδηλώσεων εναντίον του προέδρου Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με αίτημα την παραίτησή του και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

    Χθες βράδυ χιλιάδες διαδηλωτές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στις πόλεις Λέσκοβατς και Βάλιεβο, ζητώντας από το Γιουγκοσλάβο πρόεδρο να παραιτηθεί.

    [09] ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΑ

    Πρώτη μέρα των θερινών ξεπουλημάτων σήμερα.

    Αρχίζουν νωρίτερα από προηγούμενες χρονιές και θα διαρκέσουν έξη εβδομάδες.


    Cyprus Broadcasting Corporation: News in ELOT928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    rik2html v1.00 run on Monday, 19 July 1999 - 12:00:54 UTC